Сезон зелених огірочків відкрито! Цей овоч завжди заготовляють на зиму, варіантів консервації з огірками безліч. Раджу заготовити на зиму мариновані огірки цілком з тархуном. Ця спеція чудово доповнює смак огірків, знайти тархун не так просто, але можливо. Влітку у відділах зелені просто очі розбігаються, саме там вас чекатиме свіжий тархун. Огірки краще купити або зірвати на грядці не крупніше, щоб вони добре до зими вже просякли розсолом і були хрусткі.
Огірки під капронову кришку
Для приготування огірків з тархуном на зиму нам знадобиться – 25 хвилин, кількість порцій – 0, 5 літра банку.
Інгредієнти для маринованих огірків з тархуном:
- Огірки не великі – 350 грам
- Часник молодий – 1 головка
- Лист смородини – 1 штука
- Перець духмяний в горошку – 1 штука
- Тархун свіжий – 1 гілочка
- Кріп зелений – 4 гілочки
- Сіль мелена йодована – 1 чайна ложка з гіркою
- Цукор – 1 \ 2 чайної ложки
- Оцет 9% – 1 столова ложка
- Вода.
Етапи заготовки маринованих огірків з тархуном на зиму
Огірки для будь-яких консервацій повинні бути свіжими, тугими, з ще не засохлі хвостиком. Якщо ви бачите, щоб овоч трохи прив’янули, залийте на 30 хвилин його водою з льодом. Огірки все помити і обрізати хвостики.
Будь-яку заготівлю потрібно консервувати в чистій банці і закочувати стерильними кришками, тому, підготуйте їх заздалегідь.
Кріп, тархун – помити, часник молодий почистити. У мене взагалі молодий, я всю головку буду використовувати, тільки навпіл її розрізати потрібно. Першими в банку кладемо зелений кріп, прям гілочками, не різати. Слідом висипаємо часник, перець духмяний, лист чорної смородини сухий, можна і свіжий.
Огірки щільно один до одного складаємо в банку і акуратно гілочку тархуна туди кладемо. Краще не різати тархун, він так гарніше виглядає.
Насипаємо прямо в банку сіль і цукор. Ставимо на плиту чайник, чекаємо, коли вода закипить. Окропом заповнюємо банку до країв. Через пару хвилин зливаємо розсіл в ємність і знову кип’ятимо. Відразу розсолом з плити заливаємо огірки, додаємо оцту.
Закручуємо спеціальною кришкою банку або закочує по-старому ключем.
Перевертаємо її вниз кришкою, можна накрити рушником банку, щоб консервація ще трохи в теплі побула.
Риба гарячого копчення в домашніх умовах
Через пару трійку годин банку з заготівлею охолола.
Мариновані огірки з тархуном на зиму готові, трохи поміняли вони колір через термообробки, але не переживайте, огірочки виходять дуже хрусткими, обалденно пахнуть і мають пікантний смак тархуна, кропу, часнику, перцю. Якщо любите гострі закуски, можна свіжого пекучого перцю на дно банки додати.
Салат з цвітної капусти на зиму
Рецептом заготовки маринованих огірків з тархуном на зиму поділилася Олена Бондаренко.
Заготівля на зиму огірків для зимових салатів від Марини Ломако: