Печені яблука в духовці з медом і корицею – солодкий, легкий і корисний десерт, який з постачанням їдять і дорослі, і діти. Мед смачно просочує яблучну м’якоть, насичуючи її квітковим ароматом літа, а солодкий аромат кориці вигідно відтіняє медову нотку, роблячи смак печених яблук більше пряним. Запікати яблука можна в будь-який час року, але, традиційно аромат кориці і яблук – це аромат красивою і сніжної російської зими.
Для приготування підійдуть будь-які пізні сорти яблук, при цьому краще збережуть форму при випічці щільні і злегка недостиглі плоди. Мед також можна взяти будь-який – як свіжий, так і зацукровані, найсмачніше виходять запечені яблука з саме квітковим медом. Приготувати такі запеченнеие яблучка і можна з сиром,
Печені яблука: користь і шкода
Окремим абзацом хочеться розповісти про користь і шкоду печених яблук. Це зараз ароматні яблучка печуть в духовках і мультиварки. А моя прабабуся робила це в російській печі! Як це було ароматно і смачно! Я була ще маленька дівчинка, але на все життя запам’ятала цей запах. Моя старенька прабабшка завжди говорила, що печені яблука корисні при проблемах зі шлунком і травною системою, так як вони краще і швидше засвоюються. Але після запікання в них руйнуються вітаміни, тому вітамінної користі такі яблука принесуть менше.
Інгредієнти для печених яблук:
- яблуко – 1 шт
- мед – 1-2 ч. л.
- кориця – 1 щіпка
- цукрова пудра – 0,5 ч. л.
Приготування запечених яблук в духовці з медом і корицею
Яблука миємо і протираємо паперовим рушником, щоб прибрати вологу.
Зрізаємо у яблука верх, захоплюючи приблизно 2 см м’якоті. Щоб зріз вийшов рівний і капелюшок не зісковзували з яблука під час випікання, розрізати його потрібно гострим ножем, поклавши на дошку «на бочок».
Вирізаємо з яблука качан, що не дорізаючи до самого дна, щоб мед з нього не витікав.
Рухаючись по колу, акуратно ложкою видаляємо м’якоть, залишивши приблизно 1-3 см (в залежності від величини яблука) від шкірки. Найзручніше виконувати дану процедуру за допомогою ложки для морозива.
Посипаємо корицею виїмку, не забуваємо додати трохи кориці і на капелюшок.
Кладемо всередину яблука 1-2 чайних ложки меду в залежності від особистих смакових пристрастей. Ваші печені в духовці яблучка вийдуть ще ароматні, якщо в мед додати насіння натурального ванільного стручка. Це просто улетная суміш приголомшливих ароматів!
Нариваємо кришечкою і печемо яблука в хороші розігрітій духовці при 180 градусах протягом 20 хвилин. Готове яблуко присипаємо цукровою пудрою, ваніліном.
Запечене яблуко з духовки, на відміну від мікрохвильовки, виходить дуже ароматним і соковитим всередині, де мед повністю розчиняється під час випікання і змішується з яблучним соком.
Подаємо десерт в теплому вигляді.
Смачного!
Рецепт печених яблук з медом і корицею в духовці готувала Наталія Олендра.