Час підготовки: 20 хвилин
Час випічки: 1-1,5 години
Кількість порцій: 4-5 порцій
Беріть блокнот і записується класний рецепт -Без-торта з прошарком з повітряного вершкового крему і ароматний малиновим конфітюром! Сьогодні свято для ласунів!
Буває, що в приготуванні деяких десертів необхідні тільки курячі жовтки (наприклад, заварний крем на жовтках для Наполеона, трубочок, бісквіта), а ось білки залишаються. З них можна приготувати білковий крем і спекти повітряне безе або як її ще називають – меренгу.
Якщо перекладати з французької мови слово безе, то воно означає «поцілунок». Готове безе легке і крихке, з ним необхідно акуратно працювати при формуванні безе-торта.
Є деякі моменти, які потрібно врахувати при випічці цього десерту, і тоді у вас все вийде.
Інгредієнти для безе-торта:
- яєчні білки – 4 шт
- часточка лимона
- сіль – щіпка
- цукор – 150 г
- крохмаль 15 – г
- вершки для збивання крему – 250 мл
- свіжо-терта малина – 100 мл
- цукор для конфітюру – за смаком
Малину можна використовувати заморожену. Ягоди для конфітюру можна взяти будь-які, навіть суміш.
Для того, щоб білки краще збили, цукор краще вибирати дрібного помелу або замінити цукровою пудрою.
Більш докладно про приготування білків ви можете прочитати в рецепті меренги (безе) в домашніх умовах.
Готуємо безе-торт
Спочатку відокремте білки від жовтків.
Робіть це ретельно, щоб ні краплі жовтка не потрапило в білок.
Білки, які вам необхідно збивати повинні бути охолодженими – це одна з умов для хорошого безе-торта. Влийте в ідеально суху і чисту ємність білки.
Для того щоб білки швидше збивалися, і структура вийшла ідеальною, додайте до них щіпку солі або кілька крапель лимонного соку. Я додаю обидва інгредієнта, тому як вони добре згладжують солодкість готового безе-торта.
Як тільки почне утворюватися піна, додавайте потроху цукру. Замість цукру можна додати цукрову пудру, тоді ваші білки швидше зіб’ються.
Багато хто боїться готувати безе, але якщо ви правильно будете дотримуватися всі технології, то все вийде.
Щоб готове безе було хрустким, додайте в білки крохмаль, він буде добре вбирати при випічці з білка вологу.
Є одне зауваження: якщо всипати кукурудзяний крохмаль, то ваше безе матиме трохи жовтуватий відтінок.
Додавайте крохмаль на стадії, коли весь цукор вже розчинився, втручайтеся лопаткою.
Якщо миску зі збитими білками перевернути, а маса залишається нерухомою – значить, ви все зробили правильно, і коржі для безе-торта вийдуть ідеальні.
Тепер постеліть пергамент на деко і викладіть масу у вигляді двох коржів за допомогою ложки або кондитерського мішка.
Випікайте безе при температурі 110 градусів 1-1,2 години.
Зазвичай я перевіряю готовність безе так – воно легко відходить від пергаменту. Дверцята духовки відкривайте частіше при випічці, чи поставте в зазор між дверима дерев’яну паличку, щоб проходило повітря.
Найсмачнішим кремом для безе-торта будуть збиті вершки. Використовуйте холодні жирні вершки або спеціальну суміш для крему.
На красиву тарілочку покладіть остиглий корж безе.
На нього нанесіть половину крему.
Потім покладіть другий корж і крем.
А тепер полийте малиновим конфітюром зверху тортик.
Для того щоб зробити конфітюр, проваріть трохи свіжо-терту малину з цукром за смаком. Але не забувайте, що поливати потрібно вже остиглим конфитюром.
Якщо хочете подати цей безе-торт хрустким, то робіть це відразу. Якщо бажаєте, щоб консистенція була схожа на нугу з кремом, то дайте постояти десерту в холодильнику 30 хвилин.
Смачного!
З повагою, Ельба
Стиль автора збережено