Все частіше і частіше на прилавках магазинів з’являються нові екзотичні фрукти. Однак, варто знати всі їхні корисні якості і способи застосування. Тому ми розглянемо такий фрукт як Мушмула німецька.
Цей продукт в кожній країні називають по-різному, але її властивості залишаються однаковими. Мушмула різниться за двома видами: німецька та японська, але ми розглянемо саме німецьку, так як вона найбільш поширена в наших регіонах.
Дерева мушмули виростають від шести до восьми метрів в залежності від клімату і регіону. Мають сильний запах і ростуть поодинці. Плоди цього дерева мають округлу форму, що нагадує суміш айви і яблука жовтого кольору. Фрукти володіють кисло-солодкого і терпкою на смак м’якоттю.
Корисні властивості
Цей тропічний фрукт містить безліч корисних речовин і вітамінів, які з користю впливають на людський організм. Калорійність мушмули становить сорок дві кілокалорії в кожних ста грамах. Саме тому, фрукт підходить тим, хто сидить на дієті. Що знаходиться ж в мушмулою вітамін А, вельми корисний для очей.
Мушмула містить велику кількість молекулярної води, завдяки чому виводить з організму токсини і шлаки. Також вона відмінно очищає кишечник, нормалізує травлення і благотворно впливає на серцево-судинну систему, запобігаючи хвороби серця.
застосування
Завдяки безлічі корисних властивостей, даний фрукт використовується як в цілительство, косметології, так і в кулінарії.
У цілительство мушмула використовується в якості настоянок. Навіть листя і насіння надають позитивний ефект на організм.
У косметології цей фрукт використовують для виготовлення лосьйонів і масок. Так як мушмула вважається фруктом довголіття.
Кожен використовує мушмулу по-різному. Хтось використовує її в свіжому вигляді, хтось варить компот і варення, а іспанські кухарі навіть примудряються зробити з неї соус до страв.
Візьміть на замітку кілька рецептів з мушмули германської:
- Стиглі плоди фрукта відваріть і перетріть на тертці, додаючи цукор, гвоздику і трохи кориці. Варити все це потрібно до густоти, після чого розлити по банках і тримати в прохолодному, але не холодному, місці.
- Гарненько прожарьте насіння мушмули, і подрібніть їх для приготування кавового напою.
- Приготування соку схоже з приготуванням варення. Один літр води, на кілограм мушмули. Варити поки фрукт не розм’якне. Після цього перетріть мушмулу і додайте в отриманий компот. Доведіть до кипіння.
Як бачите, тропічний фрукт під назвою «мушмула германська» вельми корисний для здоров’я. Але все ж, вживати його потрібно в міру.
Є цей фрукт алергікам і маленьким дітям варто дуже акуратно, так як в ньому знаходиться ціанід, хоч і в невеликій кількості. Але все одно користь від вживання мушмули істотна!