«Той самий Мюнхгаузен», «Чародії», «Формула кохання», «Карнавал», «Звичайне диво», «Найчарівніша і найпривабливіша» … Цей список фільмів можна продовжувати і продовжувати, а об’єднує їх те, що в них знімався відомий і всіма улюблений актор Олександр Абдулов, актор з великої літери. Рецептом цього салату Олександр Абдулов поділився дуже давно в одній з кулінарних передач, сказавши, що це фірмовий рецепт його сім’ї. Легкий, свіжий, смачний, легкий в приготуванні салат, названий на честь улюбленого актора «Абдуловскій», легко може стати і вашим улюбленим сімейним рецептом.
Складові:
- огірок свіжий – 2 штуки (близько 300 грам)
- огірок маринований – 1 штука (близько 150 грам)
- яйце куряче – 4 штуки
- ріпчаста цибуля – 1 штука (близько 50 грам)
для заправки:
- майонез – 1 чайна ложка
- сметана 10-15% – 2 столові ложки
- гірчиця – ¼ чайної ложки
- чорний мелений перець – за смаком
- сіль за смаком
для прикрас:
- зелена цибуля – кілька пір’я.
приготування салату
- Відварити яйця круто. Відварені яйця остудити в холодній воді, відчистити від шкаралупи.
- Почищені яйця нарізати на четвертинки.
- Ріпчасту цибулю почистити, сполоснути холодною водою, дрібно нарізати.
- Свіжі і мариновані огірки порізати невеликими кубиками.
- Помити пір’я зеленої цибулі, обсушити.
- Приготувати заправку для салату: в невеликій чашці змішати майонез, сметану і гірчицю, посолити і поперчити за смаком.
- В окремій чашці змішати все нарізані інгредієнти: свіжі і мариновані огірки, нарізані невеликими кубиками і дрібно порізану цибулю, заправити приготовленої заправкою і перемішати.
- Викласти приготований салат з огірків на блюдо, прикрасити пір’ям зеленого лука і четвертинками яєць.
Господині на замітку:
- За бажанням зелена цибуля можна нарізати;
- салат рекомендується заправляти перед подачею.