Без листя салату в приготуванні цієї страви, здавалося б, не обійтися. Насправді ж їх легко можна замінити на пекінську капусту. Від використання пекінської капусти «Грецький» салат з в’яленими помідорами тільки виграє, стане більш соковитим, свіжим і поживним.
Наші читачі також готують цікавий і смачний салат грецький з сиром сіртакі.
Грецький салат з пекінською капустою – рецепт
Додавши в класичне блюдо такий продукт, як курка, він стане вже не дієтичним і легким, а ситним і поживним. При цьому вишукані нотки нікуди не пропадуть, салат буде все ще надзвичайно ароматним і свіжим.
Можливо вам припаде до смаку рецепт грецького салату з бринзою.
Інгредієнти грецького салату:
- 1 солодка перчинка;
- половина кг. капусти пекінської;
- 200 гр. курячої грудки;
- сир в грецький салат -бринза – 150 гр;
- пара ст. л. масла оливок;
- 100 гр. маслин.
Салат – рецепт грецький:
- Курку потрібно нарізати на дуже великі кубики.
- Капусту слід добре промити, обсушити і лише потім нарізати на тонкі смуги.
- Перчик обов’язково відділяється від насіння і відразу ж нарізається на компактні шматочки.
- Сир по аналогії з куркою слід подрібнити в кубики.
- Кожну маслину нарізають на гуртки.
- Всі підготовлені продукти перекладаються в салатник, перемішуються і поливаються маслом.
- При бажанні готову страву можна трішечки присолити і поперчити.
Порада: щоб салат був більш барвистий, соковитий і ароматний, в нього можна додати ще огірок і парочку томатів. За рахунок цього він буде в більшій мірі відповідати оригінальному страви, та й смаковий відтінок його виявиться дещо іншою, більш яскравий і свіжий.
Готовим дома грецький салат
Сам по собі цей салат є неймовірно корисним і в той же час вишуканим. А якщо в нього додати ще й стеблинки селери, то користь готового продукту стає в рази більше. Таке кулінарне диво стане одним з найулюбленіших у тих, хто вимушено або за власним бажанням, але дотримується дієти.
Рекомендуємо спробувати також рецептуру приготування класичного грецького салату з соєвим соусом.
Будуть потрібні:
- 300 гр. капусти пекінської;
- пара стеблинок селери;
- пара огірків;
- пара томатів;
- 1 цибулина (червона);
- 1 солодка перчинка;
- 100 гр. оливок;
- пара ст. л. масла оливок;
- половина лимона;
- 250 гр. сиру Фета.
Як приготувати грецький салат – рецепт:
- Капусту обов’язково потрібно промити, потім обсушити і тільки після цього вже подрібнити на досить тонкі смуги.
- Промиті і обсушені стеблинки селери потрібно нарізати компактними шматочками.
- З огірків зрізаються з обох сторін кінчики і очищається шкурка, так як вона досить часто трохи гірчить, та й вельми груба.
- Вже очищені огірки слід нарізати якомога більшими кубиками.
- Помідори необхідно нарізати тонкими часточками або ж великими, як і огірки, кубиками.
- З перчика витягуються всі без винятку насіння, видаляються надлишки білої м’якоті і тільки потім він нарізається тоненькими смужками.
- Лук очищається від тієї лушпиння, яка для нього властива і відразу ж нарізається тоненькими половинками кілець. Для того ж, щоб він дав досить соку, його трошки потрібно пом’яти, але не перестаратися. Він не повинен втратити форму.
- Оливки, в яких немає кісточок, просто розрізають на парочку однакових шматочків.
- Всі вже підготовлені продукти перекладаються в відповідний салатник і поливаються маслом оливок.
- З лимона видавлюється сік і теж вливається в блюдо.
- Сир потрібно нарізати на рівні, акуратні, але вельми великі кубики, після чого висипати в салатник до решти продуктів.
- Салат можна вважати готовим, а перемішувати його слід безпосередньо перед самою подачею на стіл.
Ми також радимо вам приготувати для прикраси вашого столу грецький салат з фетаксой.
Грецький салат – оригінальний рецепт
Класичною, звичайно, цю рецептуру складно назвати, але і вона має право на життя. Не завжди ж хочеться готувати страву, як і всі. Бажання виділитися, показати свою оригінальність притаманне кожній. Так ось ця рецептура якнайкраще для цього підійде. Та й смак при цьому салатик має дивовижний.
Будуть потрібні:
- 1 молоденька Морковина;
- половина огірка;
- 200 гр. капусти пекінської;
- пара томатів;
- 1 солодка перчинка;
- 1 цибулина;
- 150 гр. сиру Фета;
- 50 гр. зелені (кріп, петрушка);
- половина лимона;
- 70 гр. маслин;
- пара ст. л. масла оливок;
- половина ч. л. орегано.
Як зробити грецький салат будинку:
- Насамперед слід промити і обсушити абсолютно всі овочі, тільки після цього вже можна приступити до власне приготування.
- З огірочка обов’язково потрібно зрізати кінчики і очистити його від шкірки. Лише очищеним його нарізають на великі бруски.
- Сир потрібно нарізати просто на кубики або поламати на дрібні шматочки.
- З перчика необхідно витягти насіння і лише потім подрібнити простим ножем на смуги.
- Лук відразу ж очищається від властивої для нього лушпиння і подрібнюється на половинки кілець.
- Морква ретельно очищається і нарізається дуже тоненькою соломкою. Але якщо часу або бажання на це немає, можна просто скористатися теркою і таким чином швидко її подрібнити.
- Капусту потрібно нарізати на тоненькі, але при цьому довгі смуги.
- Зелень просто дрібненько робиться.
- З лимона треба видавити весь сік.
- Всі підготовлені компоненти перекладаються в салатник, гарненько перемішуються і до них додається сік лимона і орегано.
- Безпосередньо перед тим, як блюдо буде подаватися, в нього вже вливається і масло.
Важливо! Сир, який прийнято додавати в це блюдо, сам по собі досить солоний. Додавати чи ще туди сіль – це питання смаку, але бажано спочатку його спробувати і лише після цього приймати рішення.
Грецький салат – як готувати
Ця рецептура дійсно особлива, адже бальзамічний оцет – це дорогий і вишуканий продукт, який навіть греки використовують лише в особливо урочистих випадках. Такий кулінарний шедевр безумовно сподобається абсолютно всім. І це при тому, що готується він швидко і неймовірно просто.
Ви також можете спробувати цікавий рецепт приготування простого грецького салату.
Інгредієнти на грецький салат:
- 300 гр. капусти пекінської;
- 200 гр. сиру бринзи;
- 4 томата;
- пара огірків;
- 1 солодкий перець;
- 1 цибулина;
- 100 гр. маслин;
- 5 ст. л. масла оливок;
- третину лимона;
- пара ст. л. оцту бальзамічного;
- 1 зубок часнику;
- половина ч. л. спеції «Італійські трави».
Салат грецький опис приготування:
- У відповідній ємності масло оливок змішується зі спеціями, очищеним і подрібненим пресом часником і бальзамічним оцтом. У цю суміш додається і видавлений з лимона сік.
- Бринзу слід нарізати на акуратні, але при цьому досить великі кубики. Після чого викласти в тільки що приготований соус. Сир, настояний в ньому стане неймовірно ароматним і придбає особливий смак.
- Капусту потрібно просто порубати ножем, але намагатися, щоб шматочки не були аж надто дрібними.
- Лук потрібно очистити відокремити від властивої йому лушпиння і відразу нарізати на тоненькі половинки кілець. Якщо використовується червоний, але на цьому робота з ним закінчується. У разі ж використання ріпчастої, його потрібно на пару хвилин залити окропом. Завдяки цьому він не буде таким різким і гірким.
- Огірки слід очистити від шкірки і нарізати на товсті половинки кілець.
- У відповідний салатник викладається подрібнені капуста і огірки.
- Помідори потрібно нарізати на тонкі, приблизно однакові часточки.
- З перчика дістаються насіння, і він нарізається соломкою, при чому досить тонкою.
- До капусти і огірків приєднують підготовлені томати, цибулю і перчик.
- На завершення в блюдо додаються бринза і маслини, які завчасно були відокремлені від рідини, порізані і трохи просушені на рушник з паперу.
- Залишки заправки, в якій наполягав сир виливаються поверх всіх продуктів.
Салат грецький – практично класика
Незважаючи на те, що дана рецептура передбачає додавання пекінської капусти замість традиційних салатних листочків, її сміливо можна назвати максимально наближеною до класичної. Заправка і всі інші продукти в страві залишилися незмінними.
Будуть потрібні:
- 200 гр. сиру Фета;
- 300 гр. капусти пекінської;
- 4 томата;
- пара огірків;
- 80 гр. маслин;
- 1 цибулина ріпчаста;
- половина лимона;
- 5 ст. л. масла оливок;
- половина ч. л. орегано;
- 1 солодка перчинка.
Етапи готування:
- Капусту слід завчасно промити і обсушити. Тільки після цього її нарізають на смужки близько половини сантиметра шириною.
- З огірочків бажано зрізати шкірку і потім нарізати половинки кілець товщиною приблизно в половинку сантиметри.
- Подрібнювати помідори найкраще у вигляді часточок, до можна і кубиками, головне, щоб вони були побільше.
- Перчик потрібно відокремити від насіння і порізати на смуги такої ж товщини, як і капуста.
- Маслини просто розрізають на дві половинки.
- Лук відділяється від лушпиння, властивої для нього і ріжеться на половинки кілець, досить тонкі. Так як використовується ріпчаста, досить гострий лук, його на пару хвилин потрібно занурити в окріп і потім віджати.
- Сир, як того і передбачає класична рецептура, ріжеться дуже великими кубиками.
- Всі інгредієнти, які тільки що були підготовлені, перекладаються в великий салатник, де вже і заправляються свіжовичавленим соком лимона, спеціями та олією.
- Перед подачею залишається все тільки перемішати.
Пекінська капуста в «Грецькому» салаті – це практичне, і в той же час оригінальне рішення. Серед переваг саме такої інтерпретації – насиченість смаками і корисні властивості. Далеко адже не секрет, що ця капуста в своєму складі має набагато більше корисних речовин, ніж салатні листочки. При цьому капуста ще й ніжніша, і звична для нас, на відміну від цих листочків, які мало у кого викликають апетит. Грецький салат історія походження якого приписується Греції, з пекінською капустою, все-таки хочеться спробувати.