Сьогодні багато дієтологів ополчилися на майонез, перш за все, на заводський варіант цього всесвітньо популярного соусу. Так, вони стверджують, що велика кількість масла (якість якого вони ставлять під сумнів) і наявність консервантів поганим чином позначається на людському організмі. І багато господинь вже погодилися з подібними судженнями, вважаючи за краще робити класичний майонез в домашніх умовах. Давайте і ми спробуємо приготувати цей французький соус, використовуючи лише традиційні для нього продукти.
На десерт готуємо вкуснющій торт «Рижик»: рецепт з фото.
Складові:
- яйце – 1 шт
- оливкова олія – 50 мл
- соняшникова рафінована олія – 50-80 мл
- гірчиця – 1 ч.л.
- лимонний сік – 1 ч.л.
- сіль – 1/2 ч.л.
- білий цукор – 2 ч.л.
Покроковий рецепт приготування домашнього класичного майонезу, опис процесу з фото
На жаль, без погружного блендера отримати густий майонез неможливо, адже збивати масу віночком неймовірно складно і довго. Але з цим девайсом ми зробимо ніжну французьку заправку за лічені хвилини. Отже, в спеціальну ємність акуратно розбиваємо одне яйце, намагаючись, щоб жовток, не пошкодився.
Потім пересипаємо всередину сіль (краще йодовану), дрібний білий цукор і ложку звичайної міцної гірчиці (підійде також і суха гірчиця в тому ж обсязі).
Тепер по стінці ємності виливаємо 50 мл оливкової олії, після чого відразу ж накриваємо суміш блендером, щоб його краю дістали дна, і починаємо збивати. Коли яйце стане біліти, злегка піднімаємо блендер, «впускаючи» масло, і продовжуємо процес до повного змішування всіх інгредієнтів. Тільки після цього, не вимикаючи блендер, виливаємо лимонний сік.
Через кілька секунд додаємо всередину рафінована соняшникова олія.
До речі, його обсяг може бути різним, адже він залежить і від якості продукту, і від бажаної густоти готового соусу, тому наливайте масло порціями.
Досягнувши результату, негайно перемістіть класичний домашній майонез в скляну банку і, закривши кришкою, зберігайте його не більше 1 тижня в холодильнику. І пам’ятайте, оскільки ми термічно не обробляється яйце, важливо переконатися в його свіжості і якості, щоб не завдати шкоди своєму організму. Смачного!
Рецепти страв з додаванням майонезу:
- М’ясний салат з гранатом і грибами
- Салат «Козел в городі»
- Салат «Гніздо глухаря»
- Салат «Чафан»
- Салат «Малахітовий браслет»