Всім відомий салат «Оселедець під шубою готуємо вдома», звичніше всього бачити з оселедцем в складі. Але гурмани люблять змінювати все стереотипи, тому створений салат за мотивами всіма улюбленої класики. Замість солоної оселедця в нього додано м’ясо, причому найрізноманітніше.
Салат «Оселедець під шубою» без оселедця виходить шалено смачним і ситним, як і будь-який інший м’ясний салат. Поєднання продуктів подобається всім без винятку, особливо в захваті чоловіча частина столу. Красиве, яскраве страва чудово виглядає на святковому столі, є його окрасою.
Для цінителів оселедця під шубою, пропонуємо приготувати оселедець з яйцем під шубою, скумбрію під шубою, оселедець з сиром, і царську шубу.
Салат яловичина під шубою
Вам сподобається м’ясо під шубою салат, тому що він дуже швидко насичує зголоднілий організм, солоний огірок, що входить до складу, не дає бути йому прісним, прекрасно розбавляє сольовий баланс, приємно хрумтить на зубах. Лук, в додаванні до варених овочів, робить блюдо трохи пікантним, ця невелика деталь дуже розпалює апетит. Готується страва завжди великою порцією, тому всім дістанеться спробувати приємний смак.
На салат під шубою з м’ясом потрібно:
- Морква – 190 г;
- Лук ріпка – 110 г;
- Картопля – 220 г;
- Мариновані корнішони – 160 г;
- М’ясо (філе) – 340 г;
- 5 курячих яєць;
- Буряк – 180 г;
- Майонез – 130 мл.
Яловичина під шубою салат:
- В першу чергу, щоб процес готування йшов швидше, потрібно підготувати всі продукти, які вимагають теплової обробки. Необхідно поставити варитися м’ясо, яке можна взяти на свій смак. Від виду м’яса буде залежати час готування продукту. Не варто брати жирні сорти, вони не дуже добре поєднуються з холодними закусками. При варінні в бульйон можна додати ароматні трави і спеції, не забути посолити воду, щоб м’ясо було також трохи солоним. Після того, як волокна размягчатся, потрібно остудити шматочок, нарізати його ножем на невеликі сегменти. Викласти підготовлене м’ясо на плоске блюдо, промазати заправкою з майонезу, як і інші шари страви.
- Зварити картоплю, моркву і буряк до розм’якшення, очистити від шкірки після варіння, пропустити через великі отвори терки. На м’ясо викласти шар картоплі, а потім моркву.
- Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння, нарубати ножем дрібно. Посипати цибулею вже укладені шари салату.
- Мариновані корнішони подрібнити за допомогою терки. Перш ніж покласти їх в салат, потрібно трохи віджати руками маринад, так як він буде зайвим. Викласти огірок на шар цибулі.
- Курячі яйця відварити круто, остудити в холодній воді, почистити і нарізати ножем на дрібні сегменти.
- Зверху викласти заздалегідь зварену буряк, вирівняти всі верстви, щоб вид салату був рівним.
РАДА: Варто пам’ятати, що щоб варити овочі, потрібно не знімати верхню частину, так вони збережуть цілісність при варінні. Також не варто очищати і подрібнювати їх, поки продукти повністю не охолонуть, так як гарячими вони будуть розсипатися, та й рукам буде гаряче.
Салат під шубою без оселедця
Доданий в блюдо консервований горошок надає страві вишуканий смак, ніжну, приємну консистенцію. Даний варіант страви відмінно підійде тим, хто не дуже любить салати з рибою, але не проти покуштувати салат, якщо в ньому відбудеться заміна основного продукту. М’ясний смак переважає в даному блюді, воно чудово замінить навіть цілий вечерю, так як в страві поєднуються всі його складові.
На салат м’ясо під шубою необхідно:
- М’ясне філе – 320 г;
- Буряк – 170 г;
- Морква – 160 г;
- 4 яйця курки;
- Цибуля салатна – 90 г;
- Маринований зелений горох – 120 г;
- Майонез – 90 мл.
Салат шуба без оселедця рецепт:
- Відварити м’ясо до готовності. При варінні посолити воду, додати духмяний перець горошком, лист лавра. Аромати даних спецій перейдуть прямо в м’ясо, прикрасять смак салату. Після приготування порізати остигле м’ясо на шматочки, викласти його на блюдо першим шаром, намазати зверху майонезним соусом. Так викладати кожен шари і добре промащувати його заправкою, щоб страва вийшла соковитим.
- Поставити варити буряк і морква прямо в шкірці. Можна готувати їх в одній каструлі, тільки стежити за часом приготування, так як буряк готується довше, ніж морква. Також є маленька хитрість, яка дозволить зменшити час готування буряка. Потрібно в не зовсім готовому стані залити її крижаною водою. Від перепаду температур вона розм’якне, і можна буде приступати до готування. Очистити готові коренеплоди, а потім перетерти через тертку. Викласти на м’ясо шар моркви.
- Курячі яйця зварити круто, потім очистити їх від шкаралупи, подрібнити за допомогою ножа і додати їх у салат.
- Цибуля салатна не такий гострий, як ріпчаста, тому його дуже вигідно використовувати для таких ніжних страв, як це. Очистити його від верхньої оболонки, нарубати ножем дрібно. Посипати шар яєць цибулею.
- Відкрити маринований зелений горошок, злити в нього зайву вологу, посипати страву їм, утворюючи наступний шар.
- Зверху викласти терту буряк. Акуратно вирівняти вершину, змастити майонезом, дати настоятися страві кілька годин в холодному місці.
РАДА: Для того щоб при варінні всі корисні речовини залишилися в складі м’яса, а не вийшли в бульйон, необхідно виробляти закладку м’яса в уже киплячу воду. Якщо ж поставити м’ясо варитися в холодній воді, то все екстракти перейдуть в бульйон, зробивши його більш насиченим.
Салат шуба без оселедця
Прекрасне, смачна страва виходить при змішуванні продуктів, що входять до його складу. Можна сміливо готувати його на великі сімейні свята, так як всі гості по достоїнству оцінять цей кулінарний шедевр. Смак трохи пікантний через те, що присутня часник. А волоські горіхи приємно хрумтять на зубах, надаючи мускатний присмак.
Продукти для приготування 4 порцій салату:
- М’ясо яловичини – 330 г;
- Буряк – 190 г;
- Морква – 160 г;
- Бульби картоплі – 180 г;
- Лук ріпка – 120 г;
- Зерна волоських горіхів – 90 г;
- 2 зубчики часнику;
- Майонез – 110 мл;
- Масло пісне – 60 мл.
Шуба салат без оселедця:
- Відварити м’ясо до готовності, з додаванням солі і ароматних спецій. Для того, щоб яловичина зварилася до розм’якшення волокон, потрібно не менше пари годин. За цей час можна також підготувати всі продукти, що залишилися для приготування. Після того, як м’ясо приготувалося, потрібно його нарізати на тонкі брусочки.
- Загорнути у фольгу овочі, запекти їх в духовці, не знімаючи шкірки. Так вони збережуть масу корисних якостей, які необхідні організму. Після того, як вони розм’якнуть і охолонуть, очистити їх від шкірки, пропустити через великі отвори терки. Розкласти по різним мисках, залишити чекати свого часу.
- Цибуля ріпчаста відокремити від лушпиння, дрібно нарубати, розігріти на сковороді олію, обсмажити на ньому цибулю разом з відвареною яловичиною.
- Горіхи волоські прожарити на сухій сковороді, щоб вони приємно хрустіли, подрібнити в крихту, змішати з тертою буряком.
- У майонез додати часточки часнику, пропущеного через прес, кожен шар салату промащувати даними соусом.
- Зібрати блюдо можна на великій плоскій тарілці. Першим шаром покласти картоплю, на неї м’ясо з цибулею, потім морквину. Зверху викласти буряк з горіхами, приправити кожен шар заправкою.
Шуба без оселедця: рецепт
Коли немає часу на варіння м’яса, можна взяти вже готовий, копчений шматочок. Смак буде відрізнятися своїм ароматом, який обов’язково підвищить у всіх апетит. Доданий волоський горіх додасть вишуканий, багатий присмак закусці.
Склад (на 4 порції):
- Буряк – 190 г;
- Морква – 170 г;
- Цибулина – 120 г;
- Картопля – 210 г;
- Копчене куряче філе – 360 г;
- 3 яйця курки;
- Майонез – 130 мл;
- Зерна горіхів – 80 м
Салат шуба без риби:
- Першим шаром на тарілку викласти порізане копчене філе курки. Для цього його потрібно подрібнити ножем на брусочки. Промазати майонезом всі верстви.
- Зварити коренеплоди до розм’якшення, потім очистити і перетерти через тертку. Укласти наступним шаром картопля
- Лук відокремити від верхнього шару, нашаткувати ножем, посипати їм картопляний шар.
- Відварити курячі яйця круто, потім очистити їх від шкаралупи, нарубати і викласти в салат.
- Терту варену моркву додати до решти продуктів закуски.
- Обсмажити зерна горіхів на сковороді без додавання масла, а потім подрібнити їх ножем або блендером.
- Останнім шаром викласти терту буряк, змастити її заправкою, а зверху посипати горіховою крихтою. Дати салату добре просочитися, а потім подавати до столу.
Салат шуба з м’ясом
Даний варіант трохи відрізняється від усіх попередніх, так як в його складі замінені деякі продукти, які були звичні саме для цієї страви. Смак насичений і дуже ситний, даними стравою можна легко нагодувати велику компанію друзів.
Необхідні продукти (для 4 порцій):
- М’ясо свинина – 310 г;
- Лук ріпка – 80 г;
- Мариновані корнішони – 140 г;
- Морква – 170 г;
- Чорнослив – 90 г;
- 4 курячих яйця;
- Майонез – 120 мл.
Салат м’ясо під шубою рецепт:
- Свинину зварити в солоній воді, потім остудити і нарізати на невеликі шматочки. Викласти першим шаром на тарілку, намазати заправкою.
- Ріпчасту цибулю очистити і нашаткувати, посипати їм м’ясної шар.
- Зварити до розм’якшення морква, потім очистити її, протерти через тертку, викласти в блюдо. Намазати шар майонезним соусом.
- Корнішони порубати брусочками, додати до решти продуктів.
- Чорнослив залити окропом, щоб він розм’як, нашаткувати тонко, посипати огірковий шар. Змастити майонезом страву.
- Протерти варені яйця через дрібну тертку, посипати салат. Верхній шар не потрібно мазати заправкою.
РАДА: для того, щоб смак чорносливу розкрився сильніше, можна замість окропу залити його гарячою чайною заваркою, дати настоятися.
Салат м’ясо під шубою з буряком готується досить швидко, особливо, якщо заздалегідь розпочати підготовку всіх продуктів, виглядає він як закусочний торт, в якому продукти розташовані шарами. Дуже вигідне блюдо, так як більшість інгредієнтів можна знайти у себе вдома.