Салат айсберг сьогодні коштує чималих грошей на полицях магазинів і в торгових точках ринків. Соковиті зелене листя і їх солодкуватий смак закохати в себе будь, а калорійність салату «Айсберг» дозволяє їсти його навіть під час дієти. А що, якщо приготувати їх в тунцем? Здається, це щось нереально смачне!
Салат айсберг рецепт з томатом і яйцем
Перекусочний і легкий варіант салату з капусти айсберг. Проте, це не означає, що він не вийде смачним. Можна з упевненістю готувати його не тільки для себе коханого, але і для гостей. Але для цього, звичайно, доведеться збільшити кількість всіх інгредієнтів в кілька разів.
Салат айсберг склад:
- 80 грам консервованого тунця;
- 1 куряче яйце;
- 1 свіжий огірочок;
- 6 томатів черрі;
- 3 середніх листи салату айсберг;
- 2 пера зеленої цибулі;
- 30 мл олії оливи (для заправки);
- 15 мл соку лимона (для заправки);
- 5 мл гірчиці (для заправки);
- 5 грам кунжуту (чорний буде виглядати ефектніше (для заправки);
- 3 грами цукрового піску (для заправки).
Що приготувати з салату айсберг з тунцем:
- Найдовше заняття – варіння яйця. Для цього його потрібно вимити і опустити в сотейник з холодною водою. Прибрати сотейник на середній газ. Але врахувати, що яйце має бути обов’язково приховано водою на кілька сантиметрів.
- Довести воду з яйцем до кипіння і варити всього чотири хвилини! Нам потрібно яйце з жовтком кремообразной текстури. Це називається яйце «в мішечок». Жовток НЕ буде твердим, але і розтікатися не повинен.
- Через чотири хвилини вимкнути плиту, злити киплячу воду з яйця і залити його холодною водою для більш швидкого охолодження. Чи не остуджувати яйце занадто довго, так як в салаті його буде приємніше їсти теплим. Для цього буде достатньо п’яти-десяти хвилин.
- Після охолодження яйце очистити від шкаралупи і розрізати навпіл.
- Відкрити банку з тунцем і злити рідину. М’ясо розім’яти виделкою і перекласти на тарілку.
- Томати вимити і також нарізати навпіл.
- Огірки вимити і очистити від шкірки. Нарізати їх півкільцями.
- Лучок також вимити і дрібно нарізати.
- Помити салат айсберг, як різати – кожен вирішує сам, але ми радимо вам просто порвати його на рівні шматочки.
- Далі зібрати заправку. Для цього з’єднати гірчицю, масло оливи, цитрусовий сік, кунжут, цукор, приправити сіллю і перцем. Добре перемішати.
- У невеликій мисці зібрати салат. Для цього огірки, томати, листя салату і цибулю з’єднати і перемішати між собою.
- Зверху викласти тунця і половинки яйця.
- Заправити готовим соусом і відразу подавати!
Порада: щоб листя айсберга були більш хрусткими, залити їх холодною водою з кубиками льоду на одну годину.
Салат з айсбергом і тунцем
Чим примітний цей рецепт салату айсберг? Мабуть, саме тим, що він є найпростішим з усіх, що ми вам пропонували. Найпростіший і мінімальний набір інгредієнтів. Мінімум часу на приготування і вживання. Салат зможе приготувати для вас навіть ваш малюк, поки ви перебуваєте в дорозі з роботи.
Перелік продуктів:
- 1 качан салату айсберг;
- 1 банка консервованого тунця;
- 8 томатів черрі;
- 1 головка червоної цибулі.
Салат з тунцем і айсбергом:
- Айсберг вимити й обсушити. Якщо хочеться сильнішого хрускоту салату, обсушити його і залити крижаною водою на одну годину. Можна кинути кілька кубиків льоду.
- Айсберг знову обсушити і порубати на дрібні шматочки або порвати руками.
- Банку з тунцем відкрити і злити рідину. При бажанні можна не прибирати рибну юшку, а додати її в салат. Тоді смак тунця буде ще більш вираженим.
- Пом’яти виделкою рибу і з’єднати з листям салату. Перемішати.
- Томати вимити й обсушити. Нарізати часточками або половинками. Можна додати помідори цілими. Так, до речі, роблять по всій Італії. Так що тут справа смаку.
- Укласти томати до риби і салату. Можна відразу перемішати, щоб смаки потихеньку об’єднувалися.
- Лук очистити від лушпиння і вимити. На зрізі плодоніжки виділиться білий сік цибулі. Саме він змушує плакати багатьох людей. Якщо не збираєтеся мити цибулю, підготуйте серветки.
- Вимитий цибулю нарізати кільцями і розібрати їх. Зазвичай кільця цибулі складаються з різних розмірів (від великого і всередину до маленького). Саме ці кільця і потрібно розібрати.
- Всипати салат кільцями цибулі. Рівномірно розподілити їх по страві.
- Заправити олією і улюбленими спеціями. Це можуть бути сухі базилік, орегано, майоран, розмарин, суміш перців і так далі. Підбирайте до смаку.
- Подавати до столу.
Важливо: в якості заправки можна використовувати будь-який інший соус або ж масло з-під тунця.
Салат з тунцем з айсбергом
Деякими своїми рисами салат схожий на два попередніх. Хтось навіть назве цього салат міксом попередніх. Але тут ми додали кілька нових компонентів, які представлять салат зовсім по-новому. Як виглядає салат айсберг? Звичайно, апетитно!
Перелік продуктів:
- 1 качан салат айсберг;
- 1 банка консервованого тунця;
- 10-15 головок дрібного маринованої цибулі;
- 100 грам консервованої кукурудзи;
- 15 мл соку лимона;
- 30 мл олії оливи.
Послідовність дій:
- Вимити айсберг і порвати його великими шматками. Можна попередньо обсушити їх. Щоб листя були більш хрусткими, можна опустити їх на годину в холодну воду.
- Відкрити банку з консервованим тунцем і злити рідину.
- Рибу розім’яти виделкою в однорідну масу або на невеликі шматочки.
- З кукурудзи також злити рідину.
- У мисці з’єднати салат айсберг, тунця, кукурудзу, цибулини. Перемішати.
- Сік лимона з’єднати з маслом оливи. Перемішати до однорідності і заправити салат.
- За смаком приправити улюбленим спеціями і подавати.
Порада: замість дрібних головок лука можна додати звичайний і замаринувати кільця / півкільця / кубики самостійно. Але дрібний лук створить салату якусь родзинку і з ним не потрібно додатково сидіти.
З кедровими горішками та моцарелою
Салат цілком доречний під час обіду або вечері. Він легкий, але неможливо корисний. Ще б пак, в ньому горіхи, риба, свіжий сир, овочі та оливки. А заправляється він сумішшю з масла оливи і соку лимона.
Перелік продуктів:
- 150 грам бебі моцарели;
- 1 банка консервованого тунця;
- 1 бебі головка айсберга;
- 100 грам оливок без кісточок;
- 200 грам томатів черрі;
- 1 лимон;
- 70 грам кедрових горішків.
Збірка салату:
- Вимити томати, обсушити або почекати, поки вони обсохнуть і нарізати на чотири частини кожен з них.
- З айсберга зняти верхні листки і вимити качан. Трохи обсушити, «роздягнути його».
- Знову вимити всі обірвані листя і обсушити.
- Сухе листя порвати руками або нашаткувати гострим ножем.
- Відкрити моцарелу, злити з неї рідину. Кожен кульку моцарелли нарізати на чотири частини, як і помідори.
- Банку з оливками також відкрити, злити рідину і нарізати кожну оливку кільцями.
- Відкрити банку з рибою і знову ж позбавити вміст від рідини. Філе тунця витягнути і подрібнити за допомогою вилки в кашу або на невеликі однакові шматочки.
- Віджати трохи лимонного соку.
- Кедрові горішки підсушити на сковороді без масла. Вони повинні знайти рум’яний колір. Чи не перетримати горіхи, інакше будуть гірчити.
- У салатниці з’єднати листя салату айсберг, подрібнену моцарелу і томати, консервованого тунця, горішки і оливки.
- Скропити салат оливковою олією і соком лимона.
- Прибрати салат хвилин на десять для з’єднання смаків і подавати до столу.
Порада: кедрові горішки – обов’язковий компонент саме цього рецепта. Якщо вам більше подобаються інші горішки, ви можете замінити їх на будь-які інші.
З бананами
Мабуть, той самий незвичайний салат з усіх. Тут буде тунець, банан. Цих інгредієнтів цілком достатньо, щоб назвати салат дивним і несмачним. Не поспішайте! Спочатку спробуйте, а потім робіть висновки. Це божественно смачно!
Перелік продуктів:
- 600 грам тунця з консерви;
- 1 качан салат айсберг;
- 2 середніх томата;
- 2 середніх плода банана;
- 120 мл соняшникової олії;
- 75 мл оцту;
- 30 мл соку лимона;
- 15 грам зелені.
Як зібрати салат:
- Це займе не більше півгодини часу. За ці тридцять хвилин можна відкрити консерви і злити з них рідину. Розім’яти тунця виделкою на однакові шматочки.
- Кочан айсберга розібрати і вимити. Порвати на невеликі шматочки або подрібнити ножем.
- Томати вимити і бланшувати. Для цього обсушити їх і зробити на «попка» хрестоподібні надрізи. Опустити томати в киплячу воду на одну хвилину, а потім, витягнувши, різко опустити в крижану. Шкірочка відійде без особливих зусиль.
- Банан очистити і нарізати кільцями. Скропити цитрусовим соком.
- Очищені томати нарізати кубиками.
- Зелень вимити і обтрусити. Подрібнити гострим ножем або кухонною сокиркою.
- У невеликій мисці з’єднати оцет, трохи червоної меленої паприки. Приправити сіллю з перцем і добре перемішати. Потихеньку влити олію і знову вимішати до однорідності кольору і текстури.
- До заправці додати подрібнені томати і банан, листя салату і тунець.
- Салат перемішати і прибрати до подачі. Перед подачею прикрасити салат подрібненою зеленню.
Як ви змогли помітити, салат з авокадо і айсбергом і тунцем – один з оригінальних рецептів в сучасній кулінарії. Так що ви можете сміливо їх об’єднувати в своїх кулінарних шедеврах, і не боятися, чому салат айсберг червоніє. Вийде божественно смачно! Ніжний тунець і хрусткі листя салату ні за що не дозволять собі бути несмачними. З чим би ви їх не об’єднали.
Ви також можете знайти на нашому сайті та інші цікаві рецепти, наприклад, французький салат з картоплею фрі або французька з куркою.