Існує консервація, яку закривали ще наші бабусі. Серед подібних рецептів – класичні заготовки огірків, помідорів або перцю. Але дуже часто ми використовуємо різноманітні мариновані овочі для створення салатів і гарнірів, купуючи їх в магазині. І чомусь рідко хто наважується законсервувати їх в домашніх умовах.
З чим пов’язаний такий страх, сказати складно. Але факт залишається фактом. І сьогодні ми хочемо виправити ситуацію, що склалася, запропонувавши приготувати просту мариновану кукурудзу, довівши всім господиням, – зробити це простіше простого. Але при цьому ви будете впевнені в складі і, відповідно, користі нашій консервації. Пора починати!
Заморожені білі гриби на зиму
Інгредієнти для маринованої кукурудзи:
- молочна кукурудза – 500 г
- прохолодна вода – 130 мл
- столовий оцет – 10 мл
- парасольку кропу – 1 шт.
- лист хрону – 1/2 шт.
- насіння гірчиці – 1/2 ч.л.
- запашний перець – 5-6 шт.
- цукор – 1 Д.Л.
- велика сіль – 1 Д.Л.
Мариновані огірки з яблуками
Вихід: 1 банка (390 мл)
Покроковий рецепт, як заготовити на зиму мариновану кукурудзу
в домашніх умовах
На першому етапі займемося підготовкою молочної кукурудзи. Для цього відрізаємо нижню частину качана і руками видаляємо жорсткі листя і численні волокна. До слова, при покупці вибирайте молоду кукурудзу з непошкодженими зернами, для чого не соромтеся розкрити частину листя прямо на прилавку, щоб це перевірити.
Отже, очищену кукурудзу укладаємо в широку каструлю з високими бортами і заливаємо її прохолодною водою. Качани будуть спливати, тому переконайтеся, що рідини досить, злегка придавивши їх. При цьому вони повинні повністю зануритися у воду.
Тепер накриваємо каструлю кришкою (це дозволить зернам рівномірно приготуватися) і відварюємо кукурудзу приблизно 30 хвилин. За цей час вона стане м’якою, і її буде легко розібрати. А як це зробити? Є багато способів, але зупинимося на наступному: тонким і гострим ножем зрізаємо один за одним шари зерен. Спочатку здасться важко, але осягнувши цей процес, ви швидко впораєтеся з поставленим завданням.
Огірки з кетчупом чилі без стерилізації
Ось і настав час укласти всі інгредієнти в стерилізовані банки. Для цього розміщуємо на дно ємності парасольку кропу і невеликий лист хрону. Звичайно ж, їх необхідно попередньо промити, а ще краще ошпарити.
Також висипаємо всередину трохи насіння гірчиці і кілька горошин запашного перцю.
На наступному етапі закладаємо відварну кукурудзу.
Далі в окремій каструлі кип’ятимо заплановану кількість фільтрованої води, куди вводимо невеликий білий цукор і сіль крупного помелу. Крім того, додаємо столовий оцет відразу ж після вимкнення вогню. Залишилося влити підготовлений маринад в банку з кукурудзою.
За бажанням стерилізуємо консервацію приблизно 10-13 хвилин, через які закручуємо її кришками і залишаємо мариновану кукурудзу на зиму в коморі або холодильнику.
Смачного!
Як приготувати на зиму домашню мариновану кукурудзу розповіла Юлія.
Два способи заморозки кукурудзи на зиму від Смачний куточок: