Чорнослив доречний не тільки в солодких десертах, а й в м’ясних стравах, в салатах. Салат з вареної курки і чорносливу – цікаве доповнення нудного буденного меню.
Ніжний, свіжий і досить ситний, цей салат давно вже став завсідником не тільки в кафе і ресторанах, а й на нашому святковому столі. Чоловік любить його за легку солодкувату нотку, яку надають чорнослив і горіхи, ну а мені дуже подобається поєднання мого улюбленого сиру зі свіжим огірком. Всі разом інгредієнти створюють незвичайну і своєрідну смакову палітру, яка подобається навіть примхливим гурманам. Хоч повірте, хоч перевірте, але такий салатик вже точно не залишиться непоміченим на вашому столі.
Складові:
- куряче філе – 250 г
- чорнослив – 10-12 шт.
- свіжий огірок -1 шт.
- напівтвердий або твердий сир – 80-100 г (я використовувала «вершковий»)
- волоські горіхи – 70-80 г
- майонез або класичний несолодкий йогурт – 150 г
Спосіб приготування:
- Залийте куряче філе холодною водою, доведіть до кипіння. Коли підніметься «шум», злийте бульйон, промийте м’ясо і залийте свіжою водою. Варіть курятину 45 хвилин. Дістаньте філе з бульйону, остудіть, наріжте невеликими довгими шматочками. Огірок вимийте і теж наріжте – брусочками. Замочіть чорнослив в теплій воді на кілька хвилин, а потім ретельно промийте кожен плід. Наріжте сухофрукти невеликими шматочками.
- Подрібніть твердий або напівтвердий сир з допомогою терки з середніми отворами.
- З’єднайте всі інгредієнти для курячого салату в мисці, перемішайте. Заправте за смаком майонезом, при бажанні трохи підсолити. Якщо ви дотримуєтеся принципів здорового харчування, рекомендую вам заправити салат з курки і чорносливу несолодким класичним йогуртом – вийде не тільки смачно, але і корисно.
- Щоб додати страві форму, скористайтеся мискою з круглим дном: вистелити її харчовою плівкою і щільно утрамбуйте заправлений салат. Накрийте миску плоскою тарілкою, переверніть все разом, а потім акуратно відокремте плівку т салату. Посипте верх обсмаженою і дрібно порубаним волоським горіхом, і прикрасьте «трояндочкою» зі свіжого огірка. Дайте трохи настоятися в холодильнику, після чого подайте на стіл.
Господині на замітку:
- Якщо бажаєте, салат з куркою і чорносливом подати до святкового столу в келихах, викладіть інгредієнти шарами в наступній послідовності: куряче філе, огірки, сир, чорнослив, горіхи. Кожен шар поливаємо невеликою кількістю йогурту за допомогою ложки, або зробивши в куточку пакета невеликий отвір.