По справжньому красивим і вишуканим виглядає саме салат «Гніздо глухаря». Найскладніше в його приготуванні, мабуть, і є саме його оформлення. Але наскільки ж він смачним і незвичайним виходить, якщо до його складу додати такий компонент, як курка. І часу, витраченого не жаль, адже він і будь-який стіл прикрасить, і задоволення від його поїдання отримуєш величезне.
Салат гніздо глухаря рецепт з куркою і печерицями
Саме ця рецептура дозволяє приготувати дивовижне блюдо, яке викликає захоплення не тільки через свого візуального переваги, але і через чудово ніжного і насиченого смаку. Таким блюдом дійсно можна здивувати всіх оточуючих. Рецепт салату «Гніздо глухаря» з куркою, проситимуть всі ваші гості.
Будуть потрібні:
- 150 гр. майонезу;
- пара салатних листочків;
- 120 гр. сиру твердих сортів;
- 4 яйця;
- 50 гр. укропной зелені;
- пара зубків часнику;
- 250 гр. м’яса курки;
- 50 гр. шинки;
- 300 гр. печериць маринованих;
- 3 картоплини;
- четвертинка ч. л. солі;
- четвертинка ч. л. перчика.
Як робити салат гніздо глухаря:
- Картопля потрібно просто промити, очистити і натерти на тертці у вигляді соломки. Уже в подрібненому вигляді його викладають на хорошенечко розігріту сковороду і прожарюють до тих пір, поки він не придбає приємний, золотистий відтінок.
- М’ясо курки слід завчасно відварити, після чого остудити і подрібнити до крихітних шматочків.
- Шинку необхідно просто на просто нарізати на тоненьку соломку.
- Яйця, природно відварюються, після чого відразу ж заливаються холодненької водичкою і в ній остигають. Виключно остиглими вони чистяться і промиваються, щоб в готову страву не потрапила навіть крихітна шкаралупа.
- Уже очищеними вони поділяються на складові і тільки білочки натираються на тертці.
- Грибочки слід витягти з баночки і дрібненько нарізати.
- Тепер уже і жовтки натираються на тертці, а слідом за ними і сир.
- Зелень обов’язково промивається, просушується і дрібненько робиться.
- Часник класичним методом чиститься і відразу ж дрібненько нарізають.
- У відповідній ємності змішуються жовтки з подрібненою зеленню, сиром, часничком і майонезом.
- З щойно приготовленої маси потрібно акуратно зліпити яєчка.
- Салатні листочки обов’язково необхідно промити, просушити і викласти на дно блюда, в якому і буде формуватися салатик.
- У глибокій ємності змішуються грибочки, відварене м’ясо курки, білки, сіль, перчик і майонез.
- Отримана в результаті маса викладається поверх салатних листочків і в центрі майбутнього творіння робиться невелике заглиблення.
- Поверх вже викладений продуктів слід розташувати картопля і недавно зліплені яєчка, після чого прикрасити це диво дрібненько рубаною зеленню.
Якщо вас цікавлять і інші цікаві варіанти приготування салатів, таких, як наприклад, цезар з грибами або ситний салат олів’є, то ви їх можете знайти на нашому сайті.
Рецепт салату гніздо глухаря з куркою і свіжими огірочками
Особливим це блюдо виходить завдяки присутності в ньому свіженьких огірочків, які створюють не тільки дивовижну гармонію, а й надають салатик аромат і свіжість. У поєднанні ж з таким оригінальним оформленням виходить справжній кулінарний шедевр. Салат «Гніздо глухаря» листковий з поглибленням в центрі, куди вкладаються продукти для прикраси.
Будуть потрібні:
- 300 гр. куряче філе;
- 4 яйця;
- 3 картоплини;
- 1 цибулина;
- пара огірочків;
- 50 гр. зелені кропу;
- четвертинка ч. л. солі;
- 100 гр. майонезу;
- 4 яйця перепілки;
- 150 гр. масла;
- 100 гр. сиру твердого;
- 50 гр. сиру плавленого.
Як зробити салат гніздо глухаря:
- Завчасно слід відварити м’ясо курки. після чого природним чином його остудити і дрібненько подрібнити.
- Відварити необхідно і яйця. Після цього відразу ж занурити їх в максимально холодну воду для повноцінного, а головне швидкого охолодження. Тільки холодненького вони вже очищаються.
- Лук просто очищається і дрібненько подрібнюється. Уже нарізаним він заливається окропом і настоюється в ньому хвилиночок п’ять. Залишається лише злити воду і викласти його на рушник з паперу.
- Картопля в сирому вигляді очищається і акуратно нарізається на тоненькі смужки. Уже подрібненим він переміщається на сковороду з по максимуму розігрітим маслом і прожарівается.
- Вже готову картоплю переміщається на рушник з паперу з метою позбавлення його від надлишків жиру.
- Зелень ж слід не тільки промити, а й просушити, а лише по завершенню цього процесу дрібненько посікти.
- Сир, а слідом і відварені курячі яєчка необхідно просто натерти.
- Огірочки бажано очистити від шкірки, яка досить часто гірчить і нарізати тоненькою соломкою.
- У салатник першим викладається цибулю, а слідом відварне і подрібнене м’ясо курки.
- Тепер салатик змащується майонезом.
- Тепер черга огірків, які теж покриваються майонезом.
- Далі вже яйця і сир. Головне, при цьому зробити в самому центрі поглиблення.
- У утворилося в центрі простір поміщається зелень.
- Не торкаючись центр, в який вже поміщена зелень, необхідно викласти картоплю.
