Шоколадний соус з какао можна легко приготувати в умовах домашньої кухні буквально за 10 хвилин. Використовуйте його для поливання млинців, морозива, тістечок, тортів, пудингів.
Останнім часом стали популярні соуси практично до будь-якої страви, не рахуючи всіляких заправок для салатів. Але чи часто ми балу себе, всіма улюбленим, шоколадним соусом власного приготування? Але ж десерти з його використанням завжди і всім були до душі. Звичайно різні ласощі, такі як тістечка, суфле або різноманітне морозиво хороші як самостійне блюдо, але в поєднанні з шоколадним соусом, вони здатні перетворити звичайний десерт в шедевр кулінарного мистецтва. До складу шоколадного соусу не належать продукти тваринного походження, такі як вершкове масло або вершки з коров’ячого молока. Завдяки цьому збільшується його термін зберігання навіть в домашньому холодильнику. Зварений за цим рецептом соус не поступається за смаковими характеристиками соусів, які продаються в супермаркетах.
Складові:
- какао-порошок – близько 35 г
- вода – 125 мл
- цукровий пісок -150 г
- щіпка ваніліну або ванільний цукор.
приготування
- Беремо каструлю середніх розмірів, краще з товстим дном. Якщо у вашої посуду тонке дно, соус швидко підгорить і доставить масу неприємних вражень. Отже, в каструлі перемішуємо какао-порошок, воду і ставимо на середній вогонь.
- Постійно помішуючи, доводимо цю суміш до однорідної маси з повністю розчинилися какао. Потім поступово підсипає цукровий пісок і ванілін.
- Якщо віддаєте перевагу ваніліну ванільний цукор, то врахуйте, що цукру варто брати трохи більше. Безперервно помішуючи, доводимо суміш до кипіння, і варимо кілька хвилин, але не більше п’яти. І ні в якому разі, не забуваємо перемішувати наш майбутній соус, інакше, не уникнути пригорання. Після закінчення заданого часу залишаємо його до повного охолодження.
- Після охолодження переливаємо солодкий шоколадний соус в будь-яку зручну у використанні посуд. Я зберігаю в невеликій скляній пляшці.
- Сміливо прибирайте приготований шоколадний соус в холодильник і не здумайте переживати за його збереження. Зберігається він довго, а завдяки своєму відмінному смаку, зіпсуватися все одно не встигне. Соус напевно припаде до смаку всім членам сім’ї, особливо дітям. Прикрашайте торти, поливайте морозиво, поєднуйте з іншими десертами. Смачного! А ще зверніть увагу на рецепт шоколадної пасти.
Господині на замітку:
- Якщо додати в шоколадний соус 1 столову ложку хорошого коньяку або лікеру, то його смак збагатиться новими чудовими фарбами і ароматом.
Приготування і фото: Старинська Леся