«Оселедець під шубою» в кульках – це вже класика, без якої просто неможливо уявити жодне свято. Але ось традиційної подачею цього шалено смачної страви вже нікого неможливо здивувати. Зате якщо оформити його трохи інакше і подати в батоні – можна зробити «Шубу» найяскравішим блюдом на столі.
Готувати оселедець під шубою просто! Навіть найпростіше блюдо в оригінальній подачі, як наприклад, шуба в лаваші, шуба в рулетики або салат желе з оселедцем – прикрасить не тільки обідній, а й святковий стіл!
Оселедець під шубою в багеті
Сир не є класичним компонентом салату, втім, як і мариновані огірки, але саме завдяки настільки витонченим складовим страви виходить ще більш ніжне, вишукане і ароматне.
Інгредієнти на оселедець під шубою:
- 1 батон;
- 1 буряк;
- пара курячих яєць;
- 100 гр. сиру;
- 1 огірок маринований;
- 150 гр. оселедця;
- 30 гр. зелені укропчика;
- 50 гр. майонезу.
Як приготувати оселедець під шубою покроковий рецепт:
- Буряк потрібно на першому етапі готування проварити у воді і остудити. Уже остигнула її очищають і подрібнюють з використанням терки.
- Проварити близько десяти хвилин потрібно і яйця, після варіння залити їх холодною водою і в ній власне і остудити. Тільки зовсім остиглими їх необхідно очистити і активно розім’яти звичайною виделкою.
- Оселедець обов’язково потрібно відокремити від усіх кісточок і шкірки, після очищення її нарізають на смужки, але не занадто довгі.
- Такими ж, як і оселедець смугами нарізається і огірок.
- Використовуючи терку подрібнюється і сир, який поділяється на дві рівні порції.
- Половина сиру змішується з буряком, а частина, що залишилася додається до яєць і теж повноцінно перемішується.
- І в буряково-сирну масу, і в яєчно-сирну додається майонез і розмішати.
- Батон дуже акуратно розрізається уздовж і з нього вирізається вся м’якоть.
- Послідовність шарів в оселедця під шубою: в підготовлену ємність з батона викладається спочатку буряково-сирна маса і тільки після неї вже яєчно-сирна.
- У центрі ж цієї страви збожеволіє оселедець, дрібно посіченою зелень і огірки.
- Батон закривається і обертається в плівку, призначену для харчових продуктів, після чого «хлібець» кладуть на пару годин в холодильник.
- Перед безпосередньою подачею начинений хліб ріжеться на порційні шматочки.
Порада: щоб буряк була ніжнішою і ароматною, її краще не відварювати, а запікати, попередньо обернувши в фольгу. Процес цей зовсім не складний і не трудомісткий, а в кінцевому результаті виходить набагато смачніше творіння.
Оселедець під шубою в батоні без майонезу
Майонез – далеко не самий корисний продукт, без якого, здавалося б, неможливо приготувати настільки відоме блюдо. Але рішення є, просте і вдале – масло, яке з легкістю замінює білий соус.
Будуть потрібні:
- 1 багет;
- пара оселедців;
- 100 гр. сиру плавленого;
- 1 буряк;
- 30 гр. зелені кропу;
- 200 гр. корнішонів;
- 50 гр. масла вершкового;
- пара курячих яєць;
- чверть ч. л. солі.
Салат шуба як робити:
- Буряк і яйця потрібно заздалегідь підготувати – відварити, остудити і очистити. Тільки після такої підготовки вони натираються на тертці.
- З використанням терки подрібнюється і сир.
- Яйця викладаються до сиру, туди ж додається і масло, після чого активно перетирається до отримання максимально однорідної маси.
- Зелень робиться ножем.
- Сирна маса розділяється на дві частини, перша з яких змішується з буряком, а друга з зеленню.
- Оселедець просто розбирають, відокремлюють від шкірки і кісток, після цього нарізають зовсім невеликими шматочками.
- Дуже дрібно нарізають і без того невеликі корнішони.
- Оселедець під шубою шари послідовність: багет розрізається і з нього очищається вся м’якоть. Замість м’якоті в нього рівномірно розподіляється спочатку сирна маса з буряком, а потім із зеленню.
- Залишається викласти оселедець і огірочки і запакувати салатик в харчову плівку, в якій помістити на дві годинки його в холодильник. Перед подачею багет нарізається.
Порада: подавати таке блюдо можна просто нарізаним на шматочки, але більш оригінально воно буде виглядати, якщо на тарілку спочатку викласти салатні листочки і вже потім тільки багет, начинений «шубою».
Оселедець під шубою незвичайний рецепт
Це можна сказати навіть класика, немає абсолютно не одного незвичайного компонента, за винятком звичайно ж самого батона. Готується така класика просто елементарно, швидко. Смак виходить традиційним, лише зовсім небагато яскравіше і смачніше.
Будуть потрібні:
- 1 батон;
- 1 оселедець;
- 1 буряк;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- пара картоплі;
- 100 гр. майонезу.
Оселедець під шубою послідовність готування:
- Моркву і картоплю спочатку викладаються в каструлю з водою і в ній відварюються. Після варіння вони остигають і чистяться.
- Буряк обертається в фольгу і запікається в духовці, природно потім остигає і теж чиститься.
- Всі підготовлені продукти потрібно натерти на тертці.
- Лук очищається від жовтої цибулі і дуже дрібно нарізають. Щоб прибрати гіркоту його потрібно залити окропом або замаринувати в оцті.
- Оселедець необхідно позбавити від кісточок і як можна дрібніше нарізати.
- Батон теж потрібно підготувати, розрізати його уздовж і вичистити м’якоть.
- Всередині хліб обробляється майонезом і першим в нього поміщається морква.
- Морква, як і наступні овочі просочується майонезом.
- Далі в хлібець поміщається картопля, за ним оселедець, цибулю і буряк.
- Батон «закривається» і обертається в плівку, в якій йому потрібно настоятися трохи в холодильнику.
- Незадовго до подачі батон «шуба» нарізається і викладається на тарілку.
Порада: майонез бажано використовувати домашній, його смак більш насичений і поживний, а приготувати його не складе труднощів навіть самої недосвідченої господині. Для цього тільки й треба, що змішати яєчні жовтки з рослинним маслом, оцтом і гірчицею.
Оселедець під шубою незвичайний рецепт
Начебто і немає нічого незвичайного в цій варіації страви. Але ось мариновані огірочки надають йому певну пікантність. Смак виходить ще більш насичений, а аромат просто дивовижний.
Будуть потрібні:
- 1 оселедець;
- пара буряків;
- 3 курячих яйця;
- 1 цибулина;
- пара огірків маринованих;
- 50 гр. майонезу;
- 30 гр. зелені;
- 1 батон.
Приготування салату оселедець під шубою:
- Буряк насамперед вариться, після варіння остигає і чиститься. Очищеної її потрібно подрібнити за допомогою терки і змішати з майонезом.
- Хвилин так десять проварюються яйця, після варіння вони студії в холодній воді і очищаються. Очищеними їх потрібно нарізати у вигляді кілець.
- Також тоненькими кільцями потрібно нарізати і огірки.
- Оселедець потрібно просто обробити і нарізати шматочками найбільш підходящого розміру.
- Лук обов’язково спочатку чиститься, споліскується і дрібно нарізають. Подрібнений цибулька і оселедець змішуються.
- Батон потрібно розрізати уздовж і вийняти з нього весь м’якуш.
- Оселедець під шубою шари по порядку. У хліб першої поміщається бурякова маса, а на неї цибульний-рибна суміш. Потім вже викласти яйця, огірки і покрити їх залишилася буряково-майонезній сумішшю.
- Отримане в результаті творіння загортається в плівку і настоюється кілька годин в холодильнику.
- Подавати його потрібно нарізаним на шматочки близько сантиметра в товщину. Нарізати не слід заздалегідь, краще це зробити перед самою подачею на стіл і прикрасити скибочки зеленню.
Порада: для таких ось варіантів «Шуби» звичайно можна використовувати самий звичайний батон, але куди краще для цих цілей підійде французький (багет). Він набагато надійніше буде тримати форму. Та й взагалі, куди приємніше брати маленькі хлібні дольки, а не величезні шматки. Про смакові якості взагалі і говорити нічого. Адже класичний батон має трохи солодкуватий присмак, а французький його конкурент – немає.
Салат «Під шубою» в батоні в дусі мінімалізму
Навіть при самому мінімумі використовуваних продуктів «Шуба» не перестає радувати своїм смаком і насиченим ароматом. Буряк, невід’ємна частина цієї страви, ідеально підкреслює смак малосольной оселедця, а батон – це не тільки красиве оформлення. Кожен шматочок «шуби» – це вже справжній бутерброд. Дуже зручно, смачно і практично.
Будуть потрібні:
- 1 батон;
- 1 оселедець;
- 1 буряк;
- 200 гр. майонезу.
Етапи готування:
- Батон, який буде використовуватися як форма цієї страви потрібно розрізати збоку уздовж. Після цього з нього акуратно витягується м’якоть.
- Оселедець потрібно теж спочатку підготувати. Відрізати голову, випатрати і очистити не тільки від шкірки, а й обов’язково від кісточок. Отримане в результаті філе нарізається на маленькі шматочки.
- Буряк потрібно, звичайно відразу помити, обернути в фольгу і з пів години запекти в духовці. Запеченої вже остудити і очистити. Залишається тільки натерти її на терці, підсолити і заправити майонезом.
- Салат шуба рецепт шари: буряково-майонезна суміш рівномірно розподіляється всередині батона. На буряки, природно теж рівномірно викладається нарізана оселедець, яка обов’язково змащується майонезом.
- Батон закривається і набуває стандартний вид. Його залишається лише нарізати і можна вже подавати.
Порада: калорії в оселедця під шубою можна знизити, якщо додати в якості заправки нежирну сметану.
Салат печінка тріски під шубою або оселедець під шубою, який подається в багеті – це не тільки незвичайне і оригінальне блюдо, але і просто відмінне рішення як для святкового столу, так і для легкого перекусу. Адже дуже зручно, відрізав шматочок і бутерброд уде готовий, не треба морочити голову з тим, щоб покласти або намазати на хлібець.
На перший погляд процес приготування може здатися неабияк складним, адже як без зусиль спорудити таку красу! Але вже під час готування стає ясно, наскільки ж все насправді просто. Всі продукти начебто самі збожеволіють в хлібний кишеньку і надійно в ньому закріплюються. А залишається господині лише нарізати це чудотворіння, прикрасити зеленню або якось більш особливо і можна нести тарілочку з такою ось «Шубою» до столу. Здивувати гостей так вже точно вдасться, про це навіть переживати не варто, вже дуже це блюдо оригінальне.