Вдосконалюю попередній рецепт приготування коропа з антонівськими яблуками. Смачною виходить не тільки риба, а й запечені яблука.
складові
- короп – 1,7 кг;
- яблука сорту Антонівка – 6-8 штук;
- масло рослинне – 2 столові ложки;
- сіль, білий мелений перець за смаком.
Карпа почистити, видалити зябра, промити. Натерти сіллю і перцем.
Яблука вимити, видалити серцевину, нарізати на пластини.
У черевце коропа закласти близько третини нарізаних яблук. Зубочистками заколоти краю черевця таким чином, щоб яблука не висипалися, але в той же час отвір залишилося відкритим.
Форму для запікання змастити маслом. На дно форми рівномірно викласти залишилися нарізані яблука. На яблучну подушку поставити коропа на черевце. Чи не покласти, а саме поставити. Щоб короп не впав, спробуйте його злегка зігнути. І розчепірте йому черево.
Запікати в попередньо нагрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин.
При запіканні на яблучну підкладку випливає сік з риби. Яблука запікаються і злегка підсмажують, набуваючи незвичайний смак. Ось з цими яблуками подавайте коропа.
Яблука з черевця навпаки віддають весь смак риби. Вони виходять пареними і солоними. Я їх не подаю до столу.