Салат з білокачанної капусти з журавлиною – смачний, корисний вітамінний салат, відмінне доповнення до будь-якого гарніру на обід або вечерю. Додамо сюди оливки, варене яйце і сир і отримаємо такий собі кулінарний фьюжн. Погодьтеся, нудно є однакові вітамінні салати кожен день. Експериментуючи ми можемо отримати досі незвіданий смак. Покладайтеся на інтуїцію, авось сподобається.
Час приготування: приблизно 20 хвилин.
складові
- білокачанна капуста – 50 г
- маслини (без кісточок) – 5-6 шт.
- оливки (без кісточок) – 5-6 шт.
- яйця курячі – 1-2 шт.
- твердий сир – 30 г
- свіжий кріп – 2-3 гілочки
- сметана – 2-3 ст. ложки
- сіль за смаком
- журавлина – 15-18 ягід.
Рецепт приготування
- Курячі яйця поставте варити (10 хвилин в киплячій воді). Потім злийте гарячу воду і налийте холодну, залиште на п’ять хвилин. Остигнули яйця очистіть і наріжте кубиками.
- Поки варяться яйця, білокачанну капусту дрібно наріжте і викладіть в глибоку миску, в якій будете готувати салат і, в якій його буде зручно перемішувати.
- Оливки без кісточок можна нарізати або кільцями, або скибочками на ваш розсуд. Маслини теж краще вибрати без кісточок, щоб заощадити час. Наріжте їх довільно.
- Викладіть капусту, маслини, оливки і яйця в миску.
- Твердий сир натріть на великій тертці. Можна також нарізати соломкою. Свіжий кріп добре помийте і дрібно поріжте.
- Викладіть сир в миску і додайте сметану в залежності від кількості всіх інгредієнтів. Додайте кріп і посоліть салат на свій смак.
- Перемішайте салат і додайте чисту журавлину.
- Готовий салат викладете на красиву тарілку.