Печінка в молочно-вершковому соусі з журавлиною – не зовсім звичайне і звичне блюдо. Однак гурмани, які люблять поєднання незвичайних інгредієнтів в одній страві, обов’язково оцінять. Плюс рецепта полягає не тільки у швидкості приготування, але і в простоті. Чи впорається з таким завданням навіть господиня, яка не часто стоїть біля плити, а порадувати сім’ю новим блюдом хоче.
Час приготування: 30 хвилин.
складові
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- морква – 1 шт.
- печінка куряча – 400 г
- соняшникова олія – 4-5 ст. ложок
- молоко – 400 мл
- масло вершкове – 30 г
- коріандр, сіль – за смаком
- журавлина – 40 г
- петрушка свіжа – 1 пучок.
Рецепт приготування
Моркву і цибулю очистіть, помийте і наріжте півкільцями.
Курячу печінку помийте, наріжте шматочками.
Основні інгредієнти підготовлені, тепер поставте на плиту сковороду і налийте олію. Нагрійте її трохи і викладіть в неї овочі. Помішуйте.
Приблизно через 5 хвилин викладіть в сковороду курячу печінку.
Заливайте молоко і тушкуйте 5 хвилин.
Вершкове масло наріжте на шматочки і викладіть в сковороду. Зачекайте, поки масло розтане. Помішуйте.
Посоліть за своїм смаком і додайте улюблені спеції. Я додала подрібнений коріандр.
Додайте в сковороду журавлину, буквально 20 ягід.
Свіжу петрушку помийте і наріжте. Викладіть її в сковороду приблизно за 5 хвилин до того, як будете вимикати вогонь.
- Куряча печінка в молочно-вершковому соусі готова. Викладайте в тарілки і подавайте до столу. Ніжну курячу печінку в м’якому соусі з журавлиною, яка додасть своєрідну родзинку, відмінно доповнить будь-який гарнір.