Мультиварка Редмонд – моя найкраща помічниця на кухні. З нею можна приготувати практично все, в тому числі і улюблені запечені яблука. З настанням холодної пори року такий десерт у нас вдома готується дуже часто. А з появою мультиварки зовсім необов’язково робити це мені – навіть чоловікові під силу запекти солодкі й ароматні яблучка.
Яблука – універсальний фрукт, який допомагає урізноманітнити наше повсякденне меню в будь-який час року. Особливо ми цінуємо цей продукт в осінньо-зимовий період, коли велика кількість рослинної їжі поза зоною досяжності. Ось саме зараз і хочеться приготувати смачні, солодкі і дуже корисні запечені яблука в мультиварці Редмонд- це дуже зручно!
Цей десерт дуже простий у приготуванні сам по собі, а мультиварка спрощує процес ще більше. А як швидко такі яблука розмітаються! Так що варто врахувати цей момент і запекти чудового ласощі побільше.
Складові:
- яблука – 3 шт.
- цукор – 3 ч.л.
- цукрова пудра для посипання
- вершкове масло для змазування чаші.
Як приготувати
- Яблука необхідно помити і обтерти рушником. Потім зрізаємо верхню частину, яка послужить нам «кришкою». Акуратно видаляємо серцевину ножем, залишаючи дно цілим, щоб через нього не витікав сік.
- Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом. Ставимо яблука і засипаємо всередину приблизно по чайній ложці цукрового піску. За бажанням можна додати корицю або ванільний цукор.
- Накриваємо яблука «кришечками» і включаємо режим «Випічка» час приготування 30 хвилин, хоча скільки запікати фрукти, залежить в основному від їх сорту. Тут важливо самостійно перевіряти готовність яблук, так як через півгодини одні плоди вже розвалюються (як в моєму випадку), а інші залишаються ще твердими. Тому стежимо, і як тільки ви зрозумієте, що фрукти готові, відразу можна виймати чашу або відключати програму.
- Ось так виглядають яблука, запечені в мультиварці, через 30 хвилин. Хоча я заглядала в чашу через 20 хвилин, вони були цілими і ще не готовими. Всього 10 хвилин можуть зробити з продукту кашу. Але це не страшно, а навіть смачно.
- Акуратно перекладаємо печене яблуко в піалу або креманку, намагаючись зберегти його форму.
- За бажанням посипаємо цукровою пудрою. Я рекомендую її використовувати, оскільки десерт виходить ще смачніше і солодший, особливо якщо яблука у вас кислі.
- Прикрашаємо печене яблуко листочком м’яти і подаємо до столу.
На замітку
- Чесно кажучи, я думала, що по одному яблуку кожному з членів нашої сім’ї буде достатньо, але я помилилася. Потрібно мінімум по два. Всі просили добавки.
- Час приготування яблук залежить від їх сорту. Тверді сорти будуть довше пекти і не перетворяться в «кашу». А ось за м’якими яблуками потрібно стежити пильно вже через 20 хвилин приготування.
- Якщо ви любите печені яблука з начинкою, можна взяти цей рецепт за основу і додавати всередину плоди родзинки, різні горіхи, сир, мед та інші улюблені добавки.
- Готове яблуко можна полити солодким соусом або кремом. Буде теж дуже смачно. Дайте волю своїй фантазії, і ви побачите, як багато можна приготувати зі звичайних яблук.
- При приготуванні страв в мультиварці користуйтеся спеціальною кришкою, щоб бризки не бруднити нутрощі СВЧ. Якщо це все-таки сталося, дізнайтеся як доглядати за мікрохвильовкою.