Поки сезон, можна балувати себе сезонними овочевими стравами і навіть без м’яса! У цьому рецепті Вашій увазі представлені пряні обсмажені кабачки з додаванням томатного соку. Готувати будемо в аерофрітюрніце Tefal FZ 7000 Actifry. По виду і смаку такі кабачки дуже нагадують смажену картоплю фрі, але виключно корисну! Дуже пікантне виходить страва, при тому, масла в ньому всього нічого – одна чайна ложка. Гостроту кабачка відмінно компенсує холодний соус на основі йогурту. Дуже врівноважене за смаком страва виходить. Відмінний вечерю, який готується просто і практично без вашої участі, тому що навіть перемішує аерофрітюрніца сама.
Спосіб приготування: в аерофрітюрніце.
Час приготування: 1 година.
Інгредієнти на 1 порцію:
- 500 г молодого кабачка
- 250 мл овочевого або томатного соку
- 1 ст. л. оцту (краще яблучного або ароматизованого)
- сіль і приправи за смаком
- 1 ч. Л. рослинного масла
- 150 мл натурального йогурту
- невеликий зубчик часнику
- паприка солодка на смак.
приготування
- Кабачок очистити, розрізати уздовж на 4 частини, вийняти середину. Нарізати кабачок тонкими пластиками, близько 0,5 см завтовшки. Викласти кабачки в чашу аерофрітюрніци, приправити оцтом, маслом і сіллю. Приправлений кабачок перемішати ретельно.
- Закрити кришку аерофрітюрніци, виставити таймер на 20 хвилин і готувати до кінця програми. Вставка-мішалка буде повільно перемішувати кабачок в процесі приготування. Після закінчення програми відкрити акуратно кришку аерофрітюрніци, долити овочевий або томатний сік до кабачків. Знову закрити кришку і готувати ще 20-25 хвилин до випарювання соку.
- Приготувати йогуртовий часниковий соус. Часник розчавити широкої стороною ножа, звільнити зубчик від лушпиння і порубати ножем дуже дрібно. Змішати йогурт з часником, посолити за смаком. Викласти в соусник і приправити солодкою паприкою. Додати гілочку чебрецю.
- Подавати гарячі пряні кабачки з охолодженим йогуртовим соусом!