18+
Неповнолітнім заборонено вживати алкоголь!
Саме на основі вишні виходять найароматніші і смачні настоянки. Можна готувати настоянку на горілці, спирті, розбавленому водою, самогоні і коньяку. Останній варіант просто ідеальний. Аромат коньяку в поєднання з вишнею чудовий. Таку наливку можна приготувати на будь-яке свято. Вишні можуть бути будь-якого сорту, свіжі або заморожені. Коньяк можна купити на розлив, щоб якомога дешевше або в пляшках з трьома зірочками. Вишнева настойка не тільки смачна, але і в не великих дозах корисна.
Для приготування вишневої настоянки на коньяку нам знадобиться – 2 тижні, вихід – 1 літр.
Вишнева настойка на спирту
Інгредієнти для приготування вишневої настоянки на коньяку:
- Вишні заморожені – 300 грам
- Цукор білий – 300 грам
- Лимон – 1 колечко
- Цедра апельсина – 1 чайна ложка
- Коньяк три зірки – 400 мілілітрів.
Етапи приготування настоянки з вишні на коньяку
Для настойки нам знадобляться стиглі вишні. Свіжі або заморожені, не настільки важливо. Головне щоб з кісточками, вони свою пікантність надають настоянці. Якщо вишні у вас тільки з морозилки, їх можна пересипати в миску і за допомогою мікрохвильової печі швидко розморозити. Якщо у вас СВЧ немає, то з вечора залиште ягідки на столі, вранці у вас будуть вишні вже готові до використання. Той сік з водою, що утворюється, не виливайте, він теж стане в нагоді.
Настоянки найкраще готувати в звичайних скляних банках. Висипаємо вишні з соком в банку літрову або більшого обсягу, дивлячись скільки настойки будете готувати.
Насипаємо в банку цукор білий, якщо є, краще коричневий. Можна окремо розчинити цукор в не великій кількості води і залити вишні, але це вже буде наливка.
Додаємо в банку колечко лимона, порізане на чотири частини і цедру апельсина. Цедру краще ось тільки зняти з апельсина і порізати смужками, щоб в ній ще збереглися масла.
Закриваємо кришкою банку з настойкою з вишні на коньяку і ставимо біля батареї, в тепле і темне місце. Цукор повинен сам розчинитися і вбратися в вишеньки.
Через добу дістаємо банку і дивимося, що велика частина цукру розтанула.
Наливаємо коньяк в банку, закручуємо кришкою і струшуємо її, щоб все всередині рівномірно перемішалося.
У мене батареї не сильно гарячі, тому настоюється у мене настойка з вишні на коньяку саме там, а не в холодному місці, як часто радять в інтернеті. Банку у нас вже готова, ставимо її туди на два тижні, якщо є час почекати більше, то краще на місяць.
Через зазначений час відкриваємо банку з настойкою.
Зливаємо рідину в іншу банку, робимо фільтр з подвійною марлі і проціджуємо настоянку. Вишні можна подавати для дорослих просто як закуска.
Вишнева настойка на коньяку готова до дегустації.
Як приготувати настоянку з вишні на коньяку розповіла Олена Бондаренко.
Покроковий фото-рецепт печінкового торта