Якось в гостях довелося спробувати пюре з картоплі і буряка. Виглядало це настільки оригінально, що рецепт назавжди оселився в моїй кулінарній книзі.
Ми звикли готувати картопляне пюре, як швидкий простий і банальний гарнір. Але сьогодні я пропоную подивитися на це блюдо інакше. Надати йому яскравості і зробити святковим і веселим. Від такого пюре не відмовиться ні дитина, ні дорослий. Адже воно дуже смачне і барвисте.
Відразу зазначу, що сильного смаку буряків тут немає. Хіба що легкий її відтінок. Головне тут не шкодувати справжнього вершкового масла і ретельно пюрировать, щоб не було грудочок. Тоді вийшло яскраво-рожеве пюре можна буде помістити в кондитерський мішок і презентувати у вигляді квітки, видавленого з допомогою насадки «зірочка».
Складові:
- картопля – 1 кг
- буряк відварна або запечена – 1-2 шт.
- вершкове масло – 150 г
- сіль за смаком
- лавровий лист – 1-2 шт.
- запашний перець горошок – 1-2 шт.
- вода.
Спосіб приготування
- У киплячу воду кидаємо нарізану картоплю. Туди ж лавровий лист і запашний перець горошок для аромату. Варимо до готовності. В кінці приготування посолити.
- Тим часом підготуємо буряк. Її можна відварити або запекти. Я запекла в мікрохвильовці. Чистимо від шкірки і подрібнюємо блендером в пюре.
- Коли картопля звариться, зливаємо відвар в чашку.
- Потім перетворюємо картоплю в пюре.
- Додаємо подрібнену буряк і поступово вливаємо картопляний відвар, регулюючи консистенцію. Перетворюємо все в однорідну масу.
- В кінці додаємо вершкове масло. І ще раз добре збиваємо.
- Ось наше яскраве, дуже смачне пюре готове. Подавати його обов’язково потрібно в гарячому вигляді.
- Таке пюре відмінно підійде як гарнір навіть на святковий стіл, особливо якщо торжество дитяче.
На замітку
- Хочете зробити пюре інших квітів? Додайте в нього куркуму для жовтого кольору або подрібнений шпинат для зеленого.
- Замість картопляного відвару часто додають тепле або гаряче молоко. Тоді картопляне пюре виходить ще смачніше. За бажанням можна вбити свіже, попередньо ретельно вимите яйце.
- Іноді, щоб отримати ідеальне пюре, я використовую не тільки толкушку. На завершення процесу приготування збиваю блендером з насадкою віночок або можна міксером. Тоді картопляне пюре виходить повітряним. Однак в даному випадку не підходить погружной блендер. Він перетворить картопля в клейку масу.
- Цим яскравим пюре можна прикрасити інші страви і закуски, видавлюючи його через кондитерський мішок.