Останнім часом овочеві закусочні торти стали неймовірно популярні. Готують їх як для дорогих гостей, так і для звичайного сімейного вечері. Таке блюдо може похвалитися поєднанням демократичної ціни і відмінного смаку. Готуючи його, господині нерідко сміливо імпровізують, кожен раз вносячи зміни в список овочевих інгредієнтів. Торт з кабачків, моркви, цибулі та часнику, викладених тонкими шарами – це один з найпоширеніших варіантів подібного овочевого страви. Для його приготування необхідно взяти молоді свіжі кабачки, тоді закуска вийде більш ніжною і соковитою. Часник надає пікантну гостроту, яку пом’якшують і доповнюють солодкуваті нотки смаженої цибулі з морквою. При мінімумі продуктів і витрачених сил ви обов’язково отримаєте першокласний результат – ситне, живильне і неординарне блюдо – смачний торт з кабачків!
Складові:
- кабачки – 1 кг
- цибуля – 2 штуки
- морква – 2-3 штуки
- часник – 1 головка
- рослинне масло – для смаження
- сіль.
приготування
- Починаємо з підготовки овочів до термічній обробці. Морква потрібно помити, очистити і натерти на тертці.
- Лук очистити і нарізати.
- Кабачки слід помити, обрізати пошкоджені частини, якщо є. Потім нарізаємо кабачок тонкими пластинами.
- Часник розділіть на часточки, очистіть. Подрібніть часник за допомогою спеціального преса.
- Всі інгредієнти підготовлені і тепер приступаємо безпосередньо до приготування. На сковороді з товстим дном підсмажуємо цибулю з морквою до золотистого кольору. Якщо налити масла менше і додати трохи води, цибулю з морквою вийдуть тушковані, а торт буде вважатися більш дієтичним.
- Далі підсмажуємо кабачок на гарячій сковороді з маслом з двох сторін. Можна використовувати борошно для обвалювання кабачків перед обсмажуванням. Якщо все ж хочеться легкості страви, борошно не застосовувати.
- Викладаємо обсмажені пластинки кабачка в один шар на блюдо. Солимо їх зверху за смаком.
- Зверху першого шару кабачків викладаємо приблизно 1/3 частина смаженої моркви з цибулею. Решта засмажкою буде викладатися на 2 і 3 шар кабачків.
- На шар моркви і цибулі видавлюємо часник і рівномірно розподіляємо. Його кількість залежить від вашого смаку.
- Викладаємо другий шар смажених кабачків, розташовуючи їх вже в іншому напрямку, як би перпендикулярно по відношенню до першого шару. Солимо до смаку другий шар кабачків.
- Потім другий шар кабачків покриваємо частиною засмажкою з цибулі і моркви, додаючи видавлений часник. Далі слід третій шар кабачків, який також потрібно посолити. На завершення кладемо черговий шар овочевий засмажкою, подрібнений часник.
- Торт з кабачків готовий. Дайте овочам просочитися своїми соками 1 годину. Подавати можна з гарніром або як самостійну страву. Торт з кабачків з морквою, цибулею і часником прекрасно поєднується з м’ясними закусками, з картопляним пюре.
Господині на замітку:
- Перед тим, як ставити сирі кабачки на сковороду з розпеченим маслом, ні в якому разі їх не соліть! Інакше овоч потече і почне підгоряти.
- Якщо вам до смаку більш гострі страви, можете кожен шар овочів приправити чорним або червоним меленим перцем, або додати улюблені приправи.
- Не бійтеся експериментувати з компонентами торта. Кожен шар можна варіювати за рахунок додавання інших овочів або продуктів. Наприклад, один шар може бути з смажених грибів, пасерованого болгарського перцю. Буде непогано, якщо додасте томати: вони додадуть приємну кислинку.
- Прикрасити закуску можна зеленню, тертим сиром, кільцями з маслин.