Любіть балувати сім’ю різними виробами з тіста? Приготуйте пиріжки з рисом і рибою, використовуючи тісто на розсолі. Це незвичайна начинка і незвичайне тісто для пиріжків. Тому багато хто не знає, як приготувати подібне ласощі. Я допоможу вам в цьому.
У нашій родині часто готуються пиріжки з дріжджового тіста на окропі. Але на цей раз дріжджі закінчилися, довелося виходити з положення, так як пиріжки вже були обіцяні, а відправлятися в магазин не хотілося. У холодильнику стояла банку з огірками в розсолі.
І ось довелося вийти за рамки і замісити тісто на розсолі. Результат порадував нас. Тепер ми знаємо, що робити, якщо хочеться швидких пиріжків, і якщо немає дріжджів. Із задоволенням ділюся рецептом з вами.
Складові:
для тесту на розсолі:
- розсіл огірковий або помідорний- 150 мл
- цукор – 1 – ½ ч. л.
- рослинне масло – 2 ст. л.
- сода – ½ ч. л.
- борошно – 200-250 г
для начинки:
- рис відварний – близько 200 г
- фарш рибний лососевий – 200 г
- цибуля – 1 шт.
- сіль, перець – за смаком
- рослинне масло для смаження.
Спосіб приготування
Тісто для пиріжків на розсолі я замісила раніше. Воно готове лежить під плівкою, поки готується начинка для пиріжків з рисом і рибою.
Я отварила ½ склянки рису, але в пиріжки пішов не весь. Готовий рис викладаю в тарілку і приступаю до приготування рибного фаршу.
Лук нарізаю дрібно і відправляю в сковороду пасерувати в рослинному маслі.
Додаю до обсмаженої цибулі лососевий фарш. Перемішую і обсмажую до готовності хвилин 10. Додаю сіль і перець.
З’єдную рис з фаршем. Начинка готова. Можна починати готувати пиріжки з рисом і рибою.
Тісто на розсолі можна розкачати в пласт або, сформувавши ковбаскою, нарізати на частини. Наповнюю начинкою кожен гурток.
Защипують краї тіста і притискаю. Отримую тонку заготівлю для пиріжків.
Відправляю пиріжки з рисом і рибою смажитися в рослинному маслі. Спочатку з одного боку до рум’яної скоринки на середньому вогні.
Потім перевертаю на іншу сторону і смажу до готовності. Можна накрити кришкою після перевертання для швидкого приготування.
- Пиріжки з тіста на розсолі з рисом і рибою готові! Пора знімати пробу.
На замітку:
- Рецепт пиріжків з рисом і рибою може бути з використанням різної риби, не тільки її фаршу. За бажанням можна подрібнити філе хека, минтая, пеленгаса або товстолоба. Вибирайте рибу на свій смак і готуйте із задоволенням.