Не секрет, що чіпси з картоплі люблять і дорослі і діти, хоча і знають про їх шкоду. Якщо ви насправді не можете відмовити собі в цих ласощах, то вам обов’язково потрібно навчитися готувати домашні чіпси. Це просто, не так шкідливо, і дуже дешево. Тільки уявіть, скільки потрібно витратити грошей, щоб купити, а потім нагодувати чіпсами всіх бажаючих у вашій родині. До того ж магазинні чіпси більш шкідливі, ніж домашні. Готуйте і пам’ятайте про помірність.
З цього рецепта ви дізнаєтеся, як зробити домашні чіпси. За смаком вони просто чудові. Хрумтять і дарують радість всім. Як ароматичних і смакових добавок можна використовувати натуральні спеції. Це проста сіль, перець, паприка, каррі, сухі трави, сушений часник і інші. Тут уже нашої фантазії немає меж. Додаємо те, що подобається. Отже, хочете дізнатися, як зробити домашні чіпси?
Складові:
- картопля великий – 2 шт.
- спеції, сіль – за смаком
- рослинне масло – 1-2 ст.
Спосіб приготування
- Два великих бульби картоплі можна замінити чотирма маленькими. Промиваємо картоплю і чистимо його. Потім нарізаємо спеціальним овочевим ножем «економкою» на тонкі пластинки. Тим часом поставимо рослинне масло на вогонь нагріватися. Робимо середній вогонь і не дозволяємо маслу перегрітися.
- Як дізнатися, чи готове масло до приготування чіпсів? Беремо одну пластинку картоплі і опускаємо в масло. Якщо воно не димить, але починає вирувати, значить, можна починати процес. Я використовую фритюрницю (з набору мультиварки). Вона дуже зручна. Потрібно тільки по діаметру підібрати каструлю або сотейник. Якщо ж у вас немає фритюрниці, просто опускайте в масло картопля невеликими порціями і виймайте шумівкою.
- Як дізнатися, що домашні чіпси готові? Вони повинні придбати красивий рум’яний відтінок. Однак стежте, щоб картопля не пересмажився у фритюрі. Щоб у нього не з’явився гіркий присмак. На приготування чіпсів піде кілька хвилин. Не відходьте від плити, щоб не пропустити моменту готовності.
- Отже, вам вдалося правильно зробити чіпси в домашніх умовах. Залишається витягти їх з масла і викласти на паперову серветку. У неї вбереться зайвий жир. На цьому етапі потрібно посипати чіпси сіллю і спеціями. Заздалегідь змішайте спеції в одному посуді і потім цією сумішшю посипайте.
- Ось такий простий рецепт домашніх чіпсів може замінити магазинні чіпси, доставити вам задоволення і заощадити сімейний бюджет.
Чи знаєте ви?
- Чіпси з картоплі були вперше приготовлені кінці XIX століття, коли один кухар випадково залишив смажитися тонкі картопляні скибочки на довгий термін.
- В СРСР випускали «Хрусткий картопля» в пакетиках, який користувався величезною популярністю.