Квашені овочі мають масу корисних речовин і мікроелементів. На відміну від маринадів на основі оцту, їх можна вживати маленьким дітям (в невеликій кількості) і тим, хто дотримується правильного харчування. Квашена капуста з буряком – один з багатьох способів урізноманітнити своє зимове меню і включити в раціон корисні страви. Її можна подавати як закуску, робити на її основі пиріжки, вареники, борщ і рагу.
Заправивши квашену капусту з буряком щедрою ложкою ароматного рослинного масла і подавши до картопляного пюре, котлет або гречці, ви отримаєте повноцінний обід або вечерю.
Буряк в рецепті надає квашеній капусті приємний відтінок і приємний смак. Завдяки тому, що весь процес проходить в банку, квашення капусти у цій рецептом не займає багато часу і зусиль і під силу навіть самої зайнятої господині.
Для приготування квашеної капусти з буряком рекомендується вибирати капусту пізніх сортів, так як вона відмінно зберігає свої хрусткі властивості.
Складові:
- 750-800 г свіжої білокачанної капусти
- 100 г моркви
- 50 буряка
- 15 солі
- 10 г цукру
Рецепт приготування квашеної капусти з буряком
Тонко шаткуємо качан качан капусти тонкими і викладаємо в зручну глибоку ємність.
Додаємо в миску подрібнену на терці моркву.
Змішуємо компоненти, злегка приминаючи капусту з морквою руками, щоб вони стали м’якшими і дали трохи соку.
Нарізаємо сирий буряк тонкими пластинками і викладаємо на дно літрової банки. Банку потрібно попередньо вимити і просушити, стерилізувати не обов’язково.
Викладаємо підготовлені капусту в банку. Намагаємося ретельно утрамбувати кожен шар.
Змішуємо прохолодну воду, цукор і кухонну сіль.
Виливаємо розсіл в банку з капустою.
Накриваємо банку з капустою кришкою і залишаємо в приміщенні на 3-4 дні. Банку при цьому бажано поставити в глибоку миску, так як з неї незабаром почне виділятися більше розсолу, і почнеться процес сквашування.
Приблизно через добу візьміть дерев’яну паличку (підійде китайська для їжі) і проткніть капусту до самого дна в декількох місцях, щоб утворилися в процесі приготування гази скоріше вийшли. Робити так потрібно кожен день.
Сік, який буде стікати в миску виливати не бажано, так як квашена капуста з буряком спочатку буде його віддавати, а потім потягне в себе. Найімовірніше, вам доведеться долити сік назад.
Зберігаємо рожеву квашену капусту з буряком в погребі чи холодильнику. Використовуємо її на свій розсуд. Дуже смачно подавати, приправивши маринованою цибулею.
Смачного!
Ще рецепти солінь:
- Пелюстки – маринована капуста з буряком швидкого приготування
- Маринований перець з яблуками
- Мариновані білі гриби на зиму
- Салат «Пятерочка» з баклажанів на зиму
- Салат «Оленка» з буряка на зиму
- Мариновані помідори в желатині
- Помідори з аличею на зиму
- Закуска з буряка з цибулею на зиму