Корейські кухаря напевно здивувалися б, коли дізналися, як багато салатів ми називаємо корейськими. Вся справа в тому, що консервувати овочі в особливому маринаді зі спеціями почали колись переселенці цієї країни, що осіли в азіатських республіках колишнього СРСР. Спочатку була морква, пізніше – буряк, кабачки і баклажани. Ось саме останні я і пропоную зробити на цей раз – баклажани по-корейськи на зиму.
Салат «Оленка» з буряка на зиму
Але ми не будемо робити швидку заготовку в томатному соусі, а законсервуємо баклажани по-корейськи на зиму в світлому маринаді. Уже перед подачею на стіл раджу злити рідину, щоб овочі були порівняно сухими. При цьому вони залишаться соковитими, забравши смакові нюанси всіх інгредієнтів. Отже, давайте не зволікати. Пора закрити баклажани по-корейськи на зиму прямо зараз!
Салат з баклажанів – смакота на кожен день
Інгредієнти для баклажанів по-корейськи:
- баклажани – 600 г
- морква – 240 г
- цибуля – 120 г
- солодкий перець – 360 г
- часник – 8 зуб.
- гострий перець (пепероні) – 5 г
- насіння коріандру – 1 ч.л.
- горошини перцю – 21 шт.
- рафінована олія – 20 мл
- білий цукор – 30 г
- столовий оцет 9% – 3 ч.л.
- велика сіль – 15 г
- вода – 270 мл
Вихід: 3 банки по 450 г
Як приготувати баклажани по-корейськи на зиму
Для того, що салат вийшов смачним, нам необхідно розділити процеси. Так, морква і баклажани необхідно піддати певній термічній обробці. А ось перець і цибулю можна використовувати в сирому вигляді. Що ж, на першому етапі морква очищаємо від шкірки і натираємо тонкими брусочками.
Потім перекладаємо підготовлену моркву в підходящу миску і заливаємо окропом, після чого залишаємо коренеплід настоятися.
Далі промиваємо свіжі баклажани, видаляємо обидва кінці і нарізаємо овоч середніми по товщині брусочками.
Розміщуємо баклажани в суху чисту миску, засипаємо їх крупною сіллю і наливаємо всередину холодну воду.
Накриваємо посуд кришкою, яка зіграє роль легкого преса, щоб брусочки постійно перебували у воді, і залишаємо на пару годин. За цей час піде гіркоту, а самі баклажани НЕ потемніють. Під кінець зазначеного часу очищаємо ріпчасту цибулю і нарізаємо його тонкими половинками кілець. Також рубаємо солодкий перець прямокутними шматочками.
Салати з капусти на зиму – 14 рецептів
На наступному етапі зливаємо темну рідину з-під баклажанів, перекладаємо їх в каструлю, знову заливаємо водою і ставимо на середній вогонь, де відварюємо протягом 5 хвилин.
З’єднуємо в великому посуді все підготовлені інгредієнти: злегка відварені баклажани, запарених морква, перець і цибулю. Також вводимо роздавлений часник і рубаний пепероні.
У стерилізовані скляні банки висипаємо насіння коріандру і чорного перцю.
Зверху щільно укладаємо перемішані з овочами баклажани.
На останньому етапі кип’ятимо півтори склянки води, куди вводимо цукор і велику сіль, а після виключення вогню додаємо столовий оцет. Заливаємо вируючим маринадом баклажани по-корейськи.
Стерилізуємо консервацію протягом 30 хвилин, протягом яких всі інгредієнти просочаться ароматами. Залишилося щільно загорнути банки кришками і відправити їх в підвал або комору кімнату. Смачного!
Рецептом заготовки на зиму баклажанів по-корейськи поділилася Юлія.
Мариновані баклажани з морквою від Natasha Parkhomenko: