Шпинат володіє відмінними смаковими якостями, він низькокалорійний і багатий на мікроелементи (такі як залізо). Тому шпинат однаково гарний для дієтичного та низькокалорійного харчування. Не завжди є у продажу свіже листя шпинату, але якщо ви любитель цього продукту – тоді цей рецепт для вас.
Приготувати заморожений шпинат з вершками на гарнір можна за десять хвилин. Це швидкий рецепт з розряду простіше простого.
Складові:
- заморожений шпинат – 400 г;
- цибулина;
- вершки 12% – 100 мл;
- столова ложка рослинної олії, сіль і перець.
приготування:
Дістаємо з морозильної камери упаковку шпинату і розколюємо заморожений шпинат на невеликі шматки ножем. Залишимо їх на столі для відтавання і деякого розм’якшення. Спеціально розморожувати не треба.
Дрібно нарізаємо цибулину і починаємо томити її на сковороді в маслі. Чи не обсмажуйте цибулю, а тільки трохи пасеруйте його, щоб цибуля наситився маслом і став прозорим.
Через пару хвилин додаємо в сковороду шпинат, перемішуємо з цибулею і накриваємо сковорідку кришкою, щоб цибуля і шпинат пропарились разом.
Ще через п’ять хвилин вливаємо в сковороду 100 мл вершків (12% жирності), перемішуємо і тушкуємо ще кілька хвилин. Солимо, перчимо до смаку.
Кілька ложок тушкованого шпинату з вершками можуть стати гарніром до риби або м’яса або ж бути самостійною стравою. Також приготований шпинат буде прекрасним доповненням до відварного картоплі або рису.