Фаршировані яйця з різноманітними начинками недарма вважаються ідеальною холодною закускою, оскільки вони поєднуються практично з усіма продуктами. І сьогодні ми представляємо відразу 6 варіантів, як смачно приготувати фаршировані яйця, які прикрасять будь-який святковий стіл і задовольнять абсолютно всі смаки ваших гостей. У даній статті представлені рецепти фаршированих яєць з сиром, грибами, фаршем, овочами, печінкою. Отже, робимо закуску з розрахунку 4 яйця, відварених круто, на кожну начинку, але про все по порядку.
Яйця фаршировані грибами
Інгредієнти для яєць з грибами:
- свіжі шампіньйони (8 шт.)
- рафінована олія (1 ч.л.)
- середня цибулина (1 шт.)
- сіль за смаком
- сметана (3 ст.л.)
- мелений перець за смаком
Як приготувати яйця, фаршировані грибами
Печериці добре промиваємо, видаляємо ніжки і пошкоджені частини, після чого дрібно шаткуємо гриби разом з очищеною цибулиною. Також відміряє за смаком сіль, мелений перець і сметану, не забуваючи дрібно нарізати жовток, який ми акуратно дістаємо з розрізаних навпіл відварених яєць.
Далі розігріваємо ложку рафінованої олії, куди відразу відправляємо цибулю та печериці і, обсмажити продукти, вводимо сіль, сметану, жовток і чорний перець. Готуємо начинку близько 3-4 хвилин, щоб вона стала відносно однорідною, вимикаємо вогонь і після часткового охолодження наповнюємо вийшов фаршем половинки білка.
Салати з капусти на зиму – 14 рецептів
Яйця з помідорами і моцарелою
Складові:
- середні помідори (2 шт.)
- (100 г) моцарелла
- сіль за смаком
- сушений базилік за смаком
- соус «Тартар» (2 ст.л.)
- мелений перець за смаком
Як приготувати яйця, фаршировані помідорами і моцарелою
Готові яйця очищаємо від шкаралупи, розрізаємо навпіл і акуратно видаляємо жовток. Потім нарізаємо його разом з бланшованими (очищеними від шкірки) помідорами і м’яким сиром невеликими кубиками. Змішуємо підготовлені інгредієнти з меленим перчиком, соусом «Тартар», сушеним базиліком і крупною сіллю.
Отриманою пікантною начинкою фаршируємо підготовлені яйця і, прикрасивши їх свіжою зеленню, подаємо на стіл.
Кільця кальмара в клярі
Яйця фаршировані сиром
Класичний варіант приготування фаршированих яєць «Три сиру».
Інгредієнти для фаршированих сиром яєць:
- (70 г) бринза
- (70 г) моцарелла
- (70 г) сир «Російський»
- сіль за смаком
- соус «Грибний» (3 ст.л.)
- пекучий перець за смаком
Як приготувати яйця, фаршировані сиром
Для початку ріжемо ножем очищені від шкаралупи яйця навпіл і відокремлюємо жовток. Тепер дрібно нарізаємо моцарелу, бринзу і сир «Російський», натираємо на тертці жовтки і відсипався за смаком сіль і пекучий перець. Крім того, виливаємо в підготовлені інгредієнти білий грибний соус.
Змішуємо начинку і рівномірно розподіляємо її в решту половинки яєць. Переміщаємо їх на плоску тарілку, посипаємо будь-яким з використовуваних сирів, який ми дрібно натерли, і подаємо на стіл.
Канапе на шпажках – 35 рецептів (1 частина)
Яйця з м’ясним фаршем
Складові:
- (100 г) телячий фарш
- рафінована олія (1 ст.л.)
- часник (2 зуб.)
- сіль за смаком
- соус «Барбекю» або «Гриль» (3 ст.л.)
- прохолодна вода (2 ст.л.)
- пекучий перець за смаком
Як приготувати яйця, фаршировані м’ясом
Пропускаємо м’якоть телятини через кухонну м’ясорубку, після чого дрібно нарізаємо віддалений з половинок готових яєць жовток, а також тиснемо часник і відміряє сіль, соус «Барбекю» або «Гриль» і червоний перець.
У розігріте на середньому вогні рафінована олія відправляємо фарш з усіма підготовленими інгредієнтами, не забуваючи додати пару ложок води, щоб начинка вийшла соковитою. Обсмажуємо масу протягом 8-ми хвилин, не перестаючи її помішувати, після чого наповнюємо яйця густим м’ясним фаршем.
Рисовий салат з куркою і сиром
Яйця фаршировані печінкою
Інгредієнти для фаршированих печінкою яєць:
- куряча печінка (4 шт.)
- сметана (3 ст.л.)
- сіль за смаком
- сушена петрушка за смаком
- рафінована олія (2 ч.л.)
Як приготувати яйця, фаршировані печінкою
Промиваємо курячу печінку, при необхідності видаляємо плівку і зайвий жир, після чого обсмажуємо її до готовності в невеликій кількості рафінованої олії з додаванням солі і сушеної петрушки. Подрібнюємо готову печінку, а також тиснемо виделкою жовтки з розрізаних навпіл відварених яєць.
Змішуємо інгредієнти, додаємо заплановану сметану і фаршируємо отриманою начинкою білки.
Салат «Морська зірка»
Фаршировані овочами яйця
Складові:
- середній картопля (2 шт.)
- середня морква (1 шт.)
- сіль за смаком
- невеликий болгарський перець (1 шт.)
- часник (2 зуб.)
- кетчуп «Кавказький» (3 ст.л.)
Як приготувати яйця, фаршировані овочами
Для початку відварюємо до повної готовності картоплю і моркву. Коли це трапиться, очищаємо коренеплоди від шкірки і дрібно натираємо їх на металевій тертці. Крім того, шаткуємо маленький (або половину середнього) болгарський перець, жовтки з половинок відварених яєць, свіжий часник, а також відсипатися трохи солі і 3 ложки томатного соусу «Кавказький» (можна використовувати іншу червону заправку з великим вмістом приправ).
Тепер перемішуємо всі складові нашої закуски і тут же заповнюємо отриманою масою підготовлені яйця. При подачі їх можна прикрасити свіжою зеленню.
Салат «Пеньок», покроковий рецепт з фото
Смачного!
6 рецептів приготування фаршированих яєць підготувала Юлія.
Автор відео: ChambacuTV | прості домашні рецепти