У наш час як тільки не готують це ситне блюдо, особливо набирає популярність плов в мультиварці, так як в цьому випадку часу потрібно зовсім мало. А як вам рецепт плову з яловичиною і стручкової квасолею?
Пропоную відійти від приготування класичного плову в кардинально іншому напрямку і приготувати справжній шедевр кулінарного мистецтва – запечений в духовці плов з соковитими овочами і ніжним фаршем. Це страви ви, ймовірно, ще не пробували!
Такий рис має арабська назва «Риз Блау філь куша» (плов в духовці). Так готують в Лівії, Тріполі, не використовуючи при цьому свинину, природно. Але у нас свій, російський варіант приготування цього незрівнянного плову в духовці. Тож почнемо!
Час приготування – 1 година, рецепт розрахований на 3 порції.
Інгредієнти для плову в духовці:
- свинина – 500 г
- рис – 1 стакан
- помідори – 300 г (3 шт)
- цибуля ріпчаста – 200 г (2 шт)
- натуральний йогурт – 2 ст.л.
- кріп свіжий – 1 пучок
- перець чилі – 1/2 ч.л.
- куркума – 1 ч.л.
- сіль за смаком
А тепер читайте, як приготувати плов в духовці зі свининою по кроках
М’ясо свинини подрібнити в фарш через дрібну насадку на м’ясорубці або збити в блендері. Додати дрібно нарізану цибулю.
До свинячому фаршу з цибулею додати підготовлений промитий рис.
Краще використовувати спеціальні сорти рису для приготування плову: басматі, індика. Ретельно промивайте рис в декількох холодних водах, поки вода повністю стане прозорою.
Додати нарізані кубиками помідори, дрібно рубаний кріп. Влити йогурт (можна замінити сметаною).
Помідори вибирайте самі червоні і м’ясисті, що не водяністине, інакше вони дадуть багато рідини в плові.
Тепер потрібно додати спеції і посолити за смаком. Хороші якісні спеції розкривають аромат і надають особливу пікантність готового блюда.
Ідеальним варіантом буде додавання зіри, шафрану і спеціальної суміші для приготування плову в духовці, яку можна купити на будь-якому ринку. Тільки ця суміш повинна бути саме з натуральних спецій, а не з добавками з магазинних пакетиків.
Ретельно розмішати всі інгредієнти в однорідну масу.
Викласти рис з фаршем і овочами в форму для запікання, розрівняти, злегка придавлюючи пальцями або лопаткою.
Залити водою, щоб вона покривала рис на 1 см. Ложкою або дерев’яною паличкою / ножем зробити кілька надрізів в фарші, щоб вода дійшла до дна плову.
Форму з пловом закрити фольгою і поставити в духовку на 35 хвилин. Запікається рис з фаршем при температурі 200 градусів.
Готовий плов подати з йогуртом, сметаною, кетчупом або сирним соусом зі шпинатом.
Смачного!
За детальний барвистий покроковий рецепт приготування плову зі свининою в духовці дякуємо Олену Скрипко.