Щоб м’ясо, приготоване на грилі, в духовці або просто на сковороді було смачнішим і ніжним, його попередньо необхідно замаринувати. Існує безліч різних маринадів для м’яса з використанням газованої води, оцту, кефіру, томатного соку, вина, а також пива. Смажена м’якоть свинини в пивному маринаді виходить дуже соковитою і м’якою.
необхідні продукти
- свинина (м’якоть) – 700-800 г
- світле пиво – 200-250 мл
- сіль за смаком
- перець чорний (мелений) – за смаком
- приправи для м’яса (без солі) – за смаком
- рослинне масло – 2-3 ст. ложки.
Спосіб приготування
- М’якоть свинини промити теплою водою і залишити цілісним шматком. Поперчити і посолити за своїм смаком. Приправити, використовуючи улюблену приправу для м’яса. Порада: при готуванні цілого шматка м’яса, не випаровується вся рідина, і воно залишається соковитим. Хоча, замариновані в пиві шматочки м’яса для шашлику виходять не менш ніжними і м’якими.
- Залити свинину світлим пивом, намагаючись її поверхню наполовину занурити в маринад. Посуд з м’ясом накрити харчовою плівкою і помістити в холодильник на 2-4 години. За цей час бажано м’ясо зрідка перевертати, щоб воно з усіх боків встигло замаринувати.
- Смажити свинину в пивному маринаді на середньому вогні, поклавши м’ясо на розпечену сковорідку з невеликою кількістю рослинного масла. Готувати при закритій кришці з двох сторін. Коли м’якоть придбає рум’яної скоринки, налити в сковороду залишок пивного маринаду і тушкувати м’ясо до випаровування рідини. Готовність м’яса рекомендую перевіряти за допомогою термометра для м’яса. Якщо вся рідина випарувалася, а м’ясо все ще не готове, долийте трохи пива або гарячої води і продовжуйте готувати. Я свідомо не пишу час приготування, так як для різних шматків м’яса цей показник різний.
- Сервірувати свинину в пивному маринаді в теплому вигляді, нарізавши на порційні шматки. До м’яса можна подати овочевий салат, зелень або улюблений гарнір.
- Можливо, вам будуть цікаві рецепт курки в пиві, тушкованою в сотейнику, і рецепт м’яса в темному пиві у вигляді пирога з хлібної скоринкою.