У холодильнику є філе курячої грудки, і Ви не знаєте, що з неї приготувати? Я Вам підкажу – курячу грудку-гриль. Це до не можна просте блюдо. Але зате, яке смачне і ароматне, ніжне і апетитне, соковите і корисне. Вам просто знадобиться розрізати філе курячої грудки, а все інше надайте зробити сковороді-гриль, яка приготує швидше, ніж звичайна сковорода, не дасть м’ясу пригоріти, і їй зовсім не треба рослинного масла. Вже через 30 хвилин на тарілці буде соковите, рум’яне, низькокалорійне блюдо без турбот і клопоту!
Складові:
- філе курячої грудки – близько 600-800 г
- сіль за смаком
- чорний мелений перець – за смаком
- суміш приправ – за смаком
а також:
- сковорідка гриль.
Рецепт приготування
- Філе курячої грудки помити, звільнити при необхідності від жирових плівок. Помиті філе курячої грудки добре обсушити паперовим рушником.
- Кожне філе курячої грудки розрізати вздовж на дві рівні частини.
- Сковороду – гриль розжарити на сильному вогні. На сильно розпечену сковороду – гриль викласти обсушене філе курячої грудки, обсмажити хвилини 2 до освіти підпалин, потім перевернути на іншу сторону і обсмажити цю сторону теж хвилини 2. Потім знову перевернути, обсмажити ще хвилини 2 з кожного боку. При необхідності можна вогонь злегка зменшити.
- Обсмажене філе курячої грудки зняти зі сковороди, викласти на блюдо, посолити, приправити за смаком сумішшю приправ і чорним меленим перцем з двох сторін.
- Посолене і приправлене обсмажене філе курячої грудки, викладене на блюдо, накрити зверху тарілкою і залишити на кілька хвилин. Це потрібно для того, щоб філе курячої грудки як би «спітніло», тобто соки разом з сіллю і приправами всередині рівномірно розподілилися.
- Декілька порад:
- добірка різних рецептів з курячої грудки;
- філе курячої грудки для приготування повинно бути кімнатної температури, так що дістаньте курку з холодильника заздалегідь;
- якщо у Вас немає філе курячої грудки, а просто сама куряча грудка, то просто зніміть з неї шкіру і відокремте від каркаса;
- курячу грудку для приготування на сковороді-гриль краще розрізати впоперек волокон;
- гарнір підійде будь-який: від картоплі до круп.