З тертої сирої картоплі, м’ясного фаршу та грибів, обсмажених з цибулею, виходить надзвичайно смачна начинка, якій можна зафаршіровать солодкий перець. Спробуйте звичне блюдо в абсолютно новому виконанні.
У моїй родині перець з фаршем і грибами завжди йде на «ура» як влітку, так і взимку. Але, навіть найулюбленіша страва рано чи пізно набридає. А адже сезон овочів в самому розпалі, а, значить, у нас є маса можливостей для реалізації своїх найсміливіших кулінарних ідей. Сьогодні абсолютно спонтанно у мене народився новий рецепт фаршированого перцю. На відміну від знайомого класичного рецепту, начинкою буде служити не рис з засмажкою і м’ясним фаршем, а картопля, печериці та цибулю, перемішані з фаршем. І якщо я стверджуватиму, що перець, фарширований картоплею та грибами до смаку навіть перевершує звичне блюдо, то в цьому не буде і краплі перебільшення.
Складові:
- солодкий перець – 20 шт.
- цибуля ріпчаста – 3-4 шт. (Бажано великий)
- картопля – 8-9 шт. (900 г)
- гриби печериці – 500 г
- фарш зі свинини і яловичини – 500 г
- масло рослинне – 60 г (для смаження)
- чорний перець мелений – 0,5 ч.л.
- вода – 2 склянки
- сіль – 0,5 ст.л.
- кріп – гілочка для прикраси.
Спосіб приготування
Заздалегідь дістаньте фарш з холодильника, щоб він розморозився. Для прискорення процесу можна поставити фарш в мікрохвильову піч на режим «розморожування» на 15 хвилин. Гриби помити, цибулю помити і почистити. Луки і гриби дрібно порубати ножем.
Налийте масло на сковороду і поставте її на вогонь. Всипте в сковороду рубаний лук і гриби. Смажте на середньому вогні приблизно 15 хвилин, періодично помішуючи.
Поки смажиться цибуля з грибами, займемося чищенням картоплі.
Коли побачите, що цибуля і гриби подрумянились, з них випарується зайва волога, вимикайте вогонь.
Очищений сиру картоплю тепер потрібно натерти на крупній тертці. Для спрощення роботи можна використовувати кухонний комбайн або м’ясорубку зі спеціальною насадкою.
Тепер необхідно перемішати всі складові компоненти фаршу: тертий сиру картоплю, м’ясний фарш, гриби, обсмажені з цибулею. Додаємо сіль і чорний мелений перець і ще раз ретельно все перемішуємо.
Перець миємо, очищаємо від плодоніжок і насіння.
За допомогою чайної ложки наповнюємо перець начинкою.
Укладаємо перець, фарширований картоплею та грибами, в казан або каструлю відповідного розміру. У мене все 20 штук в один казан не вмістилися, тому що залишилися перці я поклала в інший казанок поменше.
- Вливаємо в казан трохи підсоленої води так, щоб перці були занурені в неї до половини. Включаємо великий вогонь, накриваємо казан кришкою. Після закипання води зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо перці під кришкою 50 хвилин. Періодично поглядайте, що не википіла вода. Якщо води дуже мало, то влийте ще, щоб перці не підгоріли.
- Апетитний фарширований перець готовий. Прикрасьте його гілочкою кропу і швидше подавайте його на стіл, поки не охолов. Блюдо виходить дуже смачним і виглядає красиво, тому цілком підійде і для святкового застілля. Непогана ідея подати блюдо з маринованими домашніми огірками. Не завадить і улюблений соус, наприклад Тартар або вершковий.
Господині на замітку:
- Печериці в цій страві можна замінити і іншими грибами.
- Якщо ви бажаєте приготувати пісний варіант фаршированого перцю, не додавайте м’ясний фарш, а тільки гриби і картопля.
- Буде дуже смачно, якщо замість м’ясного фаршу покласти в начинку 200-300 г подрібненого копченого бекону. В даному випадку кількість солі потрібно зменшити, оскільки бекон сам по собі солоний.