Фокачча – італійський хліб у вигляді коржа з різними доповненнями з сирів і овочів. Рецепт фокаччи з бринзою і цибулею вже наводився на нашому сайті. Зустрічайте і готуйте новий варіант – фокаччу з сиром моцарелла, помідорами чері та базиліком.
Кухня: Італійська.
Спосіб приготування: в духовці.
Складові:
- 1 невелика картоплина (вагою приблизно 100 г)
- 15 г пресованих дріжджів
- 50 мл теплої води
- щіпка цукру
- 0,5 ч. Ложки солі
- 190 г пшеничного борошна вищого гатунку
- 3 ст. ложки оливкової олії
- 50 мл мінеральної води
- 100 г моцарели
- 100 г помідорів чері
- пара гілочок свіжого базиліка.
приготування:
- Картопля ретельно вимийте, зваріть в мундирі до готовності. Дайте трохи охолонути, очистіть і пюріруйте за допомогою толкушки або погружного блендера.
- Розчиніть подрібнені дріжджі в теплій воді, додайте цукор і перемішайте. Дайте постояти 5-7 хвилин.
- Перекладіть картопляне пюре в миску або чашу тістомішалки, зверху просійте борошно, додайте сіль, 1 ст. ложку оливкової олії. Влийте трохи підігріту мінералку, дріжджову суміш і замісити м’яке, трохи ліпковатим тісто.
- Викладіть тісто на стіл, присипаний борошном, і сформуйте з нього кулю. Змастіть глибоку тарілку відповідного розміру оливковою олією і перекладіть в неї тісто.
- Оберніть ємність з тістом для фокаччи харчовою плівкою і поставте на годину-півтори в тепле місце для підйому.
- Що піднялося тісто викладіть на змащене деко, присипте борошном і розкачайте в довгасту корж товщиною 1 см. Помістіть на півгодини на расстойку в теплу вологу духовку (з температурою близько 40 градусів).
- Вимийте помідори і базилік. Черрі розріжте на 4 частини, базилік обсушити і дрібно порубати. Наріжте тонкими скибочками моцарелу.
- Змастіть поверхню фокаччи залишилися оливковою олією, зверху покладіть черрі, злегка вдавлюючи їх в тісто, прикрийте скибочками сиру і посипте базиліком.
- Доведіть температуру в духовці до 200 градусів, і випікайте фокаччу 25-30 хвилин.
- Акуратно зніміть готову корж з дека на дерев’яну дошку, прикрийте чистим рушником і трохи остудіть. Подавайте італійську фокаччу з моцарелою і черрі до ароматного курячого бульйону з пряною зеленню, салату з свіжих овочів або м’ясного асорті.