Повільно підкрадається осінь на своїх м’яких вересневих лапах … Ще якихось два тижні, і настане прекрасна пора з ще теплим сонцем, відкриє жовтіючими листям оксамитовий сезон і дасть нам можливість ще трохи насититися влітку перед довгими холодами.
Літо підказує не втрачати часу і гризти побільше свіжих овочів і фруктів. А ще варити компоти, морси, узвари та все, що душа забажає і на що фантазії вистачить. Залишимо кави для сонної зими і зваримо освіжаючий компот зі свіжих фруктів і ягід в нашій незамінною помічниці мультиварці.
В мультиварці я готувала вже стільки всього, а до компоту тільки зараз добралася.
Інгредієнти для фруктового компоту:
- Яблука – 2-3 шт
- Груші – 2-3 шт
- Чорноплідна горобина – 1 жменя (150 г)
- Зливи – 250-300 г
- Цукор за смаком – у мене без цукру
- Лимонна кислота – 1/4 ч.л. (Для збереження кольору, який дасть чорноплідна горобина)
Обсяг чаші моєї мультиварки 4,5 літра.
Як зварити фруктовий компот в мультиварці – покрокова інструкція
Спочатку фрукти ретельно миємо й видаляємо серцевину, кісточки.
Складаємо в чашу мультиварки яблука, груші та сливи.
Наливаємо воду. Я ігнорую дозволений рівень і наливаю трохи більше. Але над своєю мульти ви можете не проводити такі експерименти і слідувати порадам виробника.
Якщо ви хочете солодкий компот, додайте цукор зараз.
Включаю режим гасіння на 1 годину 30 хвилин.
Через 1 годину я додаю жменю чорноплідної горобини для смаку, кольору і аромату. Ще додаю лимонну кислоту, щоб зберегти гарний колір нашого компоту.
Менше, ніж через тридцять хвилин після додавання горобини і лимонної кислоти компот готовий. Мультиварку я відключаю раніше, ніж пропищить таймер.
Власне, це все =) Візьміть компот з собою на природу, на пікнік, дуже добре освіжає!
Цей рецепт підходить і для дитячого харчування.
Калорійність компоту (без цукру) = 12 ккал
- Білки – 0,3 г
- Жири – 0 г
- Вуглеводи – 4 г
Час приготування: 1 година 30 хвилин
А чи не бажаєте випічку з компотом? =)
Спробуйте пиріг з чорною Смородинка, рецепт спеціально для мультиварки. Тісто ви можете взяти за основу, а начинку додати будь-яку! Ось який красень!
З повагою, Наталі