Нас часто запитують: «Як зробити салат мімоза, рецепт приготування якого не займає багато часу?» Одні з найпростіших рецептів «Мімози» саме зі шпротами. Закуска хоч і неймовірно легка в приготуванні, але відрізняється неповторним смаком і чудовим ароматом. Салат з рибної консервою «Мімоза» – це відмінна альтернатива звичному страви, яка обов’язково буде вам до смаку.
На нашому сайті рецептів ви можете ознайомитися і з іншими цікавими рецептами мімози, такими, як, з дієтичним салатом, мімозою з печінкою тріски або з копченою рибою.
Салат мімоза зі шпротами рецепт
«Мімоза з шпротами салат» – рецепт має на увазі додавання вершкового масла. Цей компонент, як не можна краще поєднується з рибою, яйцями і овочами, а також дарує ніжність.
Будуть потрібні:
- 1 банка шпротів;
- 1 цибулина;
- 3 яйця;
- 50 гр. масла;
- 100 гр. сиру;
- 100 гр. майонезу.
Рецепт салату мімоза:
- Шпроти витягти з банки, просушити на паперовому рушнику, потім розім’яти виделкою.
- Яйця відварити, після чого занурити в холодну воду, коли охолонуть – очистити від шкаралупи, розділити на жовтки і білки, натерти на тертці в різні тарілки.
- Лук позбавити від лушпиння, нарізати дрібними шматочками.
- Сир натерти на тертці.
- Масло завчасно заморозити, потім подрібнити за допомогою терки.
- Викладати салат шарами, не забуваючи кожен продукт (крім масла) змащувати майонезом: шпроти, цибуля, білки, масло, сир, жовтки.
- Перед подачею блюдо рекомендується потримати близько години в холодильнику, а після подавати гостям.
Мімоза з консервованою кукурудзою
Відмітна особливість даного рецепта приготування салату не тільки в додаванні кукурудзи. Тут використовується не відварна, а сира морква. За рахунок свіжого коренеплоду, страва набуває інший смак і аромат.
Інгредієнти для салату мімоза:
- 1 банка шпротів;
- 3 яйця;
- 100 гр. сиру;
- 60 гр. консервованої кукурудзи;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 50 гр. майонезу.
Салат мімоза з рибними консервами – класичний рецепт:
- Шпроти викласти на серветку, з метою позбавлення від масла, після чого розім’яти виделкою.
- Сир натерти на тертці.
- Морква обов’язково промити, очистити і подрібнити на тертці.
- Яйця відварити і перемістити в ємність з холодною водою, потім очистити від шкаралупи. Відокремити жовток від білка і окремо натерти в різні тарілки.
- Лук очистити від лушпиння, подрібнити.
- Кукурудзу відкинути на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
- Починається найцікавіший етап – формування салату.
- Першим шаром в блюдо помістити добре розім’яті шпроти і змастити майонезом.
- Слідом за рибою викласти кукурудзу і теж змастити.
- Далі додати сир і моркву. Ці шари також потрібно просочити соусом.
- Доповнити композицію яєчним білком і майонезом.
- На завершення викласти рубаний лук і покрити тертим жовтком.
- Салат близько години просочити в холодильнику і після подати на стіл.
Салат мімоза – рецепт з консервою і рисом
Приготований з додаванням рису салат відрізняється легкістю і ситністю. Це вже не проста закуска на святковому столі, а повноцінне блюдо.
Будуть потрібні:
- 1 банка шпротів;
- 1 цибулина;
- 1 стакан відвареного рису;
- 2 моркви;
- 2 яйця;
- 6 ст. л. консервованого горошку;
- 2 ст. л. оцту;
- 70 гр. майонезу.
Салат мімоза – рецепт з рибної консервою:
- Лук очистити від лушпиння і нарізати. Після замаринувати в оцті.
- Коренеплоди добре промити щіткою для посуду.
- Картопля, морква і яйця відварити, остудити, очистити і подрібнити на тертці. Жовтки і білки необхідно натерти по-окремо.
- Горох відкинути на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
- Формування салату починається зі шпрот. Риба першої поміщається в блюдо і змащується майонезом.
- Далі викладають цибулю, на якому малюється майонезна сіточка.
- Після додають рис, трохи поливають маслом, яке залишилося в баночці з-під шпротів.
- Рис покрити шаром моркви і майонезу. Важливо при цьому з не переборщити з соусом, інакше це згубно позначиться на готовій страві.
- Укладають компонентами виступлять горошок, білки і жовтки.
- Залишається лише настояти закуску в холодильнику пару годин і можна подавати на стіл.
Можливо вас також зацікавлять рецепт мімози без картоплі або рецепт мімози з крабовими паличками.
Мімоза з плавленим сирком
Цей варіант є найбільш економічним. У рецепті немає особливих компонентів, які придбати складно і дорого. Все неймовірно просто, але при цьому дивовижно смачно. Специфічний аромат шпрот, як не можна краще підкреслює всю красу цієї страви.
Будуть потрібні:
- 2 картоплини;
- 1 баночка шпротів;
- 3 яйця;
- 2 плавлених сирка;
- 100 гр. майонезу.
Етапи готування:
- Яйця відварити, після чого залити холодною водою і остудити.
- Картопля обов’язково відварити разом з шкіркою, після чого очистити і натерти на тертці.
- Яйця очистити від шкаралупи і розділити на білок і жовток.
- Масло з шпрот злити, а рибки акуратно розім’яти виделкою.
- Формування салату починається з викладання шпрот, які покрити білками і не дуже рясно змастити майонезом.
- Далі викласти картоплю і трохи полити олією, яке залишилося від консервів.
- Наступним шаром викласти сир, який завчасно слід заморозити і подрібнити на тертці.
- Залишається лише посипати страву жовтками і перемістити в на пару годин в холодильник.
Порада: салат можна готувати як в одному великому блюді, так і порційно в прозорих келихах або салатниках.
Мімоза овочева
Шпроти в поєднанні з вареними овочами – це дивовижне блюдо, яке вам обов’язково сподобається. Не дивлячись на уявну простоту, салат виходить не зовсім звичайним, шалено ароматним і особливо насиченим.
Будуть потрібні:
- 3 картоплини;
- 4 яйця;
- 60 гр. майонезу;
- 1 банка шпротів;
- 2 морквини.
Рецепт приготування салату мімоза:
- Помити і відварити картоплю і моркву в зовсім небагато підсоленій воді в неочищеному вигляді.
- В іншому посуді відварити яйця, потім залити холодною водою і залишити в до повного охолодження.
- Відварені овочі, а також яйця необхідно очистити і бажано додатково промити водою.
- Яйця слід розділити на жовток і білок.
- Овочі, жовтки і білки по-окремо натерти на тертці.
- Формування салату починається зі шпрот. Їх відокремлюють від масла, просушують на серветці і акуратно розминають виделкою. Тільки після цього масу можна викласти в салатницю.
- Далі потрібно викласти натертий картопля і змастити майонезом.
- Після додати моркву. Варто бути дуже обережним, щоб не допустити потрапляння грудочок, які зроблять блюдо непривабливим.
- І цей шар змастити майонезом.
- Тепер блюдо наповнити яєчними білками і соусом.
- Прикрасити салат яєчними жовтками і поставити в холодильник на пару годин.
«Мімоза» з шпротами – це вишукане блюдо з дивним смаком і надовго запам’ятовується ароматом. Салат не залишиться непоміченим навіть на найбагатшому застілля. Які б компоненти в рецепт не додавалися, що б господиня не вигадувати – це буде справжній кулінарний шедевр з неперевершеним ароматом.