Салат Мімоза з рибними консервами і яблуком – одне з тих страв, які передаються вже багато років від мами до доньки. Якщо згадати своє дитинство, практично кожен з нас пригадає на святковому столі смачний салат Мімоза. Я пропоную не залишати, але продовжувати традицію готувати цей дивовижний салат на свята. Адже з його допомогою можна прикрасити будь-який стіл.
До речі, таке задоволення не буде дорого коштувати. Для його приготування потрібно мінімальний набір продуктів.
Складові:
- яйця – 4 шт.
- консерви (сардина) – 1 банка
- яблуко – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- зелень кропу – 2 гілочки
- майонез – 100-150 г.
Спосіб приготування
- Почнемо приготування салату мімоза з консервів. Від класичного варіанту мій салат буде відрізнятися відсутністю картоплі. Також я додам яблуко. Для початку потрібно відварити яйця круто. Охолодити і почистити їх. Відокремити білки від жовтків.
- Цибулю нарізати дрібно і замаринувати. Я роблю це просто. Посипаю цибулю дрібкою цукру і солі, наливаю 1 ч. Л. оцту. Перемішую, перетираючи його руками. Даю постояти 5-10 хвилин. Маринована цибуля готовий!
- Консерви використовуємо без масла. Розминаємо їх виделкою.
- Для формування салату я беру кулінарне кільце. Всі продукти поділяю на дві частини, так як хочу подавати салат порційно на дві персони. Продукти натираються на крупній тертці. Отже, дно тарілки змащую майонезом.
- Перший шар салату – натерті яєчні білки.
- Другий шар – рибні консерви з сардини.
- Зверху консерви змащую майонезом.
- Третій шар – маринована цибуля.
- Четвертий шар – натерте яблуко.
- Тепер яблуко щедро покриваю майонезом.
- Кладу гілочку кропу.
- Посипаю натертим жовтком, домагаючись картинки гілочки мімози. Якщо не бажаєте довго прикрашати салат мімоза, просто посипте поверхню жовтком.
- Залишається акуратно витягнути кулінарне кільце і дати салату просочитися хоча б одну годину. Другу порцію я готую таким же чином. Правда, якщо прикрашати саме у вигляді гілочки, жовтки залишаються. Їх можна відправити заздалегідь в який-небудь шар салату, щоб продукт не пропадав.
На замітку
- Цей рецепт салату мімоза можна доповнити плавленим сирком і вершковим маслом охолодженим. Ці інгредієнти теж натирають на терці.
- Для найкращого результату шари салат не притискають, щоб страва була повітряним. Однак у випадку з кулінарним кільцем, все одно доведеться салат придавити, щоб він не розпався при добуванні кільця.
- Краще і зручніше використовувати майонез в пакеті. Обрізати краєчок куточка, щоб виходила тонка цівка майонезу.