До складу класичного салату «Цезар» не входять огірки, але існує дуже багато рецептів, які відходять від первозданного вигляду, щоб урізноманітнити кулінарний світ. Сам огірок має корисні властивості, тому якщо він включений в раціон в складі цієї страви, його харчова цінність значно збільшується.
Огірок в цілому складається з однієї води, тому має промивання дією для організму. У великому складі в ньому міститься йод, мінеральні солі, вітаміни і мікроелементи. Щоденне споживання страв з огірками дозволить організму відчувати себе молодше, а також позбутися від нагромадилося холестерину.
Якщо ви хочете урізноманітнити свій стіл, то сьогодні ми розповімо вам, як приготувати цезар рецепт з куркою і огірками.
Для вас ми також зібрали і інші цікаві варіанти приготування даного салату, наприклад, цезар домашнього приготування, цезар з рибою червоною і цезар з копченим м’ясом курки.
Оригінальний салат цезар з огірками
Даний салат буде хороший для любителів вегетаріанської кухні, адже в його складі немає м’ясних і рибних продуктів. Овочі, политі пікантною заправкою, – це прекрасна альтернатива легкому вечері, або перекусу. Мінімальна кількість калорій дозволяє стежити за своєю вагою, тримаючи його на одній позначці. Смак і користь – ось головні критерії страви, яке обов’язково має бути на столі.
Інгредієнти (на 4 порції):
- Огірок свіжий – 230 г;
- Листя зеленого салату – 130 г;
- Чорний хліб – 90 г;
- 2 курячих яйця;
- Сир твердий – 60 г;
- Масло пісне – 40 мл;
- Гірчиця діжонська – 22 г;
- 2 зубчики часнику;
- Сік половинки лимона;
- Сіль – 13 м
Салат цезар – оригінальний рецепт:
- Особливістю даного салату буде те, що в його складі будуть сухарі з чорного хліба. Для цього хліб накришити в дрібні кубики, обсмажити на гарячому маслі, в сковорідці, потім вже готові сухарі викласти на папір, щоб скло зайве масло, посолити їх, посипати часником, який дрібно нарубані. Так виходять смачні грінки з часниковою посипкою.
- Всі овочі підготувати для нарізки: промити, очистити, порізати огірок гуртками, салат довільно ножем на великі сегменти.
- Зварити пару яєць до готового стану, потім дістати жовтки і подрібнити їх. Покласти до них гірчицю з зернами, які будуть дуже вдало поєднуватися з продуктами, і виглядати в заправці. Туди ж вилити вичавлений сік лимона, добре перемішати з олією в кінці. До заправці додати дрібно нарізаний часник, довести до смаку сіллю.
- Нарізані овочі скласти в піалу, полити їх заправкою, засипати сирними стружками і додати грінки з часником.
Як робити цезар салат з огірками
Кожне вживане людиною страва повинна бути збалансоване за своїм складом, тому що організм потребує гетеро їжі, для правильної роботи процесів. У складі салату «Цезар з креветками і огірками якраз корисний і правильний збір. Цільної креветковий білок прекрасно доповнений вуглеводами з овочів, а також клітковину, для швидкого процесу перетравлення їжі і очищення організму. Вживаючи таку їжу, організм скаже спасибі.
Інгредієнти (на 4 порції):
- Креветки – 240 г;
- Огірок – 210 г;
- Помідор черрі – 160 г;
- Салат «Айсберг» – 180 г;
- Хліб білий – 60 г;
- Олія соняшникова – 35 мл;
- 2 зубчики часнику;
- Сік половини лимона;
- Гірчиця – 35 г;
- Сіль – 12 г;
- Сир – 55 г;
- Майонез – 25 м
Як зробити соус до салату цезар:
- Краще взяти очищені, великі креветки. Їх небагато посолити, обсмажити на олії до готовності, до появи на них скоринки.
- Нарізати білий хліб кубиком, прожарити його на сковороді без додавання жиру, поки він не стане коричневим.
- Овочі промити, огірки нарізати кружальцями, томати часточками, салат порвати руками довільно.
- З’єднати майонез разом із зернами гірчиці, додати сік лимона, часник, вилити масло соняшнику, покласти сіль, а потім все перемішати.
- Зелене листя салату добре полити вийшла заправкою, викласти зверху огірок і томати, потім красиво підсмажені креветки, посипати все сирними стружками і підсмаженим хлібом.
Салат цезар з куркою – рецепт в домашніх умовах
Напевно, кожен росіянин любить мариновані огірки. У більшості салатів він присутній як необхідний інгредієнт. Тоді чому б не присмачити «Цезар» також солоними огірочками? При відтворенні цієї ідеї страву виходить просто дивовижним. Сукупність курячого м’яса і огірків, доповнених пікантною заправкою, а також горішками – дуже сміливо, але смачно, сподобається чоловічій половині.
Інгредієнти для салату цезар з куркою:
- Курка – 160 г;
- Салат зелений – 120 г;
- Солоні огірки – 110 г;
- Сир твердий – 70 г;
- Волоський горіх – 90 г;
- Багет – 85 г;
- Масло пісне – 30 мл;
- Гірчиця гостра – 12 г;
- 2 зубчики часнику;
- Сік половини лимона;
- Сіль – 15 м
- 4 перепелиних яйця.