- З перепелиних яєчок витягується жовток. З цією метою вони розрізають на половинки. Тільки що добутий жовток змішується із зеленню, вже натертим плавленим сиром і майонезом.
- Отримана в результаті суміш викладається в залишився невитраченим білок і поміщається в центр салатного гніздечка.
Для читачів ми також приготували рецепти різних популярних салатів: смачного гнізда з картоплею, крабового з грибами, і багатьох інших.
Салат гніздо глухаря з копченою куркою і морквою
Салат «Пташине гніздо» рецепт ще має і таку назву. Морква будь-яку страву зробить чарівним і вишуканим. Що вже й говорити про настільки оригінальному блюді, як «Гніздо глухаря». З морквою смак його виходить набагато більш насиченим і ніжніше.
Будуть потрібні:
- 300 гр. курячого філе;
- 3 картоплини;
- пара яєць;
- пара солоненьке огірочків;
- 100 гр. сиру;
- 1 Морковина;
- 1 цибулина;
- 70 гр. майонезу;
- 50 гр. масла;
- четвертинка ч. л. солі;
- пара салатних листочків;
- 30 гр. зелені петрушки.
Салат гніздо глухаря рецепт приготування:
- М’ясо курки відварюється з зовсім трішки підсоленій воді, потім студії і нарізається крихітними шматочками.
- Яйця звичайним чином відварюються, студії та природно чистяться.
- Сир просто натирається.
- Картопля потрібно очистити і тоненькими смужками нарізати, після цього просмажити в сковороді з маслом.
- Морква очищається і подрібнюється на тертці, призначеної для блюд по-корейськи.
- Огірки подрібнюються на тонесенькі смуги.
- Лук досить подрібнити до тоненьких половинок кілець.
- Все тільки що підготовлені продукти за винятком лише сиру викладаються в глибоку ємність, де вже підсолювати, приперчує і змішуються з майонезом.
- Салатна заготівля викладається в плоске і велике блюдо. У центрі його формується поглиблення.
- Яйця натираються на тертці і змішуються теж з майонезом. З цієї суміші формуються невеликі яєчка.
- У підготовлене поглиблення викладається дрібненько рубана зелень і зліплені яєчка.
- Навколо ж все присипається сиром.
Ви також можете зацікавитись рецепт приготування салату гніздо глухаря з чіпсами.
Салат гніздо глухаря з куркою і плавленим сиром
Ця рецептура відрізняється неймовірною простотою і самим мінімумом компонентів. А якщо приготувати салат «Гніздо глухаря» з копченої курки, такий варіант додасть цікаву копчену нотку. «Глухар» рецепт салату навіть під силу починаючої господині, яка ще не знайома з усіма тонкощами приготування цієї страви.
Будуть потрібні:
- 350 гр. куряче філе;
- 300 гр. картоплі;
- 200 гр. свіженьких огірочків;
- 1 цибулина;
- 5 яєць;
- 100 гр. майонезу;
- четвертинка ч. л. солі;
- 30 гр. масла;
- 50 гр. зелені;
- пара зубків часнику;
- 1 сирок плавлений.
Салат гніздо глухаря покроковий рецепт:
- Філе насамперед слід просто відварити. Після чого вже остиглим дрібненько нарізати.
- Лук очистити і подрібнити до крихітних пластинок. Уже нарізаним його залити гарячою водою, в якій настояти кілька хвилинок з метою позбавлення від гіркоти.
- Картопля просто чиститься, тоненькими смужками нарізається і прожарівается на сковороді з невеликою кількістю масла до тих пір, поки не стане рум’яним.
- Огірочки, як і картопля нарізаються тоненькою соломкою.
- Яєчка само собою насамперед відварюються, остигають в холодненької воді і чистяться, після чого тільки білки з них натираються на тертці.
- Половина прожареного картоплі змішується з іншими підготовленими інгредієнтами, підсолювати і заливається майонезом. Все гарненько, але не надто інтенсивно перемішується.
- Отримана маса переміщається в салатник. У центрі обязательн6о слід зробити поглиблення.
- По колу (не зачіпаючи тільки поглиблення) викладається картопля.
- Плавлений сирок натирається і перемішується з подрібненим часником, яєчними жовтками, дрібненько рубаною зеленню і майонезом. З цієї маси ліпляться невеликі яєчка, які викладаються в центрі страви.
Салат гніздо глухаря з картоплею, маринованими і свіжими огірками
Поєднання свіжих і маринованих огірків зустрічається у багатьох салатах. Але саме в цьому, завдяки поєднанню таких різних смаків, виходить створити щось дивовижне і оригінальне.
Будуть потрібні:
- 5 картоплин;
- 4 курячих яйця;
- 300 гр. грудки курячої;
- 1 свіженький огірочок;
- 4 маринованих огірочка;
- 50 гр. зелені;
- 4 яйця перепілки;
- 100 гр. майонезу;
- пара салатних листочків;
- 30 гр. волоських горішків.
Глухарине гніздо салат по кроках:
- Яйця і куряче м’ясо слід відварити, після чого в холодному вигляді вже дрібненько нарізати.
- Також дрібненько подрібнити слід і огірочки, і зелень.
- Продукти, які вже підготовлені змішуються з майонезом і викладаються в салатник.
- Картопля ж слід спочатку очистити і нарізати соломкою, після чого прожарити.
- Зверху викладається і добре остиглий картопля, і очищені яйця перепілки (в центр).
- Залишається лише присипати все це творіння подрібненими горішками.
Салат «Гніздо глухаря» може здатися складним в приготуванні лише на перший погляд, але, якщо вже разок його подати до столу, вже без нього не обійдеться жодне свято. Адже це не тільки його найяскравіше прикраса, але і дивно смачна страва.