Дорадо – морський карась, водиться в Середземному морі і не тільки. Відрізняється від інших порід риб крутим профілем голови. Тупоголова рибка. Приготуємо її з зеленню і вином.
складові
- 2 доради по 350 г кожна;
- зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля) – 150 г;
- масло рослинне – 2 столові ложки;
- біле сухе вино – 200 г;
- сік половини лимона;
- сіль, білий перець за смаком.
Рибу почистити, випатрати, вимити, обсушити паперовими серветками. Натерти рибу сіллю, перцем, скропити соком лимона і залишити на 5-10 хвилин.
Тим часом кріп, петрушку і зелену цибулю промити, крупно порізати.
У розігріту сковороду налити рослинне масло (бажано оливкова). На дно викласти дерев’яні або бамбукові палички у вигляді решітки, щоб риба не стикалася з дном, а розмістилася як би на подушці із зелені. Далі викласти зелень, а на неї рибу дорадо. Накрити кришкою і тушкувати 3-5 хвилин. Риба вбере аромати трав.
Потім рибу залити білим сухим вином і продовжити готувати 10 хвилин на середньому вогні.
Дорадо хороша тим, що виходить дуже ніжна і смачна. А найголовніше – в ній немає кісток, крім центрального хребта. Це вам не кістлявий прісноводний короп, тут зовсім інші смакові відчуття.