Як робити салат цезар з куркою:
- Воду поставити для того, щоб вона закипіла, кинути туди щіпку солі, викласти куряче м’ясо варитися. М’ясо кладуть у вже киплячу воду, коли воно має використовуватися не для бульйону, а в інших цілях. Так в ньому залишиться більше поживних речовин і смаку, ніж якщо покласти його в холодну воду. Після того, як курка приготується і охолоне, порізати її на смуги.
- Багет нарізати квадратами, посушити в сковороді з додаванням олії змішаного з часником, для приготування грінок до салату.
- Соус залишається класичним. Змішати в блендері сік лимона і Горчицу, з додаванням часточки часнику, потім присолити суміш, додати розтерті жовтки перепелиних яєць, в останню чергу вводити масло, щоб суміш загусла і стала схожа на майонезну заправку.
- Листя салату порізати в хаотичному порядку, заправити їх соусом, перемішати і дати настоятися. Посипати листя товченими волоськими горіхами, викласти м’ясо, порізані кубиком мариновані огірки, присипати сиром і сухарями.
Соус на салат цезар з огірками і червоною рибою
Червона риба – чудовий продукт, який неодмінно повинен бути присутнім в раціоні кожної людини. При вживанні надається відмінний випадок отримати для свого організму корисні жири, кислоти, елементи, цілісний білок. Продукт, який багатий всім, що потрібно для нормального розвитку здоров’я. У салат «Цезар» він доданий не випадково, так як відмінно поєднується не тільки за смаковими якостями з продуктами, а й чудово доповнює кожен з них по своїй біологічній будові.
Продукти (розрахунок на 4 порції):
- Листя зеленого салату – 140 г;
- Червона риба – 270 г;
- Солодкий болгарський перець – 110 г;
- Свіжий огірок – 160 г;
- Хліб – 80 г;
- Соняшникова олія – 40 мл;
- Яйця перепела – 5 шт .;
- Сир твердого виду – 70 г;
- Майонез – 40 г;
- Половина лимона;
- Червона ікра – 30 г;
- 2 зубчики часнику.
Соус салату цезар – приготування страви:
- Соус для салату буде на майонезній основі, тому потрібно змішати з покладеним кількістю майонезу сік половинки лимона, сіль, часник товчений і трохи олії.
- Хліб порізати квадратиками і покласти на деко, в духову шафу, щоб він трохи подпекіте, до хрусткого стану. Для цього необхідно близько 12 хвилин при 185 градусах.
- На дно салату, яке потрібно змастити краплею соку від лимона, викласти порваний руками салат, до нього додати часточки огірка і порізаний смужками болгарський перець. Червону рибу нарізати великими кубиками, викласти зверху, полити вміст салатниці заправкою, посипати сиром, хрусткими сухарями, по краях викласти половинки перепелиних яєць, зварених до готовності протягом 7 хвилин. Червона ікра необхідна для того, щоб прикрасити блюдо, поклавши її в середину, поверх всього.
Готуємо салат цезар з куркою будинку по-баварськи
Баварія – країна любителів жирної, пряної, дуже смачної їжі. Здавалося б, там все дуже просто на кухні. Але, придумавши салат в такій презентації, варто задумати, що і німці можуть загортати інтригу. Салат цезар з курки по-баварськи досить калорійний, але від цього не перестає бути смачним. Незвичайний продукт, який не так часто зустрінеш у повсякденному кулінарії – щавель, чудово замінює салатні листя, надаючи страв легку кислинку і купу вітамінів. Індивідуальність даного страви в тому, що салат не має класичну заправку «Цезаря».
Може бути вас також зацікавлять і інші варіанти приготування цього чудового блюда – цезар з анчоусами або цезар з оливками.
Склад (на 4 порції):
- Скибочки бекону – 90 г;
- Куряче м’ясо – 220 г;
- Свіжий огірок – 130 г;
- Листя щавлю – 90 г;
- Салат «Айсберг» – 60 г;
- Томат – 110 г;
- Волоський горіх – 70 г;
- Сир «Фета» – 120 г;
- Сіль – 15 г;
- Бальзамічний оцет – 20 мл.
Салат цезар з куркою і огірком:
- Куряче філе замаринувати в солі, спеціях, відправити запікатися на деку в духовку. Там вона повинна провести близько 40 хвилин, при 190 градусах. Після її охолодження потрібно нарізати шматочками.
- Бекон прожарити до хрусткого стану на сковороді, потім перемістити на папір, щоб стік зайвий жир, який не повинен бути присутнім в салаті.
- Огірок і помідор нарізати скибочками, волоські горіхи потовкти в ступці, сир порізати кубиком.
- Змішати в мисці салат «Айсберг» і щавлеві листя, додати до нього овочі (огірок і помідор). Зверху покласти куряче м’ясо, скибочки підсмаженого бекону, кубики сиру, полити оцтом Бальзамік, який і буде заправкою даного салату, весь вміст в кінці щедро присипати волоськими подрібненими горіхами.
Рецепт салату цезар з куркою і сухариками не тільки улюблений багатьма, але до того ж і дуже корисний. Склад цієї страви збалансований, причому рецептів існує величезна безліч, так що можна підібрати продукти на свій розсуд, перевагам. Дане страву готують у всіх куточках світу, намагаючись урізноманітнити старовинний рецепт нововведеннями, які характерні для певного куточка. Якщо звернути увагу на «Цезар» у різних народів, то можна помітити, що існує обов’язково такий рецепт, який буде характеризувати народ з кулінарної точки зору. В цьому і є принадність кухні всіх народів світу, адже у кожного з них є своя незабутня родзинка.