Випічка – розділ кулінарії, який вражає величезною кількістю рецептів і числом прихильників. Сподіваюся, сьогодні ви не відмовитеся покуштувати м’які рум’яні пиріжки з корицею, запечені в духовці?
Готувати такі пиріжки з корицею в духовці дуже легко. Секрет цієї випічки полягає, перш за все, в дріжджовому тесті. Готують його холодним способом. У народі його часто називають «французьким». Замішане тісто не ставлять для підйому в тепле місце, а, навпаки, поміщають в холодильник на 4 і більше годин. Найчастіше залишають на ніч. За цей період тісто набуває пористої структури, але по консистенції відрізняється від звичайного дріжджового тіста. Вироби з такого тіста виходять пишними і м’якими. З нього можна пекти солодкі і прісні пироги, булочки, пампушки, пиріжки. Результат завжди радує! Начинку можна брати будь-яку.
Складові:
- борошно пшеничне в / с – 800 г
- молоко – 1 стакан
- дріжджі сухі (швидкодіючі) – 11 г
- цукор-пісок – 0,5 склянки
- яйця – 2 шт.
- масло вершкове – 200 г
- сіль – 0,5 ч. ложки.
приготування
- Підготувати всі необхідні для тесту інгредієнти. Якщо яйця маленькі, наприклад C2, то можна взяти 3 штуки.
- Молоко підігріти до температури не вище 36 градусів Цельсія, з’єднати з яйцями, цукром і сіллю.
- Масу злегка збити і покласти в неї шматочки розм’якшеного при кімнатній температурі вершкового масла.
- Масу збити до отримання суспензії.
- Борошно просіяти для збагачення киснем повітря, додати до неї сухі дріжджі і перемішати.
- З’єднати борошняну суміш з молочною і замісити м’яке тісто. Воно ні в якому разі не повинно бути крутим. Можлива невелика липкість.
- Тісто викласти в досить просторий поліетиленовий пакет, вичавити повітря і зав’язати. Помістити пакет в холодильник (не в морозилку!) На ніч. За цей період тісто придбає пористу структуру, але підніметься незначно.
- Готове тісто дістати з пакета, викласти в миску, прикрити серветкою і залишити для зігрівання та вистоювання на 30-40 хвилин.
- Підготувати інгредієнти для начинки.
- З’єднати корицю і цукор. Суміш добре розмішати.
- Відпочиле тісто обробити на невеликі кульки розміром з невелику куряче яйце (близько 65 г).
- Кожен кульку качалкою тонко розкачати в невелике коло-коржик.
- Не доходячи до країв коржі на 1 см, посипати сумішшю з кориці і цукру.
- Обережно згорнути корж рулетиком, краю рулетика притиснути, т. Е. Склеїти.
- Підняти краю рулетика, накласти один на одного і також склеїти.
- Викладати пиріжки швом вниз на деко, змащене маслом. Залишити пиріжки під рушником на 15 хвилин, а потім акуратно (не капає на деко!) Змастити верх виробів збитим яйцем. Тут ви можете почитати про інші способи змащення пиріжків.
- Деко поставити в духовку, розігріту до температури 200 градусів Цельсія, і випікати пиріжки до рум’янцю (близько 25 хвилин). Готові пиріжки вийняти з духовки, скропити теплою водою і відразу ж укрити на 10 хвилин. Смачного!