З цієї статті ви не тільки дізнаєтеся про приготування локшини з полби, але і про спосіб варіння локшини та інших макаронних виробів в мультиварці.
По-перше, якщо ви не хочете замість локшини отримати кашу, запускати локшину можна тільки в киплячу воду. А як це зробити, якщо мультиварка закрита і відкрити її можна, так як кришка вже заблокована?
По-друге, хоч як крути, а локшина, якщо її просто завантажити в воду і не помішувати, сліпнется. В мультиварці практично всі режими діють при закритій кришці, як тут перешкодиш локшину? І тільки режим «Жарка» в мультиварці відбувається при відкритій кришці. Ось його і потрібно використовувати при варінні домашньої локшини, спагетті або пельменів.
Локшина з полби нічим не відрізняється від макаронів або вермішелі з пшениці за своїми органолептичними показниками. Вона така ж суха і тверда до варіння, і так само злипається після варіння. Інша справа, її поживна цінність. Тут вона перевершує будь-яку пшеничне локшину, але зараз не про це.
Відварити локшину з полби в мультиварці KAMBROOK (або будь-який інший мультиварці) ви зможете за 30 хвилин. При цьому 20 хвилин необхідно для закипання води, і 10 хвилин – безпосередньо на варіння локшини з полби.
Складові:
- вода для варіння – 2 л
- сіль – 1/3 ст. л.
- готова локшина з полби – 175 г
- масло вершкове – 30 г.
Рецепт приготування
- Увімкніть мультиварку в режим «Жарка», встановіть час варіння 30 хв., Влийте воду (2 л), посоліть. Коли вода закипить, а відбудеться це на двадцятій хвилині після того, як ви включили мультиварку, завантажте локшину з полби в киплячу воду і перемішайте. Вода на час припинить кипіння, потім знову закипить.
- Через 10 хвилин відкиньте локшину на друшляк.
- Покладіть вершкове масло, перекладіть на блюдо макарони (локшину) або розкладіть по тарілках, і перемішайте.
- Щоб надати локшині апетитний вигляд (вона має трохи непривабливий вигляд і сіруватий колір), посипте її дрібно нарізаною зеленню кропу.
Господині на замітку:
- Не варто обполіскувати макарони або локшину з полби після варіння холодною водою, щоб вона не злиплися. Краще полийте її розтопленим вершковим маслом.