Не всі ж соковиті шматки свинячої шиї на вилку нанизувати, іноді хочеться і чогось легше, дієтично, але щоб очей продовжував радіти! Одним з найбільш корисних видів м’яса продовжує залишатися індичка, яке ділить цю першість і кроликом, курчатами і перепелами, тому її і приготуємо. Тим більше що, незважаючи на грубість волокон, готується вона досить швидко. Інше питання, що про «сухуватий» філе індички є усталена думка, тому багато господинь побоюються його купувати і готувати. А між тим, це відмінне м’ясо для всієї родини, і приготувати його смачно не так і складно. Особливо якщо на кухні є помічниця мультиварка! Принцип готування в мультиварці ідеально зберігає всі соки підготовлюваного блюда, пронизуючи його смаками і ароматами спецій. Те що потрібно! Ну і до такого ніжному м’ясу потрібно не менше ніжний і легкий гарнір … Поки сезон, можна знайти на прилавках багато цікавого, наприклад, місцеву брокколі, яку можна відварити з секретним інгредієнтом і вона залишиться яскраво-зеленої, радуючи око смарагдовою розсипом маленьких кочанчиков на тарілці .
Спосіб приготування: в мультиварці.
Інгредієнти на 5 порцій:
- 1 кг філе індички
- 2 ст.л. сирного сиру (або жирної сметани)
- 2 ст.л. пюре запеченого яблука
- 1 ст.л. зернения м’якої гірчиці
- 1 щіпка сухих подрібнених овочів
- сіль за смаком
для гарніру:
- 1 велика ріпчаста цибулина
- 500 гр свіжої брюссельської капусти, розібраної на суцвіття
- 50 г вершкового солоного масла
- 1 щіпка соди
- сіль за смаком
техніка та інвентар:
- контейнер для маринування м’яса
- мультиварка REDMOND MC 4502
- каструля з водою, друшляк
- сковорода з антипригарним покриттям.
приготування
- Філе індички вимити, обсушити, нарізати на порційні медальйони. У контейнері змішати сирний сир, яблучне пюре, гірчицю, сухі подрібнені овочі, сіль. У цій суміші замаринувати медальйони з індички, добре обмазавши кожен шматочок. Залишити на 2 години, або на ніч в холодильнику.
- Для приготування очистити цибулину і порізати її тонкими півкільцями. Укласти цибулю на дно чаші мультиварки. Для підстраховки можна додати 50 мл води або молока.
- Зверху на лушпиння подушку викласти в один ряд медальйони з індички і залишки маринаду.
- Поставити чашу в корпус мультиварки, закрити кришку. Виставити на дисплеї програму: режим МУЛЬТІПОВАР, температура 120 градусів, час приготування 30 хвилин. Готувати до закінчення програми.
- Готовому філе дати «відпочити» хвилин 10. Це якраз той час, поки буде готуватися гарнір.
- Для гарніру закип’ятити воду, посолити за смаком і додати 1 невелику щіпку соди. Це секретний інгредієнт, який додається при варінні зелених овочів (від горошку до броколі). Кинути в киплячу приправлену воду кочанчики брюссельської капусти, розрізані навпіл. Готувати 3-4 хвилини, потім відкинути на друшляк, промити холодною водою і дати стекти кілька хвилин. На сковороді розтопити солоне вершкове масло. Або можна взяти домашнє вершкове масло з приправами і зеленню, з часником, так буде смачніше і цікавіше блюдо!
- Обсмажувати капусту протягом 3 хвилин, помішуючи, на середньому вогні. Для сервіровки на тарілки розсипати брюссельську капусту, зверху викласти медальйони з філе індички.
- Відмінний обід або вечерю! Ніжне м’ясо індички з мультиварки, ніжна брюссельська капуста, то, що потрібно! До цієї трапези відмінно підійде келих білого напівсухого вина. Смачного!