Дивно корисний і смачний буряковий салат з горіхами і насінням льону можна приготувати буквально за кілька хвилин. Щоб прискорити процес роботи, буряк потрібно відварити заздалегідь.
Буряк – дуже смачний, корисний і доступний овоч, з якого готують як чудові перші страви, так і апетитні вітамінні салати. Сьогодні на нашому столі досить незвичайний буряковий салат, в якому смак солодкого коренеплоду переплітається з гостротою лука, доповнюється приємним хрускотом волоських горіхів і насінням льону. У салаті є все, що потрібно для здорового харчування і повноцінного раціону. Посудіть самі: буряк – багате джерело калію і магнію; вона рекомендована при захворюваннях серцево-судинної системи і залізодефіцитної анемії. Лук – заповнить нестачу вітаміну С, необхідного для підтримки імунітету. Волоські горіхи – просто джерело амінокислот, антиоксидантів, рослинних білків, вітамінів В, Е, які так необхідні для підтримки загального тонусу, поліпшення роботи мозку, профілактики атеросклерозу. Насіння льону – корисна натуральна добавка до раціону. У них містяться цінні вітаміни, мінеральні речовини, білки і поліненасичені жирні кислоти, що поліпшують стан шкіри, роботу шлунково-кишкового тракту.
Щоб приготувати цей простий і корисний буряковий салат, вам буде потрібно всього лише 10-15 хвилин, якщо буряк ви відваріть заздалегідь.
складові
- буряк – 1 шт.
- зелена цибуля – пучок
- волоські горіхи – 10-15 шт.
- листя салату – 5 шт.
- насіння льону – 2 ч. л.
- сіль за смаком
- масло рослинне – 2 ст. л.
Рецепт приготування
- Буряк відваріть. Краще, якщо вона буде соковитою, червоною і дуже солодкою. Тоді в поєднанні з горіхами салат матиме неймовірний смак. Очистіть овоч від шкірки, коли буряк охолоне. Потім за допомогою спеціальної терки наріжте буряк смужками.
- Зелену цибулю ретельно вимийте під проточною водою і дрібно порубати. Додайте в тарілку з салатом.
- Волоські горіхи очистіть від шкаралупи, потім наріжте на шматочки. Можна попередньо обсмажити очищені горіхи на сухій сковороді. Горіхи можна додавати різні: і лісові, і кешью, і мигдаль.
- Листя салату потрібно промити ретельно, щоб не залишилося на них бруду. Промийте кожен листочок окремо і поріжте на шматочки.
- Додайте в салат насіння льону. Вони дуже корисні і є профілактикою багатьох захворювань.
- В якості заправки в салат залийте рослинне масло. Якщо є можливість, то бажано використовувати якісну оливкову олію. І не кладіть занадто багато масла, так як воно калорійне. Посоліть буряковий салат по своєму смаку і добре перемішайте. Накрийте миску кришкою і приберіть в холодильник на 20 хвилин.
- Перед подачею до столу перекладіть буряковий салат з волоськими горіхами і насінням льону в красиву тарілку. Салат виходить дуже корисним і легким, і готувати його можна щодня.
Господині на замітку:
- Буряковий салат з горіхами і насінням льону придбає приємний смаковий відтінок, якщо в нього додати 2 ст. л. натурального апельсинового соку.