«Вінегрет» з маринованою капустою є простим, дешевим і корисним салатом. Готується закуска швидко, але, буває, що серед запасів немає одного з основних компонентів – квашеного білокачанна овоча. У такому випадку досить мати в своєму арсеналі свіжий качан. Поки відварюються овочі можна приготувати капусту швидкого приготування для вінегрету.
Як приготувати вінегрет салат зі швидкою капустою
Цей пікантний рецепт вінегрету для тих, хто вважає за краще в їжі гострі нотки. Капуста маринована, квашена або солона надає вінегрету кислинку, робить блюдо ароматним.
Склад вінегрету класичний маринований капустою:
- 2 картоплі;
- 3 буряка;
- 2 морквини;
- 5 ст.л. олії соняшникової;
- 2 солоні огірки;
- 300 гр. капусти швидкого приготування;
- 1 цибулина;
- 3% оцет столовий – 1/2 склянки;
- цукор від 1 до 3 ч.л;
- сіль – приблизно 1/3 ч.л.
Як зробити салат вінегрет рецепт:
- Овочі промити і відварити до готовності. Потім остудити, очистити від шкірки і нарізати кубиками.
- Як швидко засолити капусту для вінегрету: качан шаткують соломкою і кладуть в маленьку миску. Змішують цукор, сіль, масло (половину) в половині літра води і доводять до кипіння. У киплячу суміш вливають оцет. Маринадом заливають капусту і зверху кладуть на масу що-небудь важке (можна ємність, наповнену водою). Через 2-3 години заготовку можна використовувати.
- Огірки шаткують кубиками.
- Цибулину очистити від лушпиння і подрібнити в розмір з іншими компонентами.
- Всі компоненти перемішати, заправити олією і подавати гостям.
Порада: солити вінегрет не треба. Буде досить приправи, яку дадуть капуста і огірки.
Як готувати салат вінегрет
Класичний варіант приготування вінегрету передбачає використання квасолі. Салат з її додаванням виходить ситним і дуже смачним.
Буде потрібно:
- картопля – 2-3 шт;
- велика морквина;
- пучок зелені;
- цибулини – 1 шт .;
- 100 г масла для заправки (краще соняшникова);
- квасоля біла – 150 г;
- сіль, гірчиця, перець – по 1/3 ч.л .;
- капуста – 200 г.
Як швидко зробити капусту для вінегрету і приготувати страву:
- Квасоля промити. Долити в боби гарячу воду. Вимочувати не менше 6-8 годин. Потім воду злити і варити до м’якості. Буде потрібно не менше години.
- Після зазначеного часу, воду злити, квасоля остудити.
- Картопля, морква і буряк треба помити, упакувати в фольгу і запекти в мікрохвильовій печі або духовці.
- Готові овочі остудити, почистити і нашаткувати на кубики, схожі за розміром з фасолінку.
- Очищену від лушпиння цибулину і огірки подрібнити кубиками подрібніше.
- Зелень сполоснути і порубати.
- Як швидко замаринувати капусту для вінегрету: качан шаткують, масу солять одночасно з замочуванням квасолі. Заливають гарячим розсолом, приготовленим з 200 г води, солі, гірчиці і перцю. Ставлять під кришку з гнітом і залишають до приготування вінегрету.
- Всі інгредієнти акуратно змішують і заправляють маслом.
Поради: квасоля краще замочувати з вечора, на всю ніч. Відповідно, капустяна заправка теж готується з вечора. Бажано кілька разів проткнути масу дерев’яною паличкою, щоб виходило повітря, а якщо додати зубчик часнику, то буде смачніше.
Рецепт приготування вінегрету
Свіжа капуста для вінегрету, звичайно, не зовсім звичайно. Але виключати цей варіант не слід. Головне, вибрати качан без жорстких прожилок і соковитий. Вінегрет з капустою в свіжому вигляді дуже ніжний на смак і легкий для шлунка.
Буде потрібно:
- капуста свіжа 300 г;
- буряк – 2 шт .;
- морква – 2 шт .;
- маринований огірок – 4 шт .;
- горошок зелений – стандартна баночка;
- цибулина – 1 шт .;
- масло – 5 ст.л. (Переважно соняшникова);
- 3% оцет – 2 ст.л .;
- сіль – 1/3 ст.л.
Як готувати вінегрет:
- Як швидко посолити капусту на вінегрет: нашаткувати качан тонкою соломкою, додати сіль, влити оцет і добре розім’яти (можна руками або толкушкой). Залишити маринуватися хвилин на 20-30 в тій мисці, де буде змішуватися вінегрет.
- Помити і відварити коренеплоди. Охолодити і почистити, нарізати кубиками.
- Викласти порубані коренеплоди до капусти.
- Горошок процідити від зайвого соку і додати в вінегрет.
- Огірки порізати кубиками і викласти в салат.
- Додати масло і акуратно перемішати.
Поради: буряк буде яскравіше і соковитіше, якщо готувати коренеплід в пароварці.
Вінегрет капустяний з грибами
Вінегрет з грибами і зі свіжою капустою – дивно цікавий рецепт. Блюдо пікантне, незвичайне на смак. Гості будуть здивовані і обов’язково попросять рецепт салату.
Буде потрібно:
- свіжа капуста – 300 г;
- по 2 буряка, моркви та картоплі;
- мариновані гриби – 200 г .;
- горошок – стандартна баночка;
- цибулина для салату;
- 5 ст.л. масла;
- 3% оцет для маринування – не більш як 2 ст. л;
- сіль – 1/4 ч.л ..;
- свіжа зелень – пучок.
Як приготувати вінегрет:
- Овочі миють, запікають, загорнувши у фольгу. Остуджують і очищають від шкірки, ріжуть кубиками.
- Як швидко заквасити капусту для вінегрету: свіжий качан шаткують, змішують з сіллю, соком лимона і олією, після чого настоюють протягом півгодини.
- Гриби нарізати великими шматками.
- Огірок подрібнюють в розмір з іншими інгредієнтами.
- Всі інгредієнти змішують, заправляють маслом і посипають зеленню.
Поради: салат буде смачніше, якщо дозволити йому постояти півгодини в холодильнику.
Вінегрет з додаванням швидкої морської капусти
Якщо під рукою немає звичайного капустяного качана для вінегрету, то можна використовувати ламінарію. Компонент не тільки стане пікантною добавкою, а й збагатить салат вітамінами.
знадобиться:
- Баночка готового салату «Далекосхідний»;
- Відварені буряк, морква і картопля – по 200 г;
- цибулина;
- Для підкислення підійде лимонний сік;
- Сіль і перчик по 1/4 ч.л .;
- Олія соняшникова – не менше 2 ст.л.
Вінегрет з швидкою морською капустою – рецепт:
- Почистити цибулю, нашаткувати, обшпарити масу окропом.
- Овочі помити, відварити в різних ємностях. Потім остудити, очистити і нарізати.
- Капусту дістати з банки, вкоротити смужки.
- Всі компоненти об’єднати в салатник, заправити олією і посипати зеленню.
- В якості прикраси закуски можна використовувати варене яйце, яке оформити шматочками овочів у вигляді забавного звірка.
Вінегрет з капустою – один з найпопулярніших варіантів салатів для осінньо-зимового раціону. Додавання овоча робить блюдо ніжним і надає йому приємний смак. Готувати закуску можна кожен день, оскільки продукти входять до складу дешеві і їх можна знайти на прилавках будь-яких магазинів.