Ніжна сьомга під соусом з кокосових вершків з додаванням оливкової олії, лимонного соку і сухих спецій в поєднанні з червоним рисом, приготованим в мультиварці і абсолютно без солі, складають чудовий кулінарний дует. Поки рис вариться в мультиварці, ви готуєте сьомгу і сервіруєте стіл. Чи плануєте приготувати корисний і смачний вечерю – тоді мій покроковий рецепт для вас!
Складові:
- рис червоний – 100 г
- сьомга свіжа – 1 стейк / філе
- вершки кокосові – 150 мл
- оливкова олія – 2 ч.ложки
- лимон / лимонний сік – 1ст.ложка
- перець чорний мелений – щіпка
- сухі приправи для риби + чорний кунжут.
Покроковий рецепт з фотографіями
Готуємо рис Рубін в мультиварці
- Нам потрібні: рис – 1 мультістакан, вода чиста – 2 мультістакана, масло оливкове – 1 ч.ложка.
- Чашу мультиварки змастити невеликою кількістю оливкової олії за допомогою силіконової пензлика, щоб при варінні вода «не тікала», а крупа вийшла розсипчастою.
- Висипати в чашу червоний рис (при необхідності промити холодною водою!).
- Крупу залити холодною і чистою водою. Солити не треба!
- Чашу з рисом вставити в мультиварку, закрити кришку до клацання, включити в мережу і запустити програму «Рис / Крупа».
- Варка за замовчуванням в мультиварці Redmond RMC-01 становить 45 хвилин.
Готуємо сьомгу в кокосових вершках
- На сковороду налити оливкову олію і висипати сухі спеції для риби.
- Як тільки масло і спеції прогріються, додати кокосові вершки або звичайні вершки жирністю 10-22%. Влити лимонний сік. Варити соус на повільному вогні, постійно помішуючи, всього 1-2 хвилини.
- На сковороду в гарячий соус з кокосових вершків покласти два шматочки свіжої сьомги і продовжувати підготовку на середньому вогні.
- Гасити рибу в кокосових вершках 2 хвилини з одного боку, потім перевернути і готувати з іншого боку ще 2-3 хвилини. Сьомгу можна накрити кришкою на цей час.
- В кінці термічної обробки шматочки риби посипати меленим перцем. Сіль може і не знадобитися, якщо вона вже входить до складу сухої суміші для риби. Готова сьомга має ніжний колір і чудовий рибний аромат, соус з кокосових вершків і лимонного соку – густу консистенцію і насичений смак.
- Почувши сигнал про завершення програми, відкрити кришку мультиварки і вийняти чашу з готовим рисом. Рисом наповнити чайну / кавову чашку або маленьку миску, ретельно ущільнити ложкою, накрити порціонної тарілкою, потім перевернути – і красива гірка червоного рису на вашій тарілці.
Порцію червоного рису доповнити гарячої сьомгою, полити густим соусом з кокосових вершків, присипати чорним кунжутом або горішками і негайно подати на стіл. Приємного вам апетиту!