Пропоную скласти попереднє меню на травень. А рецепти будемо підбирати такі, в яких застосовують найпопулярніші сезонні продукти цієї пори року.
Третій місяць весни, довгоочікуваний травень, у багатьох асоціюється з початком відпочинку, свят, веселощів і гарного настрою. На цей місяць припадає кілька знаменних дат. Це, перш за все День Перемоги, а також День Праці, День Матері, іноді випадає Пасха на початок травня, як в цьому році. Загалом, приводів відпочити і відсвяткувати вистачає.
Є ще і професійні свята в цьому місяці, наприклад, всесвітній день свободи друку, день радіо або міжнародний день медичних сестер. Святкуйте, пані та панове! А ми допоможемо вам підібрати відповідні рецепти страв, а також підкажемо, що приготувати в травні на кожен день, з огляду на сезонність продуктів.
Що приготувати в травні
- Неможливо уявити теплу весну без довгоочікуваної редиски. Сезон цього коренеплоду особливо припадає на травень. Щедрий урожай дозволяє щодня готувати смачні вітамінні салати з різними добавками. І для багатьох господинь незамінним на столі є класичний салат з редиски з зеленою цибулею та олією.
- Травня багатий зеленню. І хочеться особливо виділити щавель, з якого ми готуємо борщ зелений http://na-vilke.ru/shhavelevyj-sup-s-kuricej.html. А ще пропонуємо вам приготувати незвичайний борщ з буряка і щавлю в мультиварці. Це перша страва воістину весняне, вітамінне і дуже смачне. Якщо у вас немає мультиварки, можна варити його в каструлі на плиті.
- Якщо ви задумалися, яке перше блюдо можна ще приготувати в травні, щоб скористатися сезонним рослиною, ми вам відповімо: варіть щі з кропиви в мультиварці. Обід за участю цієї страви не тільки принесе користь, але подарує гастрономічне задоволення. Рекомендується збирати кропиву для кулінарних цілей в кінці квітня і на початку травня, поки рослина молоде і ніжне.
- Що готують на травневі свята, виходячи на пікнік? Звичайно ж, шашлик.
Саме в травні це блюдо набирає найбільшу популярність і продовжує радувати гурманів все літо, і навіть осінь. Пропонуємо вам не порушувати традиції, а разом з близькими людьми вийти на пікнік і порадувати себе смачним шашликом, рецепт якого ви можете знайти на нашому сайті. До речі, не забувайте, що до цього м’ясної страви потрібно підібрати смачний соус, наприклад, відмінний весняний варіант – соус Помакушка із зеленої цибулі, якого в травні чимало.
- А ось 9 Травня не забудьте приготувати символічні страви, які нагадають про епосі воєнного та повоєнного часу. Одним з таких рецептів може стати солдатська каша в мультиварці. А якщо є можливість приготувати її на вогні в казанку, буде ще краще і цікавіше.
- Також саме в травні активно ловиться щука. Тому дана риба продається скрізь. Рекомендуємо максимально використовувати її сезон, і готувати різноманітні рибні страви. Пропонуємо спробувати котлети з філе щуки з цибулею і салом або ж рибні котлети з щуки з соусом. Побалуйте себе і свою сім’ю такими смачними стравами.
- Продовжуючи рибну тему, варто нагадати, що місяць травень також багатий і карасями. Яка ж це смачна річкова риба! Справжні знавці даного продукту не можуть упустити випадку, коли можна приготувати смажених карасів. Тільки готувати їх потрібно правильно. А як саме, ви зможете побачити в покроковому фото рецепті http://na-vilke.ru/karasi-zharenye.html. А ось ще одна ідея – маринований карась. Ця надзвичайно смачна закуска точно не залишить вас байдужими!
- В кінці квітня починається сезон смачної риби – корюшки, і триває він до кінця травня. У цей період неодмінно варто спробувати смажену корюшку. Це неймовірно смачна страва щовесни традиційно готують жителі Санкт-Петербурга. Якщо знайдете цю рибу, неодмінно приготуйте її.
- І ось ми плавно переходимо до випічки. Так незвичайної випічці, а тієї, яка готується з зеленою цибулею. Так, так, ми не помилилися, саме з цієї зеленню. Давайте приготуємо дуже смачне, розсипчасте і ароматне печиво з зеленою цибулею, сиром і сиром. Це незвичайне тріо продемонструє вам ідеальну гру смаків. Спробуйте приготувати його для перекусів.
- Не можна не розповісти про те, як можна використовувати сезонний продукт – ревінь в кулінарії. У покроковому фото рецепті показано, як зробити бісквіт з ревенем і апельсином. Дуже цікавий варіант для тих, хто любить кулінарні експерименти.
Бонус. Не хочеться залишити вас, дорогі читачі, без додаткового подарунка, особливо якщо це маффіни по-англійськи з ревенем і шоколадом. Погодьтеся, звучить уже смачно і заманливо. Цей десерт з легкістю приготуєте у себе вдома і здивуєте домочадців і гостей, які з радістю прийдуть на чаювання з такою оригінальною випічкою.
Сподіваємося, ця добірка сезонних страв і продуктів вам припаде до душі, і ви обов’язково знайдете для себе, що приготувати в травні. Весняні супи, овочеві салати, солдатська каша, шашлик, риба або оригінальна випічка – все це лише маленька частина того, що ми можемо вам запропонувати на нашому кулінарному сайті. Готуйте з задоволенням, відпочивайте з сім’єю на природі, схочу вітамінами, а ми з радістю підберемо для вас нові актуальні рецепти страв для наступного місяця.