Рецепт «Грецького» салату класичний – просто знахідка для любителів смачно поїсти. Корисність цієї страви просто зашкалює, а балансу входять до його складу речовин можна тільки позаздрити. У ньому є все, що потрібно для правильного харчування і нормальної роботи організму: білки, корисні жири, складні вуглеводи, які добре сприймаються організмом, і йдуть на виділення енергії для всього дня. Крім цього, салат грецький класичний – рецепт просто кишить вітамінами речовинами, необхідними для організму щодня. Вживаючи цей салат з якісних продуктів, можна підняти рівень свого здоров’я, підвищити склад вітамінів в тілі, після чого всі життєво важливі функції запрацюють як годинник. Ще однією важливою особливістю є те, що салат неможливо зіпсувати додаванням улюбленого продукту, будь це м’ясо або морепродукти, або які – то інші овочі і навіть фрукти – все прекрасно впишеться до складу, додавши до нього нові корисні елементи.
Грецький салат – рецепт класичний з пекінською капустою
Пекінська капуста корисна круглий рік, тому що основний її особливістю є те, що поживні речовини в ній зберігаються весь рік, на відміну від інших інгредієнтів. Також це великий джерело вітаміну C, кількість якого більше ніж в будь-якому цитрусовом фрукті. Чудова заміна салатним листю, тому що листя капусти схожі з ними, але набагато соковитіше, в них більше хрускоту, що надає страві особливу вишуканість.
Грецький салат – інгредієнти класичний:
- Томат маленький – 180 г;
- Корнішони – 220 г;
- Cладкій перець – 140 г;
- 1 фіолетова цибулина – 120 г;
- Пекінська капуста – 160 г;
- Сир козячий – 90 г;
- Маслини без кісточок – 70 г;
- Олія нерафінована – 35 мл;
- Сік половинки 1 лайма;
- 2 зубчики часнику;
- Оцет яблучний – 9 г;
- Сіль – 11 г;
- Перець – 4 г;
- Суміш пряних трав – 11 м
Грецький салат – рецепт класичний покроковий:
- Спочатку потрібно змішати салатну заправку, тому що для змішування смаків всіх продуктів, що входять в неї потрібен якийсь час. Для цього слід взяти нерафінована олія, щоб його запах не перебивав інші аромати, лаймовий сік, оцет з яблук, сіль, перець, ароматні трави (зазвичай беруть орегано, базилік, петрушку), видавити до всього часник. Все ретельно замішати і поставити в холодне місце.
- Овочі перед нарізкою слід очистити від забруднень струменем води, протерти їх одноразовим рушником, щоб не було зайвої вологи в салаті, потім нарізати навпіл томати, огірки коліщатками, перець солодкий довгими смугами. Лук нашаткувати пір’ям. Пекінську капусту порізати на дрібні сегменти, обрізаючи потовщення на аркушах. Сир покришити на шматочки.
- У тарілку для подачі скласти всі подрібнені овочі, додати сир, висипати маслини, бажано без кісточок, щоб зручніше було поглинати блюдо, потім полити вміст заправкою і змішати.
Дізнатися інші, не менш цікаві рецепти, наприклад, гранатовий браслет для святкового столу або новорічної мімози, ви можете на нашому сайті.
Класичний рецепт грецького салату
Бринза – молочний сир, який найчастіше роблять з молока овець, але останнім часом поширене стало і молоко корови для виготовлення даного продукту. Даний сир певний час знаходиться в розсолі, тому його консистенція ніжна і дуже м’яка. Якщо розрізати його, то всередині буде гладка поверхня, без дірочок. Цей сир дуже корисний для краси і здоров’я, його вживання робить красивою шкіру і волосся.
Класичний грецький салат – інгредієнти:
- Томати – 210 г;
- Огірки – 190 г;
- Лучок – 1 шт;
- Перець – 130 г;
- Маслини – 65 г;
- Зелень – 75 г;
- Оцет винний – 15 мл;
- Пісне масло – 35 мл;
- Бринза – 95.
Класичний грецький салат – рецепт:
- Овочі та зелень обполоснути перед подальшими діями, висушити їх, для того, щоб заправка в салаті була водянистою.
- Томати нарізати великими часточками, зрізуючи плодоніжки.
- Огірки нарізати кружальцями, зрізавши з країв зайве.
- Перець для страви краще брати різнокольоровий, від цього блюдо буде виглядати соковитіше, і викликати апетит. Його потрібно позбавити від внутрішніх насіння, потім нарізати пір’ям.
- Для даної закуски добре взяти суміш із зелені, щоб страва була ароматні. Можна взяти листочки руколи, фіолетовий базилік, кучеряву петрушку. Ці листочки чудово будуть виглядати в салаті.
- Сир нарізати кубиками. Він добре тримає форму і ріжеться, маючи досить щільну і пружну консистенцію. При додаванні даного сиру в салат не потрібно солити його додатково, тому що цей вид перекриє всю необхідність в солі.
- У тарілку покласти настругати овочі, зелені листочки, сир, висипати маслини.
- Заправка готується з оливкового масла, розведеного оцтом на основі вина. В кінці потрібно перемішати салат з соусом.
Як приготувати новорічний олів’є або крабовий для торжества, ви можете дізнатися, якщо подивитеся і інші розділи нашого сайту.
Грецький салат – рецепт класичний з сухариками
Грецький салат класичний рецепт з листям салату – дуже ситний і підходить для голодних людей, які люблять смачно поїсти. В даному блюді пріоритет падає на куряче м’ясо, тому що воно стає головним компонентом в овочевому блюді. Смачне, соковите м’ясо, запечене в духовці, а також хрусткі грінки, що входять до складу цього кулінарного шедевра, наповнюють його поживними властивостями, через що ця страва може стати самостійним, що не потребує в основному продукті.
Рецепт салату з крабовим м’ясом також прекрасно підійде для прикраси столу святкового застілля.
Склад грецького салату класичний:
- Томат маленький – 180 г;
- Огірки свіжі – 140 г;
- Салатна зелень – 130 г;
- Маслини великі – 80 г;
- Сир розсолу – 90 г;
- Хліб білий – 65 г;
- Соняшникова олія – 35 мл;
- 2 зубчики часнику;
- Сік половини лайма;
- Куряче м’ясо – 140 г;
- 1 велика цибулина;
- Сіль – 12 г;
- Перець – 7 м
Заправка для грецького салату класичний рецепт:
- Куряче м’ясо обваляти в перці, часнику і трохи посолити. В даному маринаді воно має пролежати не менше пари годин. Потім його потрібно запекти в духовці близько 45 хвилин. Після того, як м’ясо остигне, необхідно його нарізати кубиками.
- Хліб порізати у вигляді грінок, без кірок, скропити невеликою кількістю олії, підсушити в гарячій духовці протягом 12 хвилин.
- Овочі нарізати аналогічно один одному, великими шматочками, щоб вони естетично виглядали в страві. Томати навпіл, огірки кільцями, цибулю салатний – половинками кілець. Салат розібрати на листочки, великі нарвати на більш дрібні частини. Сир подрібнити на шматочки.
- У глибоке блюдо для подачі скласти підготовлені овочі, зелень, сир висипати оливки, куряче м’ясо, грінки.
- При приготуванні соусу потрібно додати до масляної суміші з соком лайма подрібнені зубчики часнику. Суміш повинна бути солоною і перченою.
- Заключним етапом є заправка страви соусом, а також подальше перемішування.
Салат грецький класичний – рецепт
Дуже часто стали зустрічатися рецепти, коли в солоні страви додають солодкі фрукти, і це поєднання виходить дуже смачним. Особливо, коли в складі даного рецепта є м’ясні продукти. У класичному «Грецькому» салаті м’яса немає, але зате до овочів можна додати стиглий апельсин. Те, що в його рецептурі були цитрусові в заправці, виявилося мало, тепер м’якоть апельсина прикрашає страву своїм яскравим кольором, соковитим смаком і п’янким ароматом фруктів.
Продукти, потрібні для приготування (на 4 порції):
- Апельсини – 170 г;
- Листя різної зелені – 280 г;
- Цибулина червона – 130 г;
- Великі маслини – 90 г;
- Сир Фета – 130 г;
- Мед – 15 г;
- Пісне масло – 35 г;
- Сік лайма – 25 мл;
- Перець – 7 г;
- Сіль – 11 м
Салат грецький – рецепт класичний:
- Для того, щоб приготувати заправку, яка буде мати кисло-солодкий присмак, потрібно змішати рідкий мед (можна взяти квітковий) з лаймовим соком, додати до суміші масло, посолити і поперчити.
- Апельсин очистити від шкірки, розділити на часточки і позбутися від усіх плівок. Дістати саму м’якоть, нарізати її дрібніше. Сир також подрібнити в шматочки.
- Зелень промити і висушити, можна брати салатні листя, а можна листя будь-якої зелені, типу петрушки, базиліка. Чудово буде, якщо додати кілька листя м’яти, дуже добре піде в поєднанні з цитрусовими. Цибулю почистити і нашаткувати тонкими кільцями, додати до зелені, висипати маслини, сир і апельсинову м’якоть.
- Полити салат заправкою і трохи змішати, щоб всі інгредієнти були добре просочені цієї масляною сумішшю.
Рецепт – грецький салат класичний
Яйця – корисний продукт, який потрібно вживати щодня, адже в його складі білки, вітамін А. До того ж, перепелині яйця відносяться до дієтичних продуктів, що теж важливо. Багато кислот міститься в складі перепелиного яйця, які не можна отримати організму іншим шляхом. Також, помилкова думка, що після вживання великої кількості яєць організм буде наповнений холестерином. Звичайно, міра повинна бути у всіх продуктах, але яйця навпаки допомагають боротися з накопиченим холестерином, за рахунок вмісту в них корисних жирів, які як раз і допомагають боротися з шкідливою речовиною. У поєднанні з продуктами даного овочевого салату – подвійна користь для організму, яку обов’язково потрібно використовувати, вживаючи «Грецький» з перепелиними яйцями.
Необхідні продукти для приготування (на 4 порції):
- Салатні зелене листя – 155 г;
- Сьомга слабосолона – 150г;
- Червоні помідори – 120 г;
- Солодкий стручок перцю – 110 г;
- Велика салатна цибулина – 90 г;
- 1 часточка часнику;
- Перепелині яйця – 7 шт .;
- Масло пісне – 35 мл;
- Сік одного лайма;
- Сіль – 12 г;
- Перець – 7 м
Рецепт класичного грецького салату:
- Овочі перед нарізкою промити від пилу і забруднень, потім нашаткувати огірок гуртками, цибулю – пір’ям, томати – часточками, перець нарізати коліщатами, позбувшись від насіння. Салатні листя нарвати довільно. Все скласти в миску.
- Яйця відварити до готовності, нарізати навпіл, додати до овочів.
- Сьомгу нарізати довільної форми.
- Соус для грецького салату – класичний: сік лайма змішати з натертим часником, налити масла, посолити і насипати перцю. Все ретельно збити і полити вміст тарілки.
На основі класичного рецепту салату «Грецький» придумані безліч інших прекрасних страв, які підходять під будь-який випадок, а також різні пори року. Ситні салати прекрасно вживати як самостійну страву, в більш холодну погоду, коли хочеться посидіти в теплі і з’їсти що-небудь смачне. А салати легші будуть хороші як гарнір до основної страви або просто легкий перекус. У будь-якому випадку, різновиди салату настільки великі, що кожен знайде собі улюблений вид.