Хіба можна уявити собі святковий стіл без заливного? Холодець зі свинини, яловичини або курки – це коронна страва холодних закусок. Однак зізнаюся чесно, що мені класичний варіант холодцю вже кілька набрид. Тому я вирішила внести в традиційний рецепт заливного деяку різноманітність і особливу родзинку. Сьогодні на моїй кухні апетитне заливне з кролика з додаванням суміші овочів, вина і різноманітних приправ. Нехай вас не бентежить незвичне поєднання продуктів – саме завдяки цьому виходить вишуканий смак, незвичайний зовнішній вигляд і чарівний аромат.
Складові:
- кролик 1 кг
- рафінована олія – 20 мл.
- топлене масло – 1 ст. л.
- морква – 1 шт.
- корінь селери – 100 г
- цибуля – 2 шт.
- часник – 3-5 зубчиків
- гарбуз за бажанням – 100 г
- зірочка бадьяна – 1 шт.
- кмин – 1 ч. л.
- січуанскій перець – щіпка
- насіння фенхелю – щіпка
- лист лавра – 2 шт.
- суміш перців за смаком
- сіль – 1-2 ч. л.
- печена перець – 2 шт.
- желатин – 3 пачки
- сухе вино – 50 мл
- овочевий бульйон – 1 л.
приготування:
У глибоку сковороду з товстими стінками налийте трохи олії, а також покладіть одну столову ложку топленого масла. Увімкніть вогонь, нагрівайте масло. При бажанні в сковороду можна додати кілька шматочків бекону – він додасть особливий насичений смак. Поки бекон обсмажується, розріжте кролика на невеликі шматки, сполосніть водою, а потім просушіть за допомогою паперового рушника. Обваляйте кролика злегка в борошні. Тепер кладіть шматочки кролика в сковороду і смажте його до тих пір, поки з кожного боку не утворюється золотава скоринка. Додайте всі спеції до кролику, а також овочі – цибулю, моркву, корінь селери, гарбуз і часник, посоліть трохи.
Влийте вина, випарити його протягом п’яти хвилин, а потім додайте овочевий бульйон і трохи води. Варіть кролика до його абсолютної м’якості на маленькому вогні, приблизно 1 годину.
Дістаньте відвареного кролика і покладіть в окрему миску.
Процідіть отриманий бульйон, протріть тушковані овочі і додайте до бульйону.
- З
амочіте попередньо желатин.
Запечіть болгарський перець, або візьміть готовий консервований перець.
Відокремте м’ясо кролика від кісточок, розділіть його на волокна. Бульйон змішайте з желатином і прогрійте, не доводячи до кипіння. Всипте м’ясо в бульйон, перемішайте.
Тепер підберіть прямокутну форму і застеліть харчовою плівкою. Покладіть частину м’яса в форму.
Потім помістіть шматочки перцю.
М’ясо, що залишилося з густим бульйоном додайте в форму, зверху натягніть плівкою і приберіть в холодильник на ніч, щоб ваше заливне добре застигло.
- Подавайте на стіл холодець з кролика з хроном або гірчицею, прикрасивши зеленню.
З повагою Ельбі.