Найсмачніші мариновані огірки виходять, на наш погляд, якщо смак соління облагородити шляхом додавання фруктів або ягід. Сьогодні пропонуємо додати в банку з консервованими огірками кисле яблуко.
Теплу пору року – це політ фантазії на кухні і нові експерименти зі свіжими овочами та фруктами, особливо, коли сезонні продукти потрібно законсервувати на зиму. Хочу запропонувати вашій увазі рецепт приготування консервованих огірків з яблуками. Для консервування підійдуть молоді огірки з щільною структурою. Не використовуйте мляві і пошкоджені огірки. Яблуко, бажано, взяти кисле і тверде. Якщо у вас велика сім’я для заготовки краще використовувати великі банки, так як маленькій буде замало. Такі огірочки відмінно підійдуть до домашнього обіду або вечері, до святкового застілля, до пікніка. Отже, ви хочете похрумтіти смачним огірочком? Тоді запрошую вас на кухню. Інгредієнти вказані на одну літрову баночку.
Складові:
- огірки – 5-6 штук
- кропові парасольки – 3 шт.
- часник – 6 шт.
- гострий перець – за смаком
- перець чорний горошок – 5 шт.
- насіння чорної гірчиці – 1 ч.л.
- лист вишні – 2 шт.
- вода – 500 мл
- сіль – 0,5 ст.л.
- цукор – 0,5 ст.л.
- оцет столовий – 1 ст.л.
- яблуко – 1 шт
- болгарський перець – 1-2 шт. (для прикрас).
приготування
Візьміть огірки середнього розміру. Промийте. На кілька годин залийте холодною водою. Ображати «попки» з обох сторін.
Підготуйте баночки. Ретельно промийте содою. Добре промийте в проточній воді. Занурте в каструлю з холодною водою і простерилизуйте 10-15 хвилин з моменту закипання. Туди ж опустіть кришечки. У стерильні банки покладіть промиті парасольки кропу, горошки чорного перцю, очищені зубчики часнику, шматочок гострого перцю, листочки вишні, насіння чорної гірчиці.
Промийте яблуко середнього розміру, видаліть серцевину, розріжте навпіл. Покладіть плотненько огірочки, у вертикальному положенні, зверху додайте половинку кислого яблука. За бажанням, декорують баночку листком з болгарського перцю. Тоді таку баночку не соромно піднести друзям, як смачного подарунка.
Закип’ятіть воду. Окропом, акуратно, залийте банки. Накрийте кришкою. Залиште на 15-20 хвилин.
Злийте рідину в сотейник і знову доведіть до кипіння.
У банку додайте сіль, цукор і столовий оцет.
Залийте огірки закипілої рідиною. Накрийте кришкою. Стерилізують банки з огірками 10-15 хвилин.
Швиденько укупорьте закаточним ключем і переверніть. Укрийте чимось теплим, поки банки не охолонуть до кімнатної температури. Перенесіть в комору або льох. Хрустких вам огірочків!
Господині на замітку:
- Консервувати молоді огірки можна також з додаванням сливи, ягід вишні, смородини, винограду.
- Крім кропового парасольок і листя вишні в банку з огірками можна покласти лист смородини, хрону, гілочку селери.
Автор: Світлана Кравчук