М’яка і ароматна коржик на сметані призначена для того, щоб їсти її замість хліба – з гарячими стравами. Але вона настільки приваблива, що можна ласувати нею просто так. Ніжне тісто з тонким ароматом запеченого часнику подобається навіть дітям. Винахідливі господині нерідко використовують таку корж в якості основи для піци або гарячих бутербродів. Тісто для неї готується дуже легко, набагато швидше і простіше, ніж класичне дріжджове тісто.
Складові:
Для тесту:
- сметана – 100 г
- соняшникова олія – 1,5 ст. л.
- сіль – 0,3 ч. л.
- цукор – 0,5 ч. л.
- негашене сода – 0,8 ч. л.
- розпушувач для тіста – 0,5 ч. л.
- пшеничне борошно – 1 склянка
Для поливання:
- соняшникова олія – 3 ст. л.
- часник – 3-4 зубчики.
Спосіб приготування:
Спочатку приготуйте поливання, нехай настоїться до того часу, поки не буде готова основа для сметанною коржі. У маленьку чашку налийте кілька столових ложок соняшникової олії. Зубчики часнику очистіть від шкірки і пропустіть через прес. З’єднайте їх з соняшниковою олією, добре перемішайте. Поливання готова.
Тісто. Готується воно швидко і досить просто. У чашці з’єднайте 100 грам сметани, півтори столові ложки соняшникової олії і все сухі інгредієнти: сіль, цукор, негашене соду і розпушувач. Добре перемішайте склад віночком і додайте борошно. Попередньо обов’язково просійте її. Спочатку всипте половину склянки борошна, перемішайте.
Потім додайте борошно, що залишилося і замісити тісто. Воно вийде досить густим, але липким. Так і має бути. Деко застеліть папером для випічки і змастіть її соняшниковою олією. Ложкою розподіліть тісто по паперу. Надайте йому форму коржі. Для зручності можна змастити зовнішню сторону ложки соняшниковою олією, так буде легше працювати з тестом. Настала черга поливання. Розподіліть її по всій поверхні коржа.
- Духовку розігрійте до 220 градусів і відправте корж випікатися. Через 10-15 хвилин вона буде готова – рум’яна і ароматна, м’яка з трохи хрустким краєм. А який запах буде витати на вашій кухні! Все так і потягнуться до столу. Сметанна коржик з часником може бути з’їдена ще до подачі основного блюда – така відмінна вона виходить.
-
Якщо ви любите експериментувати на кухні, в наступний раз приготуйте сметанним корж з новим смаком. Можна посипати корж сиром, можна спекти макову корж, використовувати свої улюблені приправи. А можливо, вона буде вабити вас ароматом імбиру або чебрецю. Сметанним коржик легко перетворюється в міні-піцу, якщо її присмачити скибочками ковбаси і помідор.
Але це все потім, а поки у нас на столі відмінна зметана коржик з часником. Посипте її свіжим кропом і швидше подавайте! Смачного!