Зуміти приготувати яловичину соковитою, м’якою і в той же час неймовірно апетитною досить складно. Один з безпрограшних варіантів – яловичина в соєвому соусі, замаринована з цибулею і спеціями. Запечене в рукаві це м’ясо вразить своїм ніжним смаком!
Ніжне і соковите пікантне м’ясо з тонким горіховим ароматом – такий делікатес буде доречний на будь-якому столі. Меню для домашнього обіду, вечері в тісному колі або навіть святкового застілля тільки виграє від наявності маринованого і запеченого в рукаві м’ясного страви.
Готується яловичина з соєвим соусом досить просто – для цього не потрібні ніякі особливі пізнання в кулінарії. А ось набратися терпіння буде не зайвим – доведеться почекати, поки маринад додасть звичайному м’ясу вишуканий смак і аромат.
Складові:
- яловичина – 500 г
- соєвий соус – 100 мл
- цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
- морква – 2 шт.
- 2 лаврові листки
- перець чорний мелений
- насіння кунжуту для посипання.
Як приготувати:
М’якоть яловичини, видаляючи прожилки і плівки, нарізаємо невеликими шматочками. Розмір і форма можуть бути будь-якими, але чим вони менші, тим краще і швидше промаринується. Все укладаємо в будь-яку відповідну ємність.
Очищений і вимитий цибулю нарізаємо півкільцями. Якщо цибулина дуже велика, то півкільця можна перерізати ще раз навпіл. Відправляємо все в контейнер з м’ясом. До речі, з кількістю цибулі краще переборщити – смак м’яса від цього тільки покращиться.
Додаємо чорний мелений перець і соєвий соус, добре перемішуємо. Накриваємо кришкою і даємо яловичині просочитися всіма соками і ароматами, залишивши його години на 3-4 на кухонному столі. Дуже зручно маринувати таке м’ясо з вечора. Простоявши ніч в холодильнику, воно буде ще ніжніше і м’якше.
Коли яловичина з перцем і соєвим соусом настоялась, додаємо моркву і перемішуємо. Нарізаємо вітамінний коренеплід досить крупно – кружечками або ж півкільцями. Солодкий присмак пригашених моркви повинен відчуватися окремими явними нотами.
Весь вміст контейнера поміщаємо в рукав для запікання, додаємо лавровий лист і зав’язуємо краю. Ми залишаємо невеликі отвори для виходу зайвої пари, щоб пакет не луснув під час готування. У духовці мариновану в соєвому соусі яловичину тримаємо 50 хвилин при температурі 180 градусів.
- Подають це ситне і ароматне м’ясо відразу ж після приготування, посипавши кунжутним насінням. Як гарнір можна подати відварний рис або салат зі свіжих овочів.
Господині на замітку:
- Щоб запечена в рукаві яловичина під соєвим соусом була ніжною і соковитою, важливо правильно вибрати м’ясо. Ідеально підійде вирізка. Однак гарний шматочок з стегна також цілком згодиться. При покупці зверніть увагу і на колір – у старого тваринного м’ясо буде темним, з жовтими прожилками, тому беріть те, що світлішою.
- Якщо у вас є мультиварка, то подібне блюдо можна приготувати в ній. Рецепт печені з яловичини в мультиварці вам на допомогу